Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hmmmmm... ne, bohužel, obsazení, zápletka i prostředí navnadilo velmi, ale nakonec z toho vylezl takovej mišmaš, film, co řekne všechno a nic zároveň, zaměnitelný s jakoukoliv epizodou jakékoliv Kriminálky, co jich je v tuzemských televizích dvě... no prostě spousta jich je :-) Hodně neproměněná šance na to, aby z toho mohlo být zajímavé rodinné drama s napínavou thrillerovou zápletkou. Naštve to o to víc, že tu jsou hned dva herečtí frajeři- Hunnam a Bana, ale ani oni, byť se snaží házet sebedrsnější držky, tenhle film z průměru nevytáhnou. Ale když už nic jiného, dokáže to, stejně jako mnohem lepší Fargo, dostat do člověka pořádnou zimu, brrr... shit :-) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V obsahu stojí, že Eric bana ve filmu zmatkuje....né on nezmatkuje, on je pouze totální kolosální čurák a scénárista tuplovanej kolosální čurák, protože ten se prostě rozhodl, že vezme úplně všechny, ale úplně všechny stereotipní klišé světové filmařiny a vystaví na nich celý příběh.Najdeme tu problémy otec/syn , nadějný zničený mladý život, problémy totálně uchylný starší bratr incestně miluje mladší a úplně vymaštěnou sestru, to nejdebilnější klišé ze všech...diskriminace žen u policejního sboru a to včetně vlastního otce...pic bum bác klišé dcera s problémy s otcem.Když se v tomhle rodině/dramatickém bordelu objeví nemožné zhovadilosti, za všechny jmenujme tu největší a to Banovo přepadení lovce u sněžného skůtru....mám pistoli, lovec o mě neví, stojím nad ním...ale vezmu si klacek a za křiku ožralého mariňáka v bordelu mu skočím do náruče...ehm.Naprosto zbytečný film, který se nepokusil vůbec ničím stát ojedinělým či nedejbože trošku originálním.Za zmínku stojí atmosféra zimní krajiny a lokace celkově, výkon Erica Bany, který hraje dementa tak mocně, že věřím, že je dement i ve skutečném životě, jelikož výběr jeho rolí tomu nasvědčuje, sladká Olívie si rovněž uvědomuje, že veškeré její herecké schopnosti spočívají v tom, že je to neskutečně sexy bitch, tudíž bere úplně každou roli, jelikož 40tka je na krku a promiskujitní děvky, co v každym filmu hraje jí nevydržej dlouho a na sociální drama zhrzené matky vážně nemá, to je další plus, že Olívie zase ukáže ty svoje skvělý jedničky.Řemeslně výborně zmáknutá akce a brutalita.Byl jsem na upřímnejch 3*, když to ale skončilo u stolu na díkuvzdání a Ruzowitzky si začal hrát na Hitchcoka a všechno navíc zakončil úplně nudně a ještě k tomu "překvapení" předvídatelně, neměli jsme se o čem bavit.Špátné...špatné..... 40%. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatný, určitě ne tolik, jak jsem se bál ze zdejších ohlasů, hodnocení a kritik. Ze začátku se to slušně rozjede a šlape to hezky, závěrečnou půlhodinku už to trošku dře, ale dá se zvládnout. Asi nejvíc se mi líbilo, že jsem vlastně do konce neměl jistotu, jak to všechno dopadne. Zimní Kanada je navíc zajímavá. Vadilo mi, že se rychle mezi sebou střídají linie bratra a sestry, kvůli většímu zapojení se do toho bych uvítal spíš rozdělení na delší části. Víme všichni, že Olivia Wilde by sama utáhla i Hledání ztraceného času. Tři a kousek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes všudypřítomný sníh a mráz, se nejedná o chladný film prostý emocí. Sourozenci Addison a Liza ještě s jedním komplicem vyloupí kasíno. Na cestě s lupem dostanou ve sněhové vánici smyk, komplic na místě umírá, bratr nepředloženě zastřelí policistu, co se u toho nachomítl, což vzburcuje místní policejní útvar vedený arogantním a náročným šerifem. Následně se oba sourozenci rozdělí. Atraktivní a promrzlé Lize na cestě zastaví a nabídne pomoc mladý boxer, jehož za dobré chování propustili z nápravného zařízení. I on už za krátký pobyt na svobodě stihl mít vroubek. V sebeobraně zabil svého bývalého manažera, následně zpanikařil a celou věc neohlásil. Film se dále touto vedlejší dějovou linií už nezabývá. Addison mezitím v lesích prchá před policií a zanechává za sebou mrtvoly. Mezi boxerem a Lizou dojde k vášnivému vzplanutí. Zašukají si, celkem dvakrát, Olivii Wilde jsou vidět při druhé souloži prsa. No prostě krasavice, jak má být! Boxer má však také rodiče, kteří ctí rodinné hodnoty a vedou poklidný život na farmě, kam také dorazí Addison, který jim jejich klid a mír vezme. Do toho přijíždí boxer i s Lizou a závěrečné zúčtování na usedlosti může začít. Osudy postav se zajímavými charaktery se protnou v "zimním" thrilleru se silným hereckým obsazením. V podstatě z průměrně jevícího se scénáře, dokázal rakušan Stefan Rusowitzky vydolovat relativně hodně. Film si své tempo ne vždy optimálně udržel, ale většina scén v něm byla zajímavá, kvalitně zrežírovaná a bez rozdílu skvěle odehraná. Něco bylo hodně originální, a našlo se i něco, co už tak originální nebylo. Eric Bana vystřihl zajímavou zápornou postavu nevyzpytatelného muže od kterého je lepší raději se držet dál. Olivia Wilde v roli jeho sestry je v podstatě provokativní sexy holka, jejíž charakter stojí na rozhraní těch kladných postav, jako jsou boxer Jay, jeho rodiče nebo mladá a ambiciozní policistka v podání Kate Mara, co není pro svého otce - okresního šerifa, dost dobrá. Šerif Treat Williamse byl jednou z těch postav, které šla proti stereotypu zaběhaných starostlivých šerifů bojících se o svoje dcery. Tenhle chránil jen své zájmy, s nikým a s ničím se nemazlil, a v pronásledování uprchlého zločince, byl nekompromisní, stejně jako ke své dceři. Film se ani nepáral s krvavými záběry a brutální scény filmu nechybí. Je s podivem, že celkem obyčejné prostředí amerického venkova s nekonečnými lesy, zasněženými pláněmi a farmou, dokázal režisér opatřit příjemně teplým "kabátkem" do kterého si divák milující napínavé a sevřené thrillery rád zaleze. Na to, jak má film luxusní obsazení, je s podivem, že se našim kinům vyhnul. Mé hodnocení: 80% ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Slabé tři. Začalo to slibně. Tak nějak po tom co jsem četl jsem si říkal ano, jsem připraven na průměrný thriller, který mě může maximálně mile překvapit. Nepřekvapil. Ničím. Jak jsem už řekl, začalo to slibně. Bana se mi jako psychopat střílející poldy zamlouval, nicméně v půlce jsem začal zjišťovat, že nám nemá moc co nabídnout a začal mi být malinko u prdele. Jeho sestra Liza a boxer Jay... WTF?! Na konci filmu láska po jedné noci, která skončí tak jak skončí? Závěrečná sváteční večeře je fajn, ale né natolik aby mi uvízla v paměti. Což je škoda. Už se mi k tomu ani nijak nechce nic dodávat. Takový lepší sobotní film na nově v sobotu večer. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Zatiaľ čo film sa údajne odohráva v Michigane v okolí Detroitu, ranná scéna sa odohráva v Dunn's Delicatessen a Dominion Square Tavern, čo sú rozpoznateľné orientačné body na Metcalfe Street v Montreale. (Arsenal83)
  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama