Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesně tak podivně jako vyrostlo ze země v zemi také zmizelo. Perfektní fantasy příběh co vezme dech snad každému snílkovi jako jsem já :-). Zažila jsem pouze párkrát, že se ve filmu objevil i perfektní dětský herec, kterému jsem věřila úplně vše a také asi poprvé co za poslední dobu vychvaluji film od disney a ne jen díky příběhu, atmošce, hudbě a hercům ale také díky kameře - detailní záběry naprosto perfektní! Jenn Garner patří mezí mé oblíbenkyně na které nedám dopustit a opět se mi potvrdilo moje tušení. Škoda, že existuje spousta podobných párů(i stejného pohlaví), kteří by si také zasloužili adoptovat prcka a málokdo z nich má takové štěstí jako tihle dva ve filmu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Timothy je dítě, které se zjevilo za silné bouřky a nikdo neví, kde se vzal, ale jedno je jisté. Ať už jsou si to hlavní hrdinové ochotni přiznat nebo ne, tak tenhle ne tak úplně obyčejný chlapec změní navždy jejich životy. Miluji rodinné filmy, a když je v nich trochu tajemna, tak tím lépe. Tenhle film patří přesně k těm filmům, na které se rád podívám, a které si i dokážu užít. Nedělá mi totiž problém přistoupit na nápad tvůrců a hrát s nimi tu jejich hru až do konce, a tenhle film byl navíc příjemný, neuvěřitelně milý, hřejivý, lidský a tak trochu i sentimentální, a to jsou přesně ty vlastnosti, které film dělají z mého pohledu lehce stravitelným. Dalším kladem filmu jsou potom herecké výkony. Představitel hlavní role mi byl nesmírně sympatický a věřil jsem mu všechna slova i gesta celkově mi imponoval, což je ale možné říci i o ostatních hercích. O tomto filmu tak ve výsledku platí, že je to film, který má srdce i duši, a díky tomu je filmem, na který jen tak nezapomenu a který bude v mých myšlenkách poletovat ještě hodně dlouhou dobu. Tenhle rodinný fantasy snímek se opravdu povedl a hodnotím ho lepšími čtyřmi hvězdami. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Kouzelná a příjemně nenápadná rodinná komedie. Neotřelý nápad a rutinní provedení, které rozhodně zaujme, ale nedokáže kompletně uhranout a nepřidá žádnou hodnotu navíc. Děj je průhledný a rozhodně neočekávejte žádná větší překvapení. Herecké obsazení hodně příjemné a také celková nálada filmu je velice příjemná. Rozhodně osvěžující počin. ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předešlý Hedgesův film "Život podle Dana" i tento se vyznačuje laskavou atmosférou, neobvykle hezkými mezilidskými vztahy atd. Možná až moc, i poselství nebo ponaučení filmu mi přehlušil ten celkový příjemný feeling filmu. A ikdyž chování postav moc realitě neodpovídá a film hodně zjenodušuje, vůbec mi to nevadilo. Podobnou shovívavost totiž například zapojuji při sledování prvorepublikových filmů s Burianem nebo Oldřichem Novým. Ještě na závěr připomenu skvělou hereckou dvojici a fantasticky čestně-upřímného Timothyho. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE DÍTĚ SE NIKDY NEVZDÁ. BUDE MÍT TVOJE DOBRÉ SRDCE A BUDE SMĚŠNÝ JAKO..... JAKO STRÝČEK BUB. VÍŠ, TAKOVÉ DÍTĚ, V KTERÉ ČLOVĚK DOUFÁ. UPŘÍMNÉ. PRAVDOMLUVNÉ.“ … ,, ANO, TAKOVÉ CHCI.“..... /// Když cizí děcka nepůsoběj jako antikoncepce a ještě navíc ty svoje (vlastní) mít nemůžete, zbejvá jediná možnost: (Pes!?... hovno, Disney vole, takže…) ZÁZRAK! (..já to věděl…) Vrátka vrzla, déšť, blesk, hrom a najednou…. Cíťácká podívaná pro rodinný kolektivy, který chtěj zjistit, že nejsou sami, kdo maj tajemství a chtěj se nechat vydírat dokonalostí potomka či pocity šťastnýho rodiče. Další moudra, jako že je v pořádku bejt jinej (že Bělásku!) a bohužel i to, že někdy osud nezměníte, ani kdyby jste se samou láskou přetrhli, naštěstí nepůsobí pateticky a pěkně zapadaj do milující a láskyplný atmosféry. DĚSNEJ DOJÁK! Dostali ze mě všechnu sůl (…jo klidně si vem Maruško, mám jí dost…). Dávám 4*! Proč? Protože su taky táta! A všechny hnidopichy neposílám do prdele, ale na českej rodinnej (něco jako) film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vědět, co musím přesně udělat, abych měl dokonalý děťátko. 2.) Miluju pohádky, rád u filmu sním a bulím. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama