Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 2

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (452)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa 40 rokov minul dobe. V artových sexuálnych 70tych rokoch by to bol provokatívny kult, v roku 2013 je z toho len mdlý pocit, že to všetko sme už videli a lepšie nakrútené. Navyše dôraz na snovú atmosféru je za hranicou samoúčelna. Tú atmosféru by to aj malo, ak by to dookola nemiešalo zábery skrytou kamerou a preštylizované kontrastné scény pred zeleným plátnom. Nehovoriac o tom, že príbeh a obsah idú kamsi na tretiu či štvrtú koľaj. Previazať umeleckú vizuálnu stránku a príbeh je umenie samé o sebe a to skoro nikto nevie. Ale tá Scarlett!!! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Glazer potřetí a opět zvláštně a osobitě. Tentokrát je to hypnotický trip po Skotsku s jednou mimozemšťankou, která se na lidstvo začne dívat jinak, než jako na laskominu pro horních 10 000 emzáků. Možná trošku dlouhé, ale kaledonská krajina je natolik nádherná, že se to občasné natahování dalo překousnout. Navíc Scarlett Johansson konečně ukázala to, co dělá ženskou ženskou. Pobaví i potěší Kryštof Hádek v roli surfaře z Čech. Docela by mě zajímalo, jak se zrovna k téhle roli dostal. 70% ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Tak nebudu se tvářit, že to za něco stálo, když to byla šílená nuda (a to ty nekoukatelné artovky umím ocenit, he). // SPOILER // Scarlett si asi řekla, že jako každá herečka, která chce být uznávaná, by si měla alespoň jednou za svou kariéru střihnout roli v nějakém těžce uměleckém filmu, a tak na to kývla. Protože ale scénář, poskládaný víceméně z jízdy autem a pár dialogů, kterým stejně nebylo rozumět (skotský akcent rullez!), byl očividně nudný, rozhodla se svlíknout, aby se na to vůbec někdo podíval. (Mimochodem tyhle scény stály tenhle nízkorozpočtový filmek zřejmě šílený prachy a tak nezbylo na další herce a proto se tam objevují převážně samé obludy, z nichž nejsympatičtější byl právě onen Sloní muž.) No a nic víc se tam v podstatě neděje, potká pár nadržených týpků, které pošle někam pod hladinu, kde se z nich stane forma nápadně podobná použitému kondomu (a není ten režisér náhodou feminista?) a pak zjistí, že by "to" přece jen mohla prubnout, přičemž se jí zhroutí svět. A tak už to vlastně nechce (nebo snad ani nemůže). The end. // Za hudbu a nejdelší záběr pojídání jednoho sousta dezertu na světě (skoro půl minuty!) 2*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obsah snímku síce sedí, no kto očakáva otvorené ústa z príletu vesmírnej lode na námestie v Sebedraží, odvracanie zraku pri porciovaní ľudí v E.T.-ho kuchyni, či čo i len chvíľku napätia pri samotnom únose, je rovnako vedľa, ako som bol JA. "Under The Skin" je totiž z 90% absolútne experimentálnym snímkom, ktorý nemá za úlohu zobraziť udalosti či situácie, klasickým, očakávaným spôsobom, na ktoré je divák bežne zvyknutý. Tento snímok je určený najmä pre tých, čo nevideli Scarlett Johansson v gaťkách s pár kilami navyše (no tak či onak by dostalo "co proto"!), alebo chcú dokonale spoznať detaily interiéru dodávky, v ktorej sa odohráva takmer polovica príbehu. Nemožno povedať, že by ma "Under The Skin" vďaka odlišnému spracovaniu vyslovene nezaujal, no išiel tak trošku mimo môj obzor. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak chladný a vťahujúci zároveň. Minimalistický art pod taktovkou klipového režiséra Jonathana Glazera sa sústredí viac na audiovizuálnu a myšlienkovú rovinu než prvky science fiction. Alegória ženy-predátora, zvádzajúcej mužov, pre ktorú je každý ďalší stále ťažší; postupne prichádza o svoju silu a to, čo zo začiatku trvá pár minút sa predlžuje na celú noc - až to nakoniec už nedokáže. Slabne, prichádza o dominantné postavenie, stáva sa zraniteľnou až nakoniec nezvádza, ale je zvádzaná a "pomoc" neponúka, ale sama prijíma. V závere prepuká mužská dominancia, role sa prehadzujú a korisť sa stáva z nej. Vzťah medzi jej rolou a postavou motorkára ako ďalšieho zvláštneho akoby alter-ega sa dá interpretovať z pohľadu deja filmu ako vzťah prostitútky a jej pasáka. Naozaj zaujímavé, ako Glazer pojal knižnú predlohu. Celý film si pre vystavanie atmosféry postačí s jedným hudobným motívom, ktorý prechádza len drobnými zmenami a pochmúrnou škótskou krajinkou. Škoda len, že si Glazer nedal ešte viac záležať na vizuále, ktorý mohol dokopať až k plnokrvnému umeniu na úrovni Amer-u. Ale full frontal Scarlett Johansson to vynahradí. 80% P.S.: Niekedy si to musím (a nie raz) zopakovať. Potom možno ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Do roly motocyklistu bol obsadený majstrovský motocyklový cestný pretekár Jeremy McWilliams, pretože ten zvládol zradné jazdné podmienky na Škótskej vysočine. (Arsenal83)
  • Adam Pearson (Znetvorený muž) mal o filme rozhovor v austrálskej rannej talk show "Studio 10" a uviedol, že scéna, v ktorej beží nahý po poli v Škótsku, bola natočená o 3:00 ráno a bola extrémna zima. (Arsenal83)

Reklama

Reklama