Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kriminálně-psychologický, okultně-mysteriózní thriller se surrealistickými prvky, lepší charakteristika mě nenapadá... Stále jsem čekal, co se z toho vyvrbí a kam se to posune, no a najednou jsem zjistil, že za chvíli má být konec a já z toho pořád nejsem moudrý. Pak přišla bizarní závěrečná čtvrthodinka a já si uvědomil, že lámat si hlavu s příběhem a hledat v něm nějaký symbolismus, esoterismus a jiné -ismy, je asi blbost - je to zkrátka takový příjemně fantasmagoricko-realistický nízkorozpočťák se zajímavým námětem i scénářem, který by si zasloužil mnohem větší rozpočet, tedy bohatší výpravu, lepšího kameramana, charismatičtější herce a mohl by z něho být hodně nadprůměrný film. Ale i tak slušná práce a nevšední divácký zážitek, silné tři. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Už od prvních vteřin solidní psycho. Nejprve na bázi sociálního dramatu (vynikající scéna při večeři!), poté na dveře zaklepe (nejdelší) thrillerová část, která je vlastně typickou gangsterkou o nájemných vrazích, až vše splyne v mysteriózní horor s (NE)pochopitelnou pointou. ~ S přibývající stopáží byl pro mě snímek méně a méně přijatelný, na konci jsem si dokonce uvědomil, že příliš nedával smysl. Veškeré motivace postav i spousta jednotlivých aspektů děje zkrátka nebyly vůbec vysvětleny (jen namátkou: co se událo v Kyjevě, proč oběti před zabitím děkovali, proč zrovna ony byly na seznamu, co to bylo za sektu v závěru,…; některé nejasnosti jsou vysvětleny v tomto anglicky psaném článku) a spousta scén tam byla nejspíš jen na efekt, však ona se s tím většina diváků spokojí… ~ A snad ještě jedna poznámka: Většina z komentujících se tu doslova rozplývá nad scénou s kladivem, kterak jedna z hlavních postav doslova rozmašíruje oběti hlavu. To je zábava co? Uspokojilo vás to? Udělalo šťastnějšími? Odsuzuji explicitně zobrazované násilí bez zjevného opodstatnění. ()

Reklama

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Režie je precizní a svěží jak dlouho málo co. Z hudby je vám blbě a hercům věříte všechno, od polibku ke kladivku. A nevadí mi, když film nevodí za ruku, ale přece jen si myslim, že v týhle příběhový skládačce chyběj určitý puzzle, puzzle, který kdyby tu byli, tak je to k posrání. Atmosféra totiž over-the-top. ////  fuck it. od tý doby nikdo neudělal nic podobnýho. 5* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Odporný film, ktorý neznášam, ale objektívne mu neviem dať 2* a menej, lebo obsahuje „niečo“, čo ma napokon, hoci som to už postupne vzdával, dostalo. Zoznam smrti som si pozrel len preto, že údajne malo ísť o folk horor, čo je môj obľúbený hororový podžáner. Ale nie je to tak úplne pravda. Jednak disponuje dvojicou mimoriadne nesympatických a odpudivých postáv (Michael Smiley z Luthera sa trochu dá, ale Neil Marskell je fakt na ranu mokrou mačkou do nosa) a jednak folk hororom začne byť až 15 minút pred titulkami (!). Snažil som sa zamyslieť nad vzniknutou situáciou a zistiť, akú hru so mnou tvorcovia hrajú, bohužiaľ nakoniec som dospel k záveru, že sú to dva filmy v jednom a folk hororom sa to naozaj stane až pár minút pred koncom (jasné, predtým je tam zopár náznakov, ale je ich veľmi málo a musíte si k nim naštudovať asi tri tony informačného materiálu na nete). ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Žánrovej mix o kterym bych řekl, že nemůže fungovat ani po 5 pivech (ale přitom fungoval už tak po 2, haha), ale je to tam. Je to tam všechno - švédská bohyně (že neukázala prsa je ale osudová sprostota tohodle filmu), kladívko lítá tak že se Oldboy může jít vysrat a legrace to byla taky k pokukání. A konec ten zas tak k pokukání není. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Duha, která se objeví ve filmu, je skutečná. Původně se měla podle scénáře zobrazit v jiné scéně, ale díky této náhodě se štáb rozhodl ponechat duhu tak, jak byla zachycená. (Jigvell)
  • Natáčení trvalo 18 dní. (Rob Roy)

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama