Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za to, že jsem se u toho dvakrát počůral smíchy a musel jsem následně jít na operaci mimických svalů neb mě popraskali samým smíchem a občasnými výkřiky. Aneb natočíme film bude to pecka jako kráva...třeba něco jako Shyamalan udělal v šestém smyslu. Proč ne povídá si partička týpků s kamerou v čele se Sommersem, kterej si asi chce vzpomenout na své začátky. Dají dohromady nějakou tu korunu a začnou si mazat na papír nějakej scenář. Pak si řeknou, že to chce nějakou hvězdu tak unesou Defoa, zfetujou ho, znásilní a pak mu slíbí z celkového rozpočtu 90% a on teda že jako joooo, že to vezme. Dvakrát si tam vrzne na gauči a na místě činu se chová jako kretén ale za ten bakšiš se to dá vydržet. Když je film dotočenej má asi sedmnáct hodin tak ho dají mistru střihačovi kterej z něj vystříhá úplně všechno (rozuměj úplně všechno). Takže chvíli jsme na místě činu, v posteli, na místě činu (jak to ty postavy stíhají nevím) napětí se buduje na hajzlech mimo kino ve kterém sedíte a závěrem chci dodat, že motivace všech postav včetně hustýho Tomáše, co vidí duchy je naprosto ubíjející. Aneb SPOILER proč sakra někdo jde do obchodního centra střílet do skel kalašnikovem když má v garáži asi tunu výbušnin? Vysvětlí mi to nějaká chytrá ČSFD prdelka? UFFFF. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

A víte co ? Mě se to líbilo, a to tak že docela hodně. Taková trochu praštěná ale neotřelá detektivka. Chvíli dost napínavý až strašidelný thriller, jindy zase pohodová vztahovka. Je to takový miš-maš. Ale tvůrci mezi tím vším zvládají dobře balancovat. Nejvíc mě asi bavila ta ústřední zaláskovaná dvojce, obzvlášť pak konec byl docela nečekaný, silný a uvěřitelně zahraný. Prostě fajnový film. 70% ()

Reklama

ambron 

všechny recenze uživatele

V Pico Mundo sa usadili príšery a to veští, že sa tam stane niečo zlé. Zabrániť katastrofe sa snaží sympaťák Yelchin spolu s krásnou Adisson, ktorá mu nie je ľahostajná. Žiaľ, všetko zaujímavé sa udeje v prvých desiatich minútach, po ktorých film spadá do klišovitých zápletiek a odhalení, ktoré navyše ani nie sú zručne podané a film som dopozeral len so zotrvačnosti. Nebyť zaujímavej postavy Odda Thomasa, ktorého Yelchin zvládol na jedničku, idem s hodnotením nižšie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy keď Sommers točil blockbustery za dvesto mega. Sommersovi sa dobre časy skončili kedy to mohol preháňať s efektami. Škoda, jeho preefektované filmy s prepálenou akciou ma bavili. Odd Thomas ponúka iného Sommersa no stále stráviteľného, ktorý tento krát vsadil na teen mysterióznu detektívku, kde príbeh nie je najhorší a dokáže zaujať rovnako ako Anton Yelchin s pálkou v ruke. 65% - 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odd má schopnosti vidět duchy a předpovídat tragédie, ale jinak je to úplně normální frajer, kterej vede normální život a má holku. Po několika drobnějších případech se objeví velká věc, kterou musí vyřešit a zabránit tragédii. odlehčenej myst-thriller s komediálními i hororovými prvky, kterej má slušný tempo, nepříliš okoukaný tváře doplněný Willemem Dafoe a konec, kterej mě tentokrát fakt nakrknul. Yelchina jsem v jeho telecích letech neměl moc rád, ale začíná to vypadat, že stárne do docela slušnýho herce. 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)
  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama