Reklama

Reklama

7500

  • USA Flight 7500
Trailer

Dvojice na svatební cestě, dívka cestující do Tokia, mladý pár chystající se na dobrodružní cestu po Asii, dvojice těsně před rozchodem, přehnaně sebevědomá letuška zamilovaná do pilota – ti všichni nastoupí do letadla do Japonska. Během letu se však na palubě letadla začnou dít podivné věci. Přistane nakonec let 7500 v Japonsku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak napokon sklamanie. Celé je to také nemastné, neslané, síce to neurazí ani neotrávi, postavy fajn, ani som sa pritom veľmi nenudil (stopáž je o 20 minút kratšia ako sa uvádza), ale k nadšeniu mám teda na míle ďaleko. Dosť dlho sa zoznamujeme s postavami, potom sa chvíľu niečo deje, potom zase dlho predlho nič, a keď sa už niečo poriadne diať začať má, tak to aj tak skončí skôr ako sa to rozbehne. Po hororovej stránke to taktiež veľmi nefunguje, vydesiť to nedokáže a ani sa o to režisér veľmi neusiluje. Netreba čakať žiadne veľké ľakačky, žiadne pekné duchárske zjavenia ani nič podobné (a zapamätateľné). Šimizu sa len celú dobu zahráva s divákovou trpezlivosťou a ukáže nám maximálne vydesený výraz zúčastnených, nejakú tú hmlu, alebo ruku trčiacu z nej. Keď sa začal dej uberať niekde k mytologickému smeru, tak som na chvíľu spozornel, ale napokon ani to nebolo dotiahnuté nikam. Všetko napokon stavil na rozuzlenie, ktoré "malo" podľa jeho predstáv prekvapiť, ale ja som nad tým celým už len mávol rukou. Nepozerá sa na to síce úplne zle, ale viac ako šedý priemer nedám ani za boha. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„7500“ je film, který má v první polovině docela dobré momenty, ale není to nic, co by nakonec vyústilo ve skutečně skvělou podívanou. Je to zabité poměrně standardním plynutím příběhu, což nakonec vede k tomu, že se možná budete nudit. Já si nemůžu pomoct, ale mě ta pointa prostě zhnusila. Od japonského režiséra takového kalibru bych čekal něco trochu lepšího. Ale splynutí s americkou produkcí prostě dělá svoje. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ale jo.Mě to fakt bavilo.Sice mi bylo po pár minutách jasný jak to dopadne,ale i tak to bylo koukatelný.Hlavně díky husté atmosféře a taky palubě letadla.No řekněte,kolik hororů v letadle jste viděli?A to co bylo v tom kufříku,tak nato sem čuměl jako blázen a úplě mi běhala husí kůže po zádech.Takže za mě chvalitebný. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Šimizu už při druhém dílu Nenávisti ukázal, že to bylo bez zaujetí acelé takově prkeně natočené. On zkrátka není tak talentovaný režisér, aby vytvořil parádní atmosféru. Navíc v 7500 otřepané téma, které rozhodně nezaujme, slabé zpracování. Celé je to nemastné neslané. Aspoň že stopáž nebyla delší, jinak bych snad nemě sílu dokoukat. 30% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Šimizu je pro mě spojen s nejděsivější ženskou hororovou postavou, co jsem kdy viděl, takže jsem celý film čekal, kdy na mě vykoukne Kayako nebo nějaká její ségra. A ono to nakonec mělo pointu úplně někde jinde než bych u Takašiho čekal. Vlastně i milé překvápko, že zkusil zase jednou něco jiného a vzhledem ke krátké stopáži nehrozila ani nuda. Herci se povedli - dacana s telefonama a paní Vdanou jsem zdárně nesnášel, zbytku celkem i fandil. Atmosféra do letadla nastoupila taky a vydržela v něm až do konce plus jako bonus fešná Jamie Chung v roli letušky, která má pro strach poděláno (vždy před sebe cpe bloncku) . ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne mal film niesť názov Flight 75 a vyjsť 31. augusta 2012. (misterz)
  • Číslo 7500 je tzv. "squawk kód", který vysílá transponder (odpovídač) v letecké dopravě. Kód 7500 označuje "hi-jacking" čili přepadení nebo únos letadla. (Cheeker)

Reklama

Reklama