Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov prichádza do starej rodinnej vily v Lousiane, kde pred 25 rokmi došlo k štvornásobnej rituálnej vražde. Snaha o opätovný kontakt s mŕtvymi však nedopadne podľa predstáv samotných návštevníkov. Výsledkom zahrávania sa s temnotou je niekoľko mŕtvych i nezvestných. Teda, až na jednu výnimku.
Keď detektív Mark Lewis dorazí do vily, nájde v nej tri mŕtve telá a živého Johna, ktorý je v šoku. Mark preto zavolá policajnú psychologičku Elizabeth Klein, aby Johna vypočula. Medzitým sa Mark spolu s technickou podporou snažia obnoviť kamerové záznamy z domu, aby získali informácie o tom, kde sa môžu zdržiavať ďalší preživší. V tomto procese detektív objaví temné Johnovo tajomstvo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (107)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se bál, že letošní rok bude na horory katastrofální, tak na poli duchařin jsem příjemně překvapen. Ghoul, Insidious 3 a teď Demonic. Všechno filmy u kterých mě mrazilo. Demonic není nijak extra brutální ale má skvěle budovanou atmosféru a zapeklité řešení případu několikanásobné vraždy. Během filmu se prolíná přítomnost (vyšetřování) s tím co se v domě odehrálo (vyprávění přeživšího) a já to hltal víc než děcko večerníček. Finální rozuzlení se mi velmi líbilo a i když vlastně přišlo jedno velké WTF , tak jsem za to vděčný, protože se do mě mráz zakousl ještě silněji. Upřímně se divím relativně slabšímu hodnocení, ale tak sto lidí sto chutí. Za sebe rozhodně doporučuji a děkuji uživateli MikeCool za bezva tip. Nebýt jeho viděl bych to až tak za měsíc, dva a to by byla sakra škoda :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Wanovo jméno v žánru už něco znamená a byť se tady nepodílel ani na režii a ani na scénáři, převládala u mě naděje, že by se pod úplný škvár nepodepsal. A taky nepodepsal, ale nejedná se o nic světoborného. Zase tu máme obvyklou partu študentů, kteří se vydají do strašidelného domu vyvolat bubáky a všechno to řádně zdokumentovat. Docela mi seděl styl vyprávění, kdy policie vyšetřuje dům plný mrtvol a z vyprávění jediného přeživšího dává formou flashbacků dohromady celý případ. Byly tu i asi dvě lekačky, které zafungovaly a nějaké to strašidlo se tu také mihnulo, ačkoliv na démonické reje, které název sliboval, můžete zapomenout. Ale chybělo mi napětí, o kterém se dá mluvit snad jen v případě začátku a odpovídající atmosféra charakteristická pro strašidelné domy. Odvázaný jsem nebyl ani z herců. Grillo s Marií Bello dobrý, ale ta duchomilná skupinka byla nesympatická a protivná. Mohlo být líp, ale i hůř. 50% ()

Reklama

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Úvodom si dovolím vypožičať výrok Winstona Churchilla, ktorý raz povedal niečo v tom zmysle, že dobrý prejav by mal byť ako ženská sukňa – dosť dlhý, aby zakryl objekt a dosť krátky, aby vyvolal záujem. Rovnaký recept na úspech si osvojil aj Will Canon. Dimenzovanie jeho hororovej snímky Demonic na dve roviny síce zostalo niekde na polceste a s preľudnením priestoru dovedna posúvajú atmosferickú hru a záujem o postavy do latentnej roviny, avšak užšie vymedzenie priestoru a času razantne zakotvuje divákovú pozornosť o dom, v chodbách a izbách ktorého je zásluhou vysokého tempa narácie, pozvoľna dávkujúceho dôležité informácie, zachovať ataraxiu priam nemožné. U mňa spokojnosť. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Demo...nič. Otrepaná, sto krát opozeraná ducharina, ktorá by chcela kombinovať ducharský horor o strašidelnom dome s kriminálnym thrillerom, ale vo výsledku nefunguje ani v jednej rovine. Ako kriminálke jej chýba napätie a akokoľvek zaujímavý príbeh na riešenie, zmôže sa tak len na pár vypočúvaní hlavnej postavy s prevareným záverečným twistom a to neustále preskakovanie z jednej línie do druhej skôr ruší, než aby budilo dojem nejako konzistentnejšie vystavanej zápletky. Ako horor sa zase nezmôže na nič viac ako na pár otravných, lacných ľakačiek, pri ktorých ani tak nejde o to čo sa vo filme deje, ale o to, že do diania zrazu zahučí hlučná hudba, pri ktorej by poskočil aj mŕtvy. V ústrednom dome sa k tomu ešte nič zaujímavé nedeje, postavy blúdia po pár tmavých miestnostiach a vrchol postrašenia predstavuje kríž, ktorý sa na stene sám od seba obráti. Vo výsledku tak ani dobrý horor, ani slušná krimi. Nevýrazný hororík pripomínajúci mi tú nešťastnú vlnu hororov s ratingom od dvanásť rokov, resp. v USA s ratingom PG-13 (pubertálne ohavnosti typu Ouija a podobne), ktorý sú síce po technickej stránke dobre natočené, ale inak absolútne nevýrazné, stereotypné, až otravné. A Wanove meno je tu iba zbytočný marketingový ťah, čudujem sa, že sa pod to vôbec podpísal ako jeden z producentov. Toto jeho vlastne tvorbe nesiaha ani po členky. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokoušet se zkoumat ba vyvolávat duchy v domě, ve kterém před lety došlo k jakési okultní zabijačce, je hodně pošetilý nápad... Příjemně temnou a dobře napsanou duchařinu s nečekaným rozuzlením sráží bohům žel do šedého průměru jednak mizerná ruční kamera, druhak nepřesvědčivé herecké obsazení šestice mladých účastníků seance. A taky mě štvou filmy, které končí tam, kde by měly teprve pořádně začít. Nejdůležitější poznatek z filmu - Maria Bello je pořád pěkná kočka, i když zdá se pár kilo přibrala. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama