Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Na čisté čtyři hvězdy to asi není ale tady je i přesto udělím. A to proto kvůli mé slabosti k Brit Marling jak po stránce herecké tak i scénáristické. A druhý důvod, že jsem mohl nahlédnou do mě úplně neznámé problematiky. Každopádně film na zamyšlení a být v kůži Sarah a rozhodovat se kterou cestou se ona sama vydá, bych určitě nechtěl. Slabší 4*. ()

3497299 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak hloupý film už jsem věru dlouho neviděl. Nesmyslný scénář, psychologická hlušina a emocionální debilita prvoplánově využívající černobílého vidění světa, v němž figurují zlé korporace vypouštějící beze studu arzenik na malé děti a na druhé straně uvědomělé milionářské dcerky a hodné agentky s přesvědčující silou Derrena Browna. Klišé, nuda, šeď. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím, co si z toho vlastně mám odnést. Hyzdění a zabíjení životního prostředí je špatné? Eko-terorismus je špatný? Přece jen existuje i nějaká zlatá střední cesta? Forma filmu pro mě byla lákavá a pohlcující, nejen stylem a obsazením, nicméně zanechala ve mě hořkosladkou pachuť něčeho, co poukazuje na očividnosti, ale zároveň nic neřeší, což vlasně mořná byl ten "message"? Asi jsem čekala něco "osudovějšího"? Nevím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co tohle má být? Akční film natočený umělecky? Environmentální drama s přesahem? Nevím, čím vlastně chtěl tenhle snímek zaujmout, jen můžu říct, že se mu to v mém případě nepovedlo. Nepříjemné postavy, kterým se prostě nedá fandit, do toho ještě snaha říct světu, že lidé se chovají k přírodě ošklivě. Chovají, ale proč o tom musíme slyšet ve filmu, který by měl asi být v první řadě akční. Anebo se tak tedy jen tváří. Neskutečný paskvil, který, doufám, nebude masovou záležitostí, i když je vidět, že se jedná o další odpověď na to, jak točit film, které nebudou hollywoodské. Proč se tohle radši nenatočilo jako dokument? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénář jede natolik přímočaře a neobjevně podle mustru podobných zápletek (agent v utajení infiltruje "zločineckou" skupinu, jenže postupně sám přijímá její naplňující světonázor a podléhá osobnosti (s)vůdce), až mě přepadal pocit, že jsem film už viděl (několikrát). Tady zastupuje onu organizaci ekoteroristická aktivistická buňka skvotujících hipísáků, kteří v souladu s přírodou bojují proti hamižným korporacím. Přestože naivně polopatická angažovanost nikam moc nevede a dramatický oblouk neuzavírá, myšlenkově není úplně prázdná a řemeslně odsýpá. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama