Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

Dale 

všechny recenze uživatele

Hallstrom si odskočil nielen do svojej rodnej krajiny,ale aj do iného žánru a výsledok je dosť rozpačitý. Jeho réžia je tradične skvelá, no kým jeho predošlé filmy mali vždy silný príbeh, tu tomu tak nie je. Od thrilleru sa to ani príliš nečaká, no v spojitosti s typickým severským pomalým tempom dej neodsýpal tak, ako by mal. Korunu tomu dala katastrofálna záverečná štvrťhodina a správanie policajta, ktoré bolo úplne mimo. No ale keď sa točí podľa predlohy, asi sa nedá koniec len tak zmeniť. Priemer. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nech mi nikto nechce vyhovoriť, že tento film je o celú polhodinu dlhší, ako by mal byť! navyše je na detektívku príliš predvídateľný a neoriginálny (potenciál hyponotizére tristne nevyužitý), na "rodinný" film veľmi roztržitý a plytký, scenár navyše zahltený schválnosťami a nelogickosťami - prečo rovno nezabili toho hypnotizéra? odkiaľ sa vzal tu mobil, tam autobus a podobne... človeku na obhajobu tohto priemerného thrilleru, ktorý dokazuje, že hallstromova silnejšia stránka leží niekde úplne inde, ostáva pomerne sympatické obsadenie, pekná atmosféra zadymených švédskych interiérov s vianočnými svetielkami a nádherný letecký záber nad štokholmom počas magic hour... a pár lepšie riešených scén (záver na ľade, prvé predstavenie hypnotizéra) a atmoféra niektorých častí, kedy vlastne hlavne o tú atmosféru ide; ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Abych si odůvodnil své hodnocení, budu muset spoilerovat a vyzrazovat děj, takže pokud si film nechcete zkazit tím že budete znát konec nebo některé scény, tak bude lepší když můj komentář před filmem nebudete číst. Severský kriminálky se vyznačují výtečnou atmosférou (ta zde byla), skvělejma hereckejma výkonama (ty zde byly), napětím, precizností a reálností (to zde bohužel nebylo). Začnu u konce, protože ten nmě fakt zničil. Ještě jsem neviděl aby si fízl bral na zatykání nebezpečného psychopata civilní osoby a ještě ke všemu tuhle osobu šel zatýkat sólo jen s rodiči unesenýho dítěte, to teda fakt jako sorry. A to promíjím fakt, že celá policie se odhlelý místo se svejma možnostma nemohal dostat, zato rodiče a deketkiv se tam dostali během 10 sekund až se Stockoholmu, stejně jako pomíjím fakt, že onen detektiv při vyjednávání s psychoušem v tom baráku nebyl ve střehu i když psycho mělo zbraň, hold film a snaha o nervy drásající finále si vybrali krutou daň. Ovšem nejenom konec mě nesednul. Nejsem fízl, takže jsme teď možná out, ale že vůbec nikoho nezajímalo jak novináři zjistili, že za faganem byl hypnotizér, že nepatráli po původu drogy kterou mamina dostala. A to už vůbec nemluvím, že lékařství je dneska na takové úrovni, že by trvalo doktorům pár minut, aby zjistili jakou má fagan diagnózu. Jako žiju v Čechách, což je země kde už se člověk musí všemu jenom smát, ale tahle "krimi" ve své "směšnosti" přebije i zdejší poměry. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ako divák nedotknutý touto knihou môžem vyjadriť iba spokojnosť. Kvalitný, temný thriller o policajtovi, ktorý pri riešení brutálneho vyvraždenia jednej rodiny požiada o pomoc kontroverzného doktora (tzv. hypnotizéra), aby skúsil niečo zistiť od chlapca, ktorý ako jediný prežil, no je traumatizovaný. Jedinú výtku mám k občasnej zdĺhavosti, kde bolo napriek tomu trochu cítiť, že sa čerpalo z väčšieho materiálu, kde sa jednoducho nedalo všetko pokryť. Ináč ale super – krásne natočené, mrazivá atmosféra, dobre zahraté a uveriteľné postavy, ktorým sa divák postupne dostáva pod kožu a pomaly plynúci; smutný, krvavý, no hlavne zaujímavý príbeh, vygradovaný a zavŕšený v napínavom finále na zamrznutom jazere. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

U mnohých slabších snímkov miestni komentátori ironicky konštatujú, že najlepšie na celom filme boli záverečné titulky. Tak ale v tomto prípade si nemôžem pomôcť, na tomto filme fakt boli najlepšie záverečné titulky, ktoré zdvihli u mňa hodnotenie aspoň o jednu hviezdu. Prelet nad zasneženým Štokholmom s pôsobivým hudobným sprievodom ma rozsekal dokonca s väčšou silou než "vzdušné" dokumenty od Yanna Arthusa-Bertranda. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Knižní předlohy k filmu se v 9milionovém Švédsku prodalo přes 500 000 kusů. (morgos)
  • Práva na tento film byla prodána do více než 30 zemí světa ještě před prvním uvedením. (morgos)
  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)

Reklama

Reklama