Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

honajz 

všechny recenze uživatele

Několik dobrých hlášek a scén, jedna kultovní píseň, ale ne vždy to drží pohromadě, ne všechny scény jsou vtipné a zajímavé, natahované to je jak moje pět let staré trenky a tentokrát to ani mezi Novým a Gollovou tak nejiskří jako jindy. Možná za to můžou poněkud neujasněné typy postav, kdy se můžou mávnutím proutku měnit, jak scenáristu zrovna napadlo. Typický film "na rybu" - rychlokvaška na uvedení do kin před Vánoci. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Vynikající Nataša Gollová v roli majitelky zchátralého hotelu. I zde, stejně jako ve filmu Eva tropí hlouposti ji zdatně sekunduje Oldřich Nový, tentokrát v roli nápadníka. A pozadu nezůstávají ani pánové Pivec, Pešek a Novotný - Vy jste pozůstalí? Ne, my tady spíše pozůstáváme. Nestárnoucí komedie. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Frič patřil k těm lepším režisérům té doby, a je to vidět. Vtipný film. Komedie té doby mi vůbec nepřipadají trapné, jak se dneska mnohdy stává u nových komedií. Naopak, byla to komedie podaná s grácií. I přestože byly scénáře tehdejších komedií mnohdy s krkolomnými scénami, praštěné, přesto byly fajn a dívalo se na ně krásně. Takové milé filmy, které pohladí na duši. Pro Nového nemám slabost a nezmění to ani tento film. Jeho role milovníků moc nechápu. Ovšem po tomto filmu můžu říct, že konečně rozeznám Gollovou od Mandlové (Ferbasová a Baarová, ty rozeznávám snadno :-)) a říkám, že Gollová je mi mnohem sympatičtější. Takže jsem filmu vděčná nejen za rozšíření mých obzorů, ale zároveň jsem se hodinku a půl příjemně bavila. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Hotel Modrá hvězda mě bavil. Pomalu bych řekla, což se u filmů neděje tak často, že začátek více než konec. Největší úspěch připisuji skvělé Nataše Gollové, která dokázala utáhnout celý film (samozřejmě s pomocí dalších osvědčených herců). Osobně se mi nejvíce líbila první půlka filmu a velice svižná pasáž večeře pro pětadvacet lidí a tak se stalo, že ani konec, který by měl trochu gradovat, nepřekonal nasazené tempo. I tak se mi film moc líbil a ve Fričově tvorbě ho určitě zařadím k těm hodně povedeným, nicméně je chyba, když film nemá v druhé půlce co nabídnout. 4.5* ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Jů já tak miluju Natašu Gollovou! Nekonečné kouzlo Oldřicha Nového, česká klasika, u které jsem se smála jako dítě a baví mě to pořád stejně. Určitě doporučuji, z filmů pro pamětníky je to určitě to zábavnější, kdo ty černobílé filmy nemusí a chce nějaký zkusit, spolu s Eva tropí hlouposti je tato kvalitní komedie vhodná! Mimochodem, Slunečnice mi zní v hlavě vždy několik dní :-D ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Dům, který představoval Hotel Modrá hvězda ve II. okrsku, se nachází v Praze v Charvátově ulici č. 6. Druhý hotel Modrá hvězda byl postaven ve filmových ateliérech. (Kulmon)
  • Text k písni „Slunečnice“, která proslavila Inku Zemánkovou, napsal herec Josef Gruss a hudbu zkomponoval Sláva Eman Nováček (dirigent Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK). Další píseň ve filmu má název „Celý den si zpívám“ a je od stejných autorů. Ve filmu ji sice zpívá František Paul (zpěvák v hotelu), ale hlasem R. A. Dvorského. (Elisebah)
  • Antonín Novotný (František Sojka) se v tomto snímku objevil před kamerou naposledy. Po válce nastoupil kariéru úspěšného chemika. (Kulmon)

Reklama

Reklama