Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další snímek z Ikeacké kuchyně. Hrdina mrdnö padouchem o komodu Hemnes, věšákem Tjusig ho jöbnö přes hlavu a narvö ho do skříně Pax. Potom si pomocí kolíčků a plastových konfirmátů smontuje regál Östhamra a na něm odletí do Libanonu, vykopat zuby několika islamákům, protože chtěj střílet rakety, které nejsou Volvo, ale Saab a s americkým podílem... No, tak u mě za tři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že je válka celkem slušnej byznys je celkem jasné. A nijak převratnou myšlenkou není ani to, že se zbrojařské společnosti a jejich soukromé armády snaží ozbrojené konflikty uměle vyvolávat a podporovat. Jediný rozdíl oproti podobným filmům z americké produkce je to, že vše odhaluje švédský agent a nikoliv poctivec zabalený do americké vlajky. A samozřejmě je přítomna i klasická syrová severská filmařina, nehrající příliš na slzičky (i když ty tendence tu byly). Herecky potěšila spíš dvojice padouchů v podání dua Flemyng-Gregory, protože co se hlavního hrdiny týče, tak ten oplýval mimikou spícího medvěda. Ale to ani nevadilo. Prostě slušná špionážní jízda ze Severu, která má říz i zápletku. 80% ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Bourne ve stylu Cleanskin,který ani na chvilku neztratí tempo (a proti kterému je Bond trapný vyteplenec co snad ani nepumpuje krev).Pro mě parádní překvápko u kterého sem se skvěle bavil a nejenže to není Jejich,ale ještě sou tu zrovna ti naši hvězdopruhové za kurvy.Však jo.A na Švédy tam není ani to bílé svinstvo.Čili za mě Hamiltone High five!...kchchchch...chrchrl....kchchch... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Parádny špionážny akčný film. Švédi natočili za málo peňazí veľa muziky. Je to jednoduché, ale drsné, temné a celkom civilné. Persbrandt sa očividne na úlohu pripravil a drsňáka som mu veril. Filmu tiež pomáha absencia americkej patetickosti, ktorá býva prítomná v takýchto filmoch. Ja som sa bavil výborne. A scéna keď zaspal s pri jedení jablka. Úplná bomba. Toto si len tak niekto nedovolí. A to točila ženská? Klobúk dole. Pár akčných scén bolo nedotiahnutých, ale aj tak to vidím na poctivé 4*. ()

Trisis 

všechny recenze uživatele

Porovnávať toto s Bournom, je ako porovnávať Tomb Raidera (porno verziu) s Dobyvateľmi stratenej archy. Áno, Hamilton je o špiónoch, kameraman tiež zabudol doniesť do práce statív a hlavná postava je tak isto mizerný herec (no Damonové herectvo je proti Persbrandtovému ako Meryl Streep proti Jessice Albe). Dosť porovnávania... Hamilton je nuda, čo sa stane s hlavným hrdinom ma zaujímalo, ako dopad narodenia Krista na vývoj ceny ryže v roku 2893, réžia je priemerná, scenár béčkový, akurát sa to „vinou“ kamery a strihu tvári ako lačné áčko.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama