Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět film o krasobruslení, je tenhle asi tím nejlepším možným řešením. Avšak jako sportovní dokumentární drama mi to trochu hapruje. Jde tu vlasně o sport? Člověk chvílemi neví, jestli ho při sledování zajímá víc příběh, romance nebo bruslení. Pravdou totiž je, že ani jednoho ve filmu není mnoho a k tomu v dosti slabé míře. Mě zkrátka mnohožánrové filmy neoslovují už kvůli tomu, že jsou mnohožánrové. Možná je to přísné, ale neztotožním se s filmem, který je tak trochu vším, ale povšechně nijaký. Dávám teda 50% = 2+/5 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mladý a nadějný hokejista je vinou zranění připraven o svůj život v roli profesionálního hráče NHL. Vrátí se však na led poněkud nezvykle. Po boku krásné a temperamentní Kate jako krasobruslař. Milá zábavná a nestárnoucí komedie. Samozřejmě, že spoustou klišé se neprokouše každý divák, aniž by neutrpělo jeho heterosexuální já a nejeden by po zhlédnutí filmu chtěl zabrousit do knihovny pro nějaký ten plátek pro osamělé přestárlé panny se smečkou koček. Já se u téhle komedie vždy pobavím a přehlížím ty drobné chyby, jelikož oslava Ameriky a ukázka patriotismu je zde naštěstí posunuta naprosto do pozadí vztahem hlavních hrdinů a to je velmi dobře. Víc takových filmů. 80% ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Moira Kelly je sexuální bohyně (možná to platí pro většinu krasobruslařek v těch jejich elastických oblečcích rýsujících jejich super těla) a D. B. Sweeney hraje debila. Zpočátku si člověk říká, že by to mohl být takovej ten trouba, co mu nevyšel hokej a laškování s Moirou mu imponuje - přeskakují jiskry a nakonec to nepochopitelně posere. Nejdřív ho chce ožralá Moira vomrdat, což se mu nelíbí, protože on je dobrák a chce lásku. A v zápětí vomrdá nějakou zrzku, kterou skoro nezná a která asi ani není ochotná dát mu ty love jako bohatá dcerka. V tenhle moment bych přísahal, že scénář psala nějaká zahořklá ženská, ale Tony Gilroy asi ženský jméno není... asi to museli nějak zdramatizovat a zpomalit, než se začnou pářit jak králíci, ale dalo se to vymyslet určitě líp - přece buď mrdám a je mi to jedno, že je ožralá, anebo sem cíťa a pak nemám random mrdání...ale to je jedno, jinak je to příjemná romantická klasika, kterou mám docela rád. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně natočená romantická , lehce dramatická a zároveň komediálně laděná záležitost točící se okolo sportovní tématiky , ale nabízející divákovi zároveň i něco navíc a to v úhledném a zářivém balení , které nám divákům servíruje prostřednictvím perfektní ústřední herecké dvojice D.B. Sweeney a sladké Moiry Kelly. Až na pár klišé je to výborná volná jízda , podpořená neméně povedenou hudbou a uhánějící rychlým tempem bez chvilky oddechu , kterou vřele doporučuji. Film: 76% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sněhurka: Sprchuješ se taky někdy? Gretzky: Chceš mě sbalit? Devadesátková romanťárna. Nezapomentulný hlášky: Máš přece zoubky. Zoubky... zoubky... zoubkyyyy ッ Fajn songy = Joe Cocker - Feels like Forever atd. Kde jsou ty časy, kdy holky a kluci ve filmech vypadali ještě přirozeně. S nostalgickým povzdechem díky za tyhle nenáročný devadesátky, který i po třiceti letech stejně pobaví. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)
  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)
  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)

Reklama

Reklama