Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Opět se nedá říci, že by tato komedie nesplnila to co autoři zamýšleli...Úkol - Rozesmát a pobavit. Jakmile se postaví před kameru Vlasta Burian, tento úkol se režisérům plní sám od sebe,ehm...tedy spíše sám od Vlasty :-D Někteří tu píší: průměrný Burian, průměrný Burian. Promintě, ale pro mě je průměrný Burian za pět hvězd bezdiskuze. V této komedii mě navíc pobavila píseň To neznáte Hadimršku, která se mi po zhlédnutí neodbytně přehrávala v hlavě pořád dokola. Jen mě mrzí, že takových komiků už dnes moc není a ty dnešní komedie opravdu za moc nestojí. :-( No co už, mezi filmy máme skvosty a budeme si je uchovávat, cenit a pouštět si je dál a dál. Toť vše. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to bolo lepšie, ako som čakal, hlavne pre množstvo scén, hlavne na začiatku, kde sa Burian neobjavuje. Vtedy to je celkom normálny film s normálnym priebehom a správaním postáv. Aj Burian, kým sa držal na uzde, bol v pohode, ku koncu to bolo s násilným humorom a groteskným chovaním, ako napríklad v sprche, už horšie. Film by bez zámeny postáv v tom období asi ani nemohol vzniknúť. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "Dal mě, coby malého červíčka, cizím lidem, dále se o ubožátko nestaraje." "Co měl dělat otec ten, mléka nemaje?"     K početným obdivovateľom Vlasty Buriana zrovna nepatrím, tento "kráľ komikov" mi nikdy komický nepripadal (snáď s výnimkou jeho tajtrlíka vo filme Byl jednou jeden král... (1954)). Ako väčšina filmov s ním je aj tento postavený na jeho infantilnom šaškovaní, v ktorom strieda niekoľko svojich obľúbených polôh (ako sú gúľanie očami a opilecký prejav). Čo je ale ešte horšie, tento film už okrem toho nemá veľmi čo ponúknuť. Obe hlavné herečky sú priam príšerné, Marie Grossová ("taková fešná privátní sekretářka") má hrozný zjav a otravný prejav a Meda Valentová ("krásavice inteligentní") je na tom veľmi podobne. Po celý čas som sa nevedel rozhodnúť, ktorá z nich je škaredšia a horšia herečka (a k tomu ešte ten spev, či skôr zavíjanie tými piskľavými hlasmi!). Okrem toho ochotníckeho herectva je to aj celé scenáristicky nahlúple a takmer nevtipné, až na pár vydarených hlášok ("A to nemůžete říct hned, vy škeble rybničná?"). Zasmial som sa dokopy asi 4-krát - mimo spomínaných hlášok, ktoré som v podstate všetky odcitoval, to bolo ešte v závere pri kravičke s teliatkom. Nebyť pár výborných hercov (hlavne Marvana a Plachtu), tak idem s hodnotením nekompromisne ešte nižšie.     "Přál bych si abych tam taky nebyl býval býval byl, být, příbytek, dobytek, bystrý, bylina ..." ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako Hadimrška když vlítne zrevidovat do Prahy gramofonovou firmu, to je tajfun, uragán a smršť!! Prostě a jasně - Král Komiků!! "Od prvního se vám sníží plat o pět set korun a začne se víc dělat! Aby jedna jehla vydržela na padesát desek!" "To je nějaký tempo? Taková chcíplá čeládka? Já vám vokážu, jak se to dělá!! " Těch hlášek je úplná potopa :D :D . ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s Vlastou Burianem, který je nepřekonatelný. Další ze snímků, na které se člověk může dívat opakovaně a neomrzí. Dalším prvkem, kterým české komedie prosluly od samého začátku je hudba. Téměř v každé se objeví nový hit populární hudby tehdejší doby. Zajímavé je, že vedle skvělé komedie a známého hitu se v roce 1931 objevil další československý hit, a to malý osobní vůz TATRA 57, který se záhy stal velice oblíbený a dostal přezdívku Hadimrška. Vyráběl se v různých modifikacích až do r. 1949! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Předválečnému kabrioletu Tatra T57a se přezdívá hadimrška. Proslavila se totiž právě v tomto filmu. Jezdí v něm revident Popelec Hadimrška (Vlasta Burian). (Stegman)

Reklama

Reklama