Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (604)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podobných filmov vznikly mraky, preto ma udivuje, že sa na to L. Neeson dal nahovoriť. Neesonovi však ide karta, typovo sa do týchto filmov fakt hodí, ale videli sme ho aj v lepších filmoch. Spočiatku to malo slušnú atmosféru, ale s pribúdajúcimi minútami to akosi začalo škrípať až prišiel záver s "umeleckou vložkou" a poučovaním a to mi úplne zkazilo celý film. U mňa iba na jedno pozretie. A o tom malom vychcanom černoškovi ani nehovorím...60%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neeson, takový jak ho máme rádi...nebo ne? Spíše ne, Mezi náhrobními kameny sází spíše na atmosféru než na bitky, což je ale škoda. Byl jsem o Štědrém večeru naladěn na pořádný krvák, dostal jsem však nadprůměrnou detektivku, jež do nadprůměru vyzdvihuje až závěrečný akt, který je témeř perfektní. Liam Neeson si nevybral roli špatně, jen je ho pro podobné filmy škoda...60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to ten Liam Neeson dělá, ale od momentu, co skončily Hvězdné války si rozjel role toho nejdrsnějšího a nejpřímočařejšího chlápka ve filmovém průmyslu. Nejdřív to bylo Taken, pak Neznámý, následně Mezi vlky a Non-Stop, aby u mě koncem roku 2014 přistál s postavou Matta Scuddera, kterej je lautr némlich to samý, co v předchozích filmech a mně to vůbec nevadí. Občas bych totiž potřeboval i já jednat tak, jako jedná Liam ve svých filmech. Jeho filmy tak pro mě budiž velkou školou. Mezi náhrobními kameny, ale nesedí jenom na postavě jednoho člověka. Také je to naprosto poctivá kriminálka, která skončí přesně tam, kde si dle názvu dokážete představit. A natočena je tak parádně, že pět hvězd by na ní bylo málo. Mimochodem taky mám radost, že prostor dostal skvělej Islanďan Ólafur Darri Ólafsson. Jeho role sice nebyla kdoví jak velká, ale účel splnila na sto procent...a to se sakra počítá. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak akci tu tedy vubec nehledejte, za to celkem dobrý příběh a hodně temnou atmosféru ano. Neesona jsem viděl zatím jen v akčních filmech a čekal jsem, že tohle bude taky, což nebylo a na jednu stranu jsem rád, že jsem si ho mohl užít i v jiným žánru. Příběh občas nudí, ale nebylo místa, kde by mě to donutilo to vypnout. Ve finále se mi to nakonec líbilo a za tu výbornou atmosféru dávám hvězdu navíc. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mathew Scudder patrí roky k obľúbeným literárnym postavám. Je preto zrejmé, že film sa predstave vyvolanej čítaním jeho spletitej histórie nemohol stopercentne priblížiť. Napriek tomu ide o dôstojnú adaptáciu, v ktorej sa síce spomenie viac vecí odrazu, niektoré sa zase vypustia, ale tak to už pri neotrocky vernom prepise či prevode kníh do filmu chodí. Príbeh, obdobne ako literárne dobrodružstvá tohto zvláštneho súkromného detektíva - nedetektíva (nemá licenciu, pomáha len na dobré slovo, neberie plat, ale len dary) je riadne drsný. Celkové spracovanie sa vyznačuje rovnako ponurou atmosférou reznutou ovzduším stále prítomného zločinu, pri ktorom si treba vyberať, či sa s predstaviteľmi niektorého z týchto hriechov dá vôbec spolupracovať (díleri a konzumenti drôg) alebo či je takáto spolupráca nemožná (únoscovia, vrahovia a sadisti). Jediné, čo vytýkam je v literárnych predlohách napriek otrasnosti zločinov, často prítomný osobitný humor, ktorý sa vo filme objavil len zriedka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Britský herec Dan Stevens (Kenny Kristo) musel kvôli svojej role vo filme schudnúť viac ako 14 kilogramov. (MikaelSVK)
  • Autor predlohy Lawrence Block bol veľmi spokojný s obsadením Neesona: "Čitatelia sa ma často pýtajú, kto by bol môj ideálny Matt Scudder, a ja zvyčajne radšej zmením tému. Ale teraz vám môžem s istotou povedať, že odkedy som ho videl v Michaelovi Collinsovi, nikoho lepšieho ako Neesona som si do roly Scuddera nevedel predstaviť. S výberom herca, režiséra a zároveň scenáristu nemôžem byť spokojnejší, obaja sú skutoční umelci a skvelí profesionáli. Moja kniha je v dobrých rukách.“ (Arsenal83)
  • Prestrelka na začiatku filmu vyvrcholí na rovnakom schodisku na hornom Manhattane, ktoré preslávil film Joker (2019) s Joaquinom Phoenixom v hlavnej úlohe. (Arsenal83)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama