Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Vyrůstal jsem na tomto animáku na německy dabované VHS. Parta malých dinosaurů ztratí rodiny a musí se dostat do země zaslíbené, kde je hodně jídla a všichni žijí pohromadě. Různorodou partu vede malý dinosaurus Littlefoot, kterému podkopává autoritu paličatý Triceraptos. Příběh plný dramatu, kamárádství, lávy a predátorů. Doteď z toho mám husí kůži. Je to divné psát to o animáku pro děti, ale on je hodně intenzivní ! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že kladné hodnocení zdejší většiny nebude ovlivněno jenom nostalgií z dětství, ale že se skutečně jedná o kvalitní animovanou nedisneyovskou podívanou pro celou rodinu. Bohužel jsem ale polovině postav přála sežrání ostrozubem, a to není dobrá vizitka. Nejmenší diváci budou asi nadšení a chápu tu všeobecnou oblibu - tvůrci přece jen předběhli "Jurský park" - ale u mě se tenhle filmeček dost minul účinkem. ()

Reklama

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že jsem doslova probrečel celý film.Každá scéna má v sobě nějaký moment, který hravě pocuchá s emocemi.Nádherná animace, děj jasně daný s vymezenými rolemi.Žádné nešvary novodobých 3D animáků, kteří více než na děti cílí na dospělé různými náznaky. Velice nezávadný animák, který ale může lehce zamávat se slabšími povahami, jako se to stalo mě, ale nelituji.Správný film má vyvolat mnoho emocí. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

V čase vzniku mi toto dielo ušlo, takže nie som nijako zaťažený nostalgiou. Z môjho súčasného pohľadu nie je tento animák, ťažiaci z veľkej popularity dinosaurov, takmer ničím výnimočný. Animácia používa veľmi jednoduchú kresbu, občas mi pripadá až nepekná (hlavne v tých scénach, ktoré vyzerajú rozmazane, zrejme v snahe dosiahnuť priestorovosť). Príbeh je priamočiary, málo nápaditý, taký až tuctový: jedno roztomilé zvieratko stretne druhé roztomilé zvieratko, spolu stretnú tretie, až nakoniec spolu putuje skupinka roztomilých zvieratiek. Vzhľadom na to, že to bolo mierené na deti a tým sa to zrejme páčilo (myslím vtedajšie deti, s tými súčasnými si už nie som istý), som pri hodnotení blahosklonný. ()

Machaut 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Spolu s prvním dílem Balto (1995) je tato pohádka mou nejoblíbenější. Skvělá poctivá animace, nádherný příběh, který narozdíl od dnešních pohádek děti obohatí a to vše podtrženo vynikající hudbou Jamese Hornera, která tento film povyšuje na dokonalých 100%. Vřele doporučuji. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • V závěrečných titulcích, kde zní píseň od Diany Rossové „If we hold on together“, se ještě objevuje jedna dlouhá scéna, při níž se prochází tajnými zákoutími Velkého údolí. V nejtmavší části těchto zákoutí je dokonce možné ve tmě vidět stejného zloděje vajec (rod Ornithomimus), jenž se na začátku pokusil pozřít Nožičku, když byla ještě ve vejci. Pro jeho zdejší vyobrazení byla navíc použita stejná animace jako na začátku filmu, akorát úplně opačně. (Marasuchus17)
  • Inspiraci k vytvoření asfaltového jezera v údolí kouřících hor, které málem zahubí Nožičku, Zobku, Pírka a Bodlinu, brali tvůrci od současných asfaltových jam v Trinidadu a Tobagu, Karibiku a hlavně od asfaltových jam Rancho La Brea (centrum Los Angeles). Tyto nebezpečné geologické útvary vznikaly v místech, kde se ropa, jež se dostala na povrch, smísila s písky nebo jíly. Každé zvíře, které do těchto pastí šláplo, se k této směsi nejdříve přilepilo a následně se díky snaze o záchranu propadalo stále hlouběji a hlouběji a poté ho čekala bud' velmi bolestivá smrt z vyčerpání nebo ho roztrhali predátoři, kteří tam pak uvázli také. Takto přišly o život statisíce savců z doby ledové v Rancho La Brea, jejichž kosterní pozůstatky tu zůstaly až dodnes perfektně zachované. V současnosti jsou tyto jámy jednou z nejcennějších paleontologických lokalit světa. (Marasuchus17)
  • Při dobrém sledování je možné si v úvodní scéně pod hladinou vody vlevo všimnout skupiny bublin vyplouvajících k hladině, které nápadně vytváří podobu šroubovice deoxyribonukleové kyseliny (DNA), jež je základním stavebním kamenem pro všechny živé organismy. Jedná se o malý teaser na Spielbergův Jurský park (1993), který vznikl o pět let později a v němž DNA také sehrála důležitou roli. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama