Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

Milky. 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo jak dokonale tady Matka vykreslila charakter psychického manipulátora. Jakoby autoři přímo čerpali z knihy Nenechte sebou manipulovat od Isabelle Nazare-Aga (mimochodem rozhodně doporučuju přečíst). Musím pochválit i perfektně ztvárněnou postavu Dennise jakožto oběť takové manipulátorky. Jeho naprostá neprůbojnost mě neustále dostávala ať už při konfrontaci s matkou, nákupu saka za 4000 či při čemkoliv jiném. Pro mě poměrně nečekaně se mu ale nakonec *SPOILER* povedlo se vzepřít a utéct z jejího zhoubného vlivu. Já osobně jí měl chuť přes obrazovku jednu střelit už po patnácti minutách. Natočené pěkně, možná na můj vkus ale až příliš šedivě a pesimisticky, ale k Dennisově pocitům a životu to sedělo. Ještě bych asi vytknul trošku naivní scénář. Přece jen...aby thajka po pár dnech jen tak sbalila úplně všechno (do těch pár kufrů) a přestěhovala se na druhý konec světa kvůli chlapovi kterého skoro nezná? A asi tady budu proti většině, ale na mě se takhle nalepit podobná "roztomilá" thajka s jejím vlezlým "ver ár jů from? šou mi jour masl" tak asi nezareaguju o moc líp než Dennis a myslím, že bych odešel dokonce i dřív než on (mluvím o těch ku*vách co mu nabízel známý a vlastně i o všech ostatních co se mu tam nabízely samy na ulici). ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tělo člověka je jako schránka na poklady. Každá má jiný tvar, a každá skrývá něco jiného. A pro každého má ten který poklad zcela jiný význam. Teddy Bear je film o nutnosti nahlížet na člověka z více úhlů. O složitosti hledání vlastního místa a štěstí. A přitom je to naprosto jednoduchý film, žádné umění. Jen se na to hezky dívá... ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Denis, plachý ale hodný vazbič s čistým srdcem, který mi tak trošku připomíná mě (teda až na to že je vazbič) a jeho matka, která by si zasloužila občas pár facek za to jak se k němu chová. Holt chce mít svého "kloučka" jenom pro sebe. Milé obsazení, příjemný děj, který se ale nestačí ani rozjet a v podstatě končí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hora potetovaných svalov, ale v zovretí svojej detskej izby. Tak som chcel dať štyri hviezdy, ale ten odfláknutý záver, keď medvedík stráca všetky sympatie, a film vyznieva do prázdna, to ma veľmi sklamalo. Dobre rozohraná hra s cestou do raja za (skutočnou) láskou, zaujímavé momenty, trochu očakávané, ale živé, a potom sa to skazí. A nakoniec je z toho akoby návod na použitie života pre neskorých tridsiatnikov v Dánsku, kde už nezoženú žiadnu voľnú ženu. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Křehký film o křehké duši skryté za obrovitým tělem osmatřicetiletého profesionálního kulturisty Dennise, jenž hledá a stále nemůže najít TU PRAVOU životní partnerku, potažmo štěstí a smysl života. Film o niterné potřebě spřízněné duše. Debut dánského režiséra Matthiesena, zrealizovaný na základech jeho pět let starého krátkometrážního filmu Dennis. ~ /dále možné stopy spoilerů/ Ač je příběh tohoto plachého sympaťáka – protagonisty, který téměř nesleze ze záběru, v dobrém slova smyslu relativně prostý, těží z poměrně podstatných kontrastů, a to jak z hlediska zvolených lokací (Dánsko x Thajsko > domov x ráj pro sexuální turistiku > láska x sex), tak kupříkladu i co se týče zjevných disproporcí postav (obr x drobná Thajka). Kromě zmíněného hledání konkrétní osoby má snímek i další rozměr, spočívající v Dennisově postupném odstřihávání se od diktátu vlastní autoritativní matky, která – ač již poměrně vetchá a křehká – zcela sobecky manipuluje s životem svého syna. Film o probití se ke svobodě, osamostatnění se a možnosti nezávislého rozhodování a vlastní volby. ~ Je pravda, že 10 timer til Paradis je natočen dosti nekonfliktně a způsobem, aby do sebe vše zapadalo, tak jak má (někdo dokonce snímek může označit jako pseudoartový), nicméně jeho nekomplikovaná struktura v kombinaci s přitažlivým tématem a výraznými hereckými typy neobvyklého vzezření z něj dělá cosi, na co se rádi podíváte, ať už jste šťastně zadaní nebo na podobné pouti jako Dennis. A pamatujme si, nic nemusí být takové, jak se na první pohled zdá... (Mimochodem, naprosto hloupé distribuční názvy, včetně toho nejhloupějšího – českého.) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)
  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)

Reklama

Reklama