Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První část tolik nenadchla, ale "prý" se nebylo čeho bát. Druhá část totiž měla být přímo "božsky" kulervoucí! No... byla. Dostavil se totiž pán v červené pláštěnce, ochránce morálky a zachránce nevinných. Zde, překvapivě, pod tím nejvyšším americkým pantoflem. Zklamal hoch. O to důležitější je právě symbol Batmana, který i přes veškeré obecné přesvědčení, že už by měl pověsit plášť, zahodit masku a přestat dělat bordel - řekne ne a postaví se tak víceméně všem. S pomocí mladé Robin, of course. Nejprve je potřeba vypořádat se s Jokerem. Ten je zaskočen Brucovou přímočarostí a i když se rychle adaptuje a popustí uzdu své šílenosti naplno, souboj nakonec tvrdě prohraje. Co ale s panem S? Naštěstí Clark není znám, svojí "geniálností" a tak Wayne vymyslí plán. Chytrý plán. Plán hodný, jeho jména a poselství. Výborně napsaný komiks, jehož adaptace je o nic méně skvělá a pomyslně opět o kousek pozdvyhává tento comicsový fenomén. Skončí to někdy? Kdo ví. Dokud tu ale bude prostor pro hrdiny jako je Batman, nemuselo by. 100% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tak nějak stejný případ jako u první části. Jakože zde bylo mnohem více napětí a více akce, která dala tomuhle animáku spád. Ale přišlo mi to lehký mišmaš všeho, co se dá v Batmanově vesmíru najít. Superman, Joker, nějací armády mutantů. No sakra. Neříkám, že to nemá solidní vyvrcholení, ale já jsem v tom všem nějak ztratil de je vlastně princip a pointa celého díla. Někdy příště třeba. ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Slice and dice... Politicko-akční pecka s nukleárně-válečným konfliktem mezi Ruskem a USA.... plus zapojení Supermana a nejvyšších politických špiček... První díl se mi líbil malinko víc, tady už je moc patriosmu, který vede k napravení všech křivd... Také se mi líbilo vyobrazení Supermana jako né úplně hodnýho kluka... Je toho prostě hodně co se na tomto filmu povedlo a spolu s první částí tvoří opravdu nejpovedenější film s příběhy o Batmanovi... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V úvodních 20 minutách se trochu rozpačitě vložila do hry vysoká politika a Superman jako loutka vedená prezidentem USA, nicméně potom začalo maso: Jokerovo vražedné běsnění, anarchie v Gothamu a při závěrečné bitce BvS jsem skoro nedýchal. Rušila snad jen ta nepatřičně směšná neschopnost policie / armády cokoliv trefit. Finálně ovšem bomba, jeden z vůbec nejlepších Batmanových příběhů vynikajícně převeden do filmu, namluven a ohudben. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě lepší než předchozí díl. Naprostá pecka! Tohle jsem fakt nečekal. Batman se opravdu ukázal. Hlavně mě potěšila přítomnost dalších hrdinů a to: Supermana, Catwoman a Green Arrowa. I když už teda nejsou nejmladší. Nejdřív měl, co dělat s Jokerem a nakonec pěkně naložil Supermanovi. Vůbec jsem nevěděl, čeho všeho je schopný. A na koni jsem ho taky ještě jet neviděl. :D Opět mu pomohla jeho Robin. Ale konec mě docela překvapil. ;) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama