Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 260)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když by to měl shrnout do jedný věty - plakátovky, tak se jedná o mimořádně povedenou blockbusterovou kriminálku s temným komiksovýmn hrdinou. Pokud byl Robert Pattinson na plátně za Bruce Wayna hrál ho jako ponuře osamocenou postavu a určitě tak stvořil nejdepresivnějšího Bruce Wayna co kdy rajtoval na plátně. Ono tohle pojetí skvěle zapadalo do celého konceptu filmu, který působil hodně temně a opravdu byl víc např. Fincherovým kriminálkám než akčním nářezům. Tím, ale rozhodně nechci říct, že film zklamal, naopak je to profi dílečko na který se skvělé kouká, který umí udržet pozornost po celou dobu navzdory délce stopáže. Kamera je vysloveně pochoutková.  Greig Fraser mě opět dokázal. že je mistr objektivu, mistr záběru, mistr kompozice a dokáže zprostředkovat atmosféru příběhu. Pokud jde o herecký výkony ostatních, nikdo tam nějak nevyčnívá, ale ani nic nekazí což mě vyhovovalo, protože prim hraje story. Trošku zbytečný bylo malinký romantický pomrkávání, ale nic hroznýho. Jedná se o kvalitní biják, který chce velký plátno ideál Imax a umí dopřát téměř tři hodiny kvalitní zábavy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Amalgám Sedmi a Zodiaca, natočený jako PG-13, bez krve a explicitní mluvy. Navrch s Batmanem v roli hlavního vyšetřovatele série nečekaně osobních vražd. Komiksová poetika zápasí s realistickým pojetím a přes několik drobných zakolísání, způsobených ne úplně stoprocentním scénářem Reeves většinu času zdárně balancuje obojí. Pomalý a atmosférický příběh čas od času protne geniálně ozvučená, vizuálně působivá a navíc přehledně natočená akční scéna, z nichž tou největší laskominou je automobilová honička s Ozem. Bob Pattinson si Batmana celkem dává, jeho agresivní styl zavádění pořádku je smypatický, ale jako Bruce Wayne neměl čas přesvědčit. Catwoman je kočka. Dano si svůj part vychutnává. Finální konfrontace s Hádankářem je špičková. Oreo s Batmanem potěšilo. Nýmand!!! ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, ale je toho moc. Samotná tříhodinová stopáž by nakonec nemusela být až takovým problémem, ale překotné tempo zahlcující diváka dunivým soundtrackem i spletitým příběhem zahrnujícím příliš velké množství postav postupem času začne být poněkud ubíjející. Materiálu bylo evidentně připraveno obrovské množství, a tak se nabízí smysluplná otázka, zdali by nebylo lepší některé linky vyřadit a nechat si je v rukávě na pokračování – pro které si konec beztak zcela jasně připravuje půdu. Každopádně je chvályhodné, že se Reeves vydal jiným směrem nežli předchozí komiksovky a svými tématy i stylem se nový Batman řadí k Nolanově trilogii či Jokerovi – což je ta téměř nejlepší společnost, v jaké se může nový film podle komiksu ocitnout. Spíš než k rozjuchaným marvelovkám má novinka blíž k temným detektivním thrillerům z devadesátek, díky čemuž si tohle nové uchopení pozornost rozhodně zaslouží. Více zde. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nebýt tady muž v kostýmu Batmana, se spoustou svých nádherných hraček, jeden by ani neřekl, že se jedná o komiksový film. Tak realistický nový snímek o netopýřím muži je. Temný, místy až hororový thriller, ne nepodobný žánrovým předchůdcům, jako Saw, Zodiac či Sedm. Pomalé tempo, delší (ovšem nenudící) stopáž, prvotřídní Riddlerův plán a skutečně špinavá atmosféra. Plus několik brutalit. Silný zážitek a za mě určitě plný počet hvězdiček, protože víc snad ani od filmu čekat nelze. Nolan má v Reevesovi silnou konkurenci a Pattinson, jako představitel hlavní role, okupuje minimálně medailové pozice, dosud ztvárněných ochránců Gothamu. Batman s dikcí, pohyby, pohledy i slovníkem Clinta Eastwooda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Všechny minulé, aktuální i budoucí marvelovky prominou, ale prostě wow: takovýhle koule holt Disneymu nikdy nenarostou, aby nechal v poslední půlhodině své postavy vláčet tím nejhorším bahnem. Nechápu, že DC střídá totálně průměrné fláky s podobně pohlcujícími filmy, poslední Batman je drsná detektivka jako víno! [HBOmax] ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Poprvé se postava Batmana objevila v roce 1939 v komiksovém sešitu „Detective comics #27“. (Bube1)
  • Film měl být původně jedním z pokračování filmu Liga spravedlnosti (2017) a režírovat ho měl Ben Affleck. Kvůli osobním problémům však od projektu odstoupil a filmu se ujal Matt Reeves. Hlavní zápornou postavou měl být zabiják Deathstroke a děj filmu měl přímo navazovat na jednu ze závěrečných scén tehdy ještě nevydaného filmu Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021), ve které se Deathstroke (Joe Manganiello) setká s Lexem Luthorem, který mu odhalí Batmanovu pravou identitu. Deathstroke pak měl z pomsty systematicky ničit Batmanův život a zaměřit se i na jeho blízké. Velká část filmu se měla odehrávat uvnitř Arkhamského ústavu, kde by se objevili i nejrůznější Batmanovi protivníci, včetně Jokera. Akční sekvence pak měly být inspirovány fanoušky oblíbeným trailerem na videohru „Batman: Arkham Origins“ a po Batmanově boku měla stát i Batgirl. Když se v roce 2017 dokončení filmu Liga spravedlnosti ujal Joss Whedon, došlo k přetáčkám a Deathstrokova scéna byla pozměněna, stále se však počítalo s tím, že se tato změna Batmanova samostatného filmu nijak nedotkne. Když ale Ben Affleck od projektu úplně odstoupil a došlo tak ke změně režiséra i představitele hlavní role, stal se připravovaný film zcela nezávislým na hlavním filmovém univerzu. (TwoFace)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama