Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když jednou na cestě domů potkáte vybourané auto, poskytnete první pomoc, máte zájem o to, jestli je postižený v pořádku a nakonec zjistíte, že je to celé špatně, protože po této nešťastné události se Vám snaží pár lidí vystřelit mozek. Co se s touto situací dá ale dělat? Nechat se odstřelit, to asi težko.... mít kuráž jako Alain Delon, jít do nich, to je jediné schůdné řešení ... pěkná podívaná. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nehas čo Ťa nepáli! alebo Nepomáhaj ranenému ak nechceš mať problémy s profi zabijákmi. Aj tak by sa dal interpretovať príbeh muža, náhodne sa zapletúceho do hier obchodníkov so zbraňami. Podozrenie, že mohol vypočuť niečo echt dôležité pri prevoze krvácajúceho muža do nemocnice nedá spávať prenasledovateľom, ktorí mu v hodinke a pol svižnej vyvražďovačkovej naháňačky nedajú vydýchnuť. Adrenalínové potôčiky sa menia vplyvom udalostí na divoké riavy, hráč pokeru sa tak stáva chladnokrvným zabijakom. Nikdo sa s ničím príliš neserie, mieri sa väčšinou na hlavu. Príbeh síce v jednotlivostiach podivne tápe (po Delonovi ako možnom zdroji informácií idú ako po neskutočne škodnej, manželku ďalšieho nepohodlného, ktorá mohla vedieť rovnako veľa, ba aj viac nechajú nažive...), ale tu nejde ani tak o príbeh ako o napätie. A toho sa mi dostalo požehnane, vrátane zopár iniciačných momentov z detstva, ako napr. kukátko vo dverách, mrazivo desivé tajomno idúce z telefónnych búdok v suteréne hotela a záverečné - nezabudnuteľné pripaľovanie cigary. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně akční film - máme tu skvělou honičku Paříží, vybuchující benzínku, docela dost mrtvol a přesto to nepůsobí jako hollywoodský akčňák, ale vše se odvíjí úplně jinak - žádná hloupá klišé, žádné moralizování, napětí by se dalo krájet a Delon není žádnej zvláštní agent, ale prostě jenom obyčejnej chlap, kterej se s ničím a nikým nesere, protože se ho někdo z neznámých důvodů pokouší zabít. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podobných příběhů sice již bylo dost (a ještě bude), ale ono také v tomto žánru nelze přinášet moc experimentů. A jak řekl Stanley Kubrick: "Všechno již bylo natočeno, našim cílem je natočit to líp" - tak přesně toho se držel Jacques Deray. A jeho rukopis je hodně znát. Už začátek - během hodně krátké doby tři mrtvoly a všechno pěkně nečekaně, bez dramatizující hudby, která by předznamenávala děj. Ostatně práce s hudbou je zde famózní. Napřed se něco přihodí a až potom začně hrát hudba. Ono celým filmem se nečekané scény (hodně mě zaujala třeba scéna zastřelení skrz kukátko) doslova kupí, dokonce až do samotného závěru. Už to vypadá na tradiční konec, ale režisér Deray řekl: "Ne!" Alain Delon byl v roli svého klasického tvrďáka vynikající a stejně tak celý tento film. Bezchybná kriminálka ze staré školy, kde muži jsou drsní, ženy krásné a nikdo se s ničím a s nikým nepáře. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Pořád solidní kriminálka s Alainem Delonem. Tentokrát trochu jinak z A.Delona jako karetního hráče Michel Geurfaut se stává nepohodlný svědek. Veskrze vždy, kdy se spojil s režisérem Jacquesem Deray vznikly velmi dobré filmy jako Borsalino ...................................! V téhle spolupráci to vždy dopadlo po filmové stránce výborně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Michel Gerfaut (Alain Delon) bydlí na adrese 7 rue Germain Sée, Paříž. Tato ulice se později přejmenovala na 7 Rue du Docteur Germain See. Ve stejné ulici bydlí Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ve filmu Válka policajtů (2004) po propuštění z vězení. (marcel5)
  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)

Reklama

Reklama