Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

juta 

všechny recenze uživatele

Návrat po dvaceti letech se vydařil. Naštěstí film nešel ve stejných kolejí jako naše komedie "po dvaceti letech", které nejsou vtipné a už vůbec né dobré. Právě toho jsem se bál i u tohoto pokračování, ale je vidět, že za velkou louží si dají práci, aby pokračování bylo srovnatelné s prvním dílem. Dostal jsem slušnou dávku humoru a i toho humoru tak typického pro Lloyda a Harryho. Vydařené pokračování. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to prosté. Když mi bylo 9 let, svlíkal jsem se u jedničky smíchem z kůže. Komu je dnes 9 let, bude se u Návratu taky smíchem svlíkat z kůže. Bohužel mně je dneska 30 a na vytáhanej xicht Jima Carreyho už prostě nejsem moc zvědavej, stejně jako na všechny vtípky fekálního typu. Ale abych jen nenadával, pobavila mě tragická rašple Turnerka (lucky bastard Micheal Douglas) a série opravdu povedených gagů, mezi které patří například parodická scéna na komiksáky. PS: Na začátku jsem si na fotce spletl Rachel Melvin s Emmou Stone, na jejíž šišlání jsem se pak ve filmu o dementech patřičně těšil. Suma sumárům nemůžu říct, že se Návrat nepovedl, jen můj mozek se jaksi za 20 let trochu posunul, což nelze říct o tvůrcích tohoto filmu. I tak je ale jednička o kus lepší. 65% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No do prdele to mi teda poser záda. Bří Farrellyové se vždycky trefovali do humoru mého gusta, i když právě po Blbém a blbějším už jen v trochu nižší, ale pořád ucházející kvalitě. Ale že se celá čtveřice vrátí v plné polní a síle, to jsem ani nečekal. Ultimátní nářez jak prase. Carey s Danielsem jakoby vůbec nezestárli a spolu s nimi masakrózní Kathleen Turner, ukazující že v šedesáti sice už nevypadá jako ve svých nejlepších filmech, ale na herectví to nemá vliv, že rečkou je pořád parádní. Farrellyové jsou pořád stejná hovada, a za to jim obrovský dík. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý rozkol v tom, že co bylo v podobě dvou retardovaných pitomců vtipné, když působili mladě, je najednou trochu smutné a strašidelné s tím, jak mají padesátku na krku. První půl hodinu jsem se díky tomu cítil poměrně nekomfortně a více se ošíval než bavil. V jádru je to ale pořád poctivá devadesátková ztřeštěnost, kde je natřískáno tolik vtipů v druhém plánu, že nutně nevadí, pokud hlavní gag nevychází. Výbuch pokoje, ohlušující rána u kolejí, kočka na lustru, maskovaný agent, hry v autě, to jsou jen některé z řady momentů, kde jsem se upřímně nahlas zasmál. Což se mi moc nestává. Na konci jsem navíc cítil jistou vděčnost, že jsem nakonec ty idioty po letech zase viděl. A to není vůbec málo. Takže ve výsledku opatrně palec nahoru. 60 % ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Celej film jsem se propadala studem, že na to koukám, ani jednou jsem se nezasmála. Zlatej Mortdecai, to byl sice průměr, ale člověk se u něj alespoň sem tam smál, zato tohle je naprostá sračička, která je k smíchu sama o sobě, ale vtipná není ani trochu. Trapné jako dlouhé ticho na prvním rande, z něhož je zjevné, že další nebude. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • O soundtrack se postaralo australské elektronické duo Empire of the Sun. (figliar)
  • Vo filme sa opäť objavil nahnevaný kamionista Sea Bass (Cam Neely). (figliar)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama