Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bez jakéhokoli varování zmizí po celém světě jen tak miliony lidí. Zbudou po nich pouze šaty a osobní věci... a pocit hrůzy. Není nikdo, kdo by komukoli mohl poskytnout nějaké informace.
Pilot Ray Steele se pokouší přistát s poškozeným letadlem plným hysterických lidí, kteří viděli své blízké mizet přímo před očima. Ovšem každé letiště je plné hořících vraků, a tak mu nezbývá, než doufat, že bude moci alespoň jednou v životě ještě mluvit se svou rodinou. Jeho dcera Cloe Steele se pro změnu vydává nalézt svou matku a bratra ve světě, kde zavládlo zoufalství a chaos. A Bruck Williams bojuje s pochopením nepochopitelné zničující události. Toto je příběh těch, kteří zůstali. (Zuzik.Bubu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak strašné, jak jsem očekával. Náboženského kecání nebylo moc a očekávaný závěr, kde si všichni včetně Cage kleknou na kolena a začnou se hystericky modlit za svou spásu se nedostavil. Problém bych viděl především v tom, že filmu chybí napětí a takové to thrillerové vtáhnutí. Kamera je zvláštně nedynamická, jako bych se díval na melancholickou romantickou komedii a ne na akční film. S tím souvisí i hudební doprovod složený z různých slaďáků. Herecky to není zlé, Cage se celkem i snaží, na mladou Thompson se dobře kouká, ale pocit ze zhlédnutí je prostě béčkový - připomnělo mi to takové ty televizní letecké katastrofické filmy, které jsem s napětím sledoval jako dítko. (Ne)logika filmu se odráží od (ne)logiky Bible, takže v tomhle ohledu radši hodnotit nebudu. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Konceptom je to klasicky katastroficky film. V uvode je nam predstavenych niekolko postav s ktorymi sa mame zblizit. Potom nastane zlomova udalost a po zbytok filmu sledujeme ako sa s ňou jednotlive postavy popasuju. A tentokrat tu zlomovu udalost predstavuje biblicky koniec sveta behom ktoreho lusknutim prsta zmiznu zo zeme vsetci dobri a hlavne veriaci ludia a ten zvysok hriesnikov ostane na zemi napospas svojho osudu snad dokial sa z nich nestanu poriadni veriaci ludia. Spracovanie je hrozne. Postavy su napisane plocho a neskutocne otravne jak z nejakej telenovely. Akurat Cage tu ako jediny nie je neznesitelny a tentoraz ani trapne neprehrava. Triky su slabe. Akcne sceny boli prakticky komplet v trailery. Bohuzial su aj debilne zostrihane. Takze som pôvodne chcel dat jednu hviezdicku, ktoru davam zvycajne filmom, ktore su tak mizerne az su zabavne, ale pointa filmu ma nasrala natolko, ze davam odpad. Zas a znova tie klasicke zvasty. Mozete byt najväcsi ludomil, ale nie ste veriaci, tak mate smolu. A na druhej strane mozete byt cely zivot totalna svina, ale staci svoje hriechy uprimne olutovat a pomodlit sa k tomu spravnemu bohu a ste na veky vekov v siedmom nebi. Fuck off. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zavládla panika ve vzduchu i na zemi. Celý svět postihl nevysvětlitelný jev. Zásahem vyšší moci zmizely tisíce lidí, po kterých zůstaly jen jejich svršky a osobní věci. U toho nesmí chybět Nicolas Cage, v jehož letadle, které pilotuje, to všechno začalo a zdržíme se v něm zdaleka nejvíc. Na zemi nás bude pro změnu provázet jeho filmová dcera Cassi Thomson, která se rovněž ocitne v ohrožení života, ale v podstatně menším, než Cage a spol. v ocelovém ptáku. Jeho Ray Steele je zase darda vedle. Asi takhle, není to přímo katastrofální role, ale pro oscarového herce je nedostačující. Pointa, kam se vlastně pohřešovaní dostali, znevažuje celý film, který pohromadě drží také jen silou nějaké vyšší vůle. Není se co divit, když se režie ujal Vic Armstrong, někdejší kaskadér, který natočil svůj jediný film pro kina s Lundgrenem před více jak dvaceti lety. Scénář má seriálové proporce. Jako epizoda či pilot k nějakému scifi seriálu, by asi pokryl nároky televizního diváka zcela spolehlivě, ale, kurva, s Cagem to už chtělo fakt přitlačit. A to i nejen na kvalitě scénáře, ale i na rozpočtu, který nedovoloval žádnou rozmáchlou apokalypsu světových rozměrů. Zažijeme ji jen velmi liknavě v New Yorku, o jiných, nekonkrétních místech na zemi padne jen letmá zmínka. Nejvíc se zdržíme v interiéru letadla, který svou věrností odpovídá možnostem utaženého rozpočtu filmu. Maketa letadla zvenčí v některých sekvencích vypadá uspokojivě, někdy je zase až moc okatě digitální. Průměrně po trikové stránce dopadla kolize letadla, nejhůře finální sekvence, když šlo letadlo na nouzové přistání. Při té zaostalé animaci se nešlo nesmát. Newyorská apokalypsa probíhala dost komorně, mezi hrstkou havarovaných aut zoufale pobíhala sličná Cassi Thomson, které zmizel náhle její mladší bráška. Film měl pomalý, ukecaný rozjezd, celkem dobrou prostřední část, závěr negradoval a naštěstí nebyl úplně pozitivně zakončen. Cage a spol. byl sympatickou oporou, jenž se ve změti nábožensky orientovaných plků prodíral se ctí. Film je béčkově laděn a ve své kategorii sice bude působit neprůbojně, bez extra scén, ale ponechat jej napospas, není nutné. Nicolas Cage ještě nějaký herecký grif a renomé stále má, i když dělá s podprůměrným režisérem. Literární předloha, podle níž film vznikl, ušla mému zájmu. 50% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kejdž je prostě ta pravá alpha, kterýho nezastaví nic. Ani letadlo, ani teroristi, ani on sám. Herecké výkony ostatních (kromě alphy Kejdže) se mi až tak nelíbili.. nevím jestli to bylo tím, že ti herci byli najati z lokálního supermarketu po cestě z hajzlu, když scénarista Pad.. něco sepsal scénář, nebo jestli to bylo tím, že to herci ani snad nebyli.. sám nevím. Příběh mi připomínal ne jeden příběh, který jsem kdysi, párkrát, viděl v nějakých levnejších TVbrandarof sekcích, což oto.. nemínim se tu rozepisovat o tom, jak jsem dobrej, že jsem to dokoukal. Cage prostě je a byl a zůstane frajerem, leč tupé mu plandá na čele. Je dobrej. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nudné a blábolící. Ani by mi nevadilo, že to mělo hodně náboženský podtext, jen kdyby to bylo lépe udělané - ne triky z roku raz dva, ne tak nudný děj, i když pokus o napětí tam byl, ale ten patos a nenadaní herci to srazili dolů. Pár postav, jako charakterů ve filmu, byli lepší, dalo se na ně koukat - třeba ten liliput, letuška, ani Cage to překvapivě nezmršil odfláknutym herectvim jako třeba v "Tokarev". Jen tak dál pane Cage, za chvíli se můžete živit jako stevard nebo dělat v rádiu. To herectví už nechte odpočinout. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se krátce v roli obsluhy u letištní brány objeví mistryně světa v běhu přes překážky na 60 m Lori "Lolo" Jones. (Zuzik.Bubu)
  • Film získal na konferenci katolických biskupů, oddělení pro film a vysílání, známku A-III, což znamená "morálně nezávadné pro dospělé". (AGAMENON)

Reklama

Reklama