Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, která mě krásně zabavila na jeden večer a po letech i opakovaně na další večery. Jde o vcelku jednoduchý příběh, který je okořeněn přiměřenou dávkou akce a vtipu. K tomu je navíc podáváno sympatické obsazení všech postav, mezi kterými to správně jiskří. Zkrátka oddychová akční komedie jak má být. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když přišel Luc Besson s touto akční komedií z krásného a slunného Marseille, nechtělo se mi ani věřit, že Frantíci dokáží skloubit dobrou akci s jejich typickým, ale místami fakt povedeným humorem. A Taxi je takovým snímkem jako vyšitým. Moc vážnosti zde není, většinou se zde utahuje z poldů a ti vystupojí poměrně směšně. Ale zároveň je to svižná akční a zábavná jízda, která mě bavila od začátku do konce. Velkým plusem jsou tady skvělé dialogy, kterými mě dvojice Naceri a Diefenthal příjemně provázeli po celý film. Taxi u mě vždy zůstene jako skvělá francouzská jízda, ke které se rád budu vracet. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Akhenaton: 1. Maudits Soient Les Yeux Fermes (Chien De Paille) ,2. Scooter ,3. Dini (Assia) ,4. L'amour Du Risque (Fonky Family) ,5. La Charge ,6. Give Me Your Love (Deni Hines) ,7. La Vie De Reve (3 -Oniel) ,8. 1ere Attaque ,9. Le Dernier Coup ,10. Ne Rien Faire (Karl) ,11. 2 Eme Attaque ,12. Marseille La Nuit (Iam) ,13. Taxi (Mafia Underground) ,14. Derniere Banque ,15. Vie Infecte (Carre Rouge) ,16. Tu Me Plais (K.Reen/ Def Bond) ,17. Theme De Lily Iii ,18. Lyrix Files (Akhenaton) ,19. What Makes You A Man (Deni Hines) ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: (Při prvním setkání s mercedesovým gangem.) Daniel Morales: - "Nazdárek, jak se vede? Myslíš, že si Schumacher? Jezdíš tu dokolečka. Co jsou to za autíčka? Mercedesy? Taky dělají auta?" & (Při druhém setkání s mercedesovým gangem.) Daniel Morales: - "Nazdar bavoři, jak se vede? Pořád v traktoru? Sorry za minule. Zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nechtělo jet." & (Při zběsilé jízdě směrem na letiště.) zákazník: - "Kvůli mně nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák." Daniel Morales: - "Buďte v klidu, pane. Žádný nemám." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku závěrečné honičky urazí Daniel (Samy Naceri) svým Peugeotem zpětná zrcátka Mercedesů. Později při honičce však Mercedesy svá zpětná zrcátka opět mají. (Martin_Happy)
  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)

Reklama

Reklama