Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (301)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍM SI VZPOMENOUT…" /// Atmosféra nevědomí a strachu. Jak dlouho to může fungovat? Dokuď mi nevyslepičej všechny informace? Naštěstí přicházej vzpomínkový fragmenty … a všichni hrajou s Nicole a se mnou hru na čuráku. A my chvíli fakt ani jeden nevíme! Firth je v poho, Nicole má tyhle typy v malíku už z kurzů u Triera, a tak jen překvapuje, že knižních 368 stránek může bejt pro filmovej příběh tak řídkejch. Nebo že by za to mohl někdo jinej? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal S.J. Watson, číst nebudu. 2.) Stará simuluje ztrátu paměti. 3.) Thx za titule ,,tsusho“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem tvůj manžel, a jsme spolu již čtrnáct let. Ty si nic nepamatuješ, přes noc jsi to všechno zapomněla............. Na první pohled je to mix příběhů 50 x a stále poprvé, Tváře v davu a Na hraně zítřka. Akorát to není komedie, tváře si hlavní hrdinka pamatuje, jen netuší co si o nich mám myslet a není to akční sci-fi, ikdyž se ráno vždy probudí do úplně nového světa. CITÁT - Co jsem dělala na letišti?................. Po hodině koukání jsem začal narážet na dějové chyby a díry ve scénáři. Nemá to napětí není to mrazivé je to prostě jen příběh beze špetky dramatu. Příběh může mít několik zakončení. Buď se vrátí na počátek, nebo se tvůrci "vrátí na počátek". Ale vše je vyřešeno jinak a to tak, že se vrátí na počátek. CITÁT - Měla jste nehodu........... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Dříve než jde Nikča spát, Nikča spát, Nikča spát, Colin si s ní hraje rád, hraje rád, hraje rád. Udělá z ní chuděru, chuděru, chuděru, to všechno pro nevěru, jen pro nevěru." Atmosféra by se dala krájet od začátku do konce, Nikča zase řezat od vidim do nevidim, Colin byl se svou šišlavou aristokratickou britskou mluvou dobrej i v neobvyklé roli, ale náboj vystřelený rejžou jakoby zpomalily sedačky přede mnou a moje srdce tak zůstalo ledově klidné. (Wellington, NZ) ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tento film má velmi přesný trailer. Kdo má načumíno, celkem snadno díky němu vystopuje, že to bude stát za prd. Tentokrát jsem ale nedokázal utišit hlas, kterej našeptával: "Co kdyby?". To byla chyba, trailer nelhal ani v nejmenším. Záhada je, proč do toho Kidman lezla. Proč do toho lez Firth je jasný, má tam s ní kousací scénu. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Spousta už bylo podobnejch filmů o amnésii. Většinou ale romantiky s nehodou, tohle byl docela opak. Silnej psycho-drama thriller, kterej první polovinu seznamuje s celou situací a v tý druhý se až začne vlastně něco pořádnýho dít. Každopádně celou dobu nás to drží na straně Nicole Kidman a tudíž s ní nevíme, komu se dá věřit a kdo je kdo. Zvratů je tam tak akorát, aby jsme mohli bejt udivený s každým dalším dnem. A dá se to pobrat nakonec s přehledem. Dost ošidný téma, ale vydržet se u toho dá. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Ben (Colin Firth) vo filme Christine (Nicole Kidman) pripomína, že je alergická na jahody. Nicole Kidman je na ne v skutočnosti sama alergická. (Astonko)
  • Jedná se o poslední film, který byl natáčený na 35mm film firmy Fuji, která v době filmování zastavila jeho výrobu. (Dr. Hawkeye)
  • Christine (Nicole Kidman) študovala pri prípravách filmu pacientov trpiacich anamnázou, medzi inými aj dokumenty o Clive Wearingovi (britský muzikológ, dirigent, tenorista), ktorý trpel podobnou chorobou ako filmová Christine. (megajalec)

Reklama

Reklama