Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

kareen 

všechny recenze uživatele

Natočené a zahrané je to dobře, tam nemám žádných námitek a taky oceňuji, že se tvůrci nebáli jít do takto odvážného námětu. Pouze ten zde slibovaný černý humor jsem tam hledala jen těžko, respektive ne, že by tam nebyl vůbec, ale takový nemastný neslaný, jako by ty vtipné situace nebyly dostatečně vypointované. Ale je tu i možnost, že mi takový suchý styl humoru zkrátka jen nesedl, protože jestli jsem se za tu dobu dvakrát pousmála, tak to bylo moc. Viděno v rámci Challenge 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Myslel jsem, že mu uděláme to samý." "Chceš mu ho strčit do všech tělesných otvorů?" Namixovat do thrilleru o sadistickém pedofilovi humor asi ještě nikdo nezkusil a i samotná představa mi připadala jako neúcta ke všem obětem pedofilních zločinu. Nicméně Izraelcům se to povedlo, aniž by se někoho dotkli. Budu trochu spoilerovat. Otec oběti (Yoram) a suspendovaný policista (Mickey) jsou přesvědčeni o vině nevýrazného učitele (Dror) a nezávisle na sobě se rozhodnou dostat z něj přiznání stůj co stůj. Pod tlakem okolností se všichni ocitnou ve sklepě osamocené usedlosti, kde Yoram s Mickeym podrobí Drora útrpnému právu. A právě především tady je divákovi naservírován ten bizarní mix naturalistických scén, psychologických her a černého humoru, který se ještě vystupňuje ve chvíli, kdy na místo dorazí Yoramův otec. Navíc je tu neustále přítomný ten pocit nejistoty, jestli je Dror skutečně vrahem nebo ne. Pravda se ukáže až v posledním záběru a byť je víceméně očekávaná, přesto člověka donutí vydechnout "Ale ne.". Big Bad Wolves nejsou dokonalí a určitě by se jim dala vytknout zejména zdlouhavost "ochucená" řadou zbytečných dialogů, ale svým pojetím daného tématu jsou jistým způsobem jediněční. 80% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý komediálne ladený kriminálny thriller z izraelskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o vytrvalom detektívovi, ktorý verí, že brutálnym vrahom malých dievčat je hlavný podozrivý, miestny učiteľ, čo ale nikto nevie dokázať a tak sa to rozhodne ukončiť po svojom. O učiteľa má ale záujem aj otec poslednej obete a tak sú nútení spojiť svoje sily a dostať z neho priznanie a informáciu o ukrytej hlave dievčaťa, ale nie všetko im vychádza podľa plánu a navyše dochádza aj k pochybnostiam, či je podozrivý skutočne ten pravý. So spracovaním som nadmieru spokojný, zápletka síce pôsobí úplne klasicky, ale v tomto prípade je podaná predsa len trochu inak. Aj napriek tomu, že dej sa približne polovicu času odohráva v jednej pivnici sa tu je stále na čo pozerať, keďže všetky zásadné postavy a vzťahy medzi nimi sa vydarili, dokonca to pôsobí aj trochu originálne a nepredvídateľne, čo ma teda v tomto žánri dosť prekvapilo, no hlavne bezchybne fungujú oba smery, ktoré si tvorcovia zvolili. A tak viaceré scény majú takú nepríjemnú zlovestnú atmosféru a mimo nich je tu zase výrazná príchuť čierneho humoru, ktorý to ťahá výrazne hore. A k tomu som mal ešte celý čas pocit, že kvalita ide síce pomaly, ale aj tak neustále len hore s tým, že už úvod ma bavil, takže tu sa nenájde nič, čo by ma nudilo a finále sa skutočne vydarilo. Čo sa týka žánrových zložiek, násilie síce nie je až tak výrazné, ale aj tak sa tu nájde pár drsnejších momentov, ktoré potešia, no prednosť tu má predsa len ten humor, ktorý je perfektný, či už dialógy medzi postavami, zapojenie novej postavy do mučenia a plno skutočne dobrých scén, bavil som sa výborne. Herecké obsadenie je na tom dobre, nájdu sa tu síce len štyri, päť výraznejších postáv, ale všetky mi prišli charakterovo a aj herecky pre potreby filmu úplne ideálne, takže tu nemám čo vytknúť. A spokojný som aj s réžiou a technickou stránkou, má to zaujímavú vizuálnu stránku, no hlavne dobre fungujú oba spomínané smery, takže nemám problém. Big bad wolves je teda veľmi príjemné prekvapenie, výborný scenár, zaujímavé postavy, dobrá atmosféra a skvelý humor, takže sa určite oplatí pozrieť. 78% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No teda. Z Izraele jsem snad viděl jenom tenhle jediný film, a pokud bych měl hodnotit národ podle jeho tvorby, tak bych si o Židácích nemohl myslet nic špatného, ale vlastně ani nic dobrého. Tahle mrda je vážně neuvěřitelný mix brutální komedie s ještě brutálnějším dramatem, což se vidí opravdu málokdy. Slabší povahy to nemůžou zvládnout. 90% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vážně zvláštní film. Taky je jediný izraelský, jaký jsem viděl. Celé je to o únosu údajného pedofila a vraha dětí. Dva chlapi se z něj ve sklepě snaží dostat přiznání. Poté se přidá ještě otec jednoho z nich. Používají násilí, ale stejně to nikam nevede. Místy se tu dějí až bizarní věci. Nakonec vše dospěje až k překvapivému finále. Je tento muž skutečně vrah? A kde se skrývá to, co muži hledají? "Zkoušel jsi oheň?" ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama