Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

swamp 

všechny recenze uživatele

Bill Murray jako bručoun, ze kterého se stane - tak trochu chtěně i nechtěně - chůva. Jsou zde pasáže, kterým se opravdu zasmějete, ale pak přicházejí rádoby dramatické okamžiky, které vám dají direkt na solar. Já měl ovšem pocit, že s tímto dávkováním autoři snímku nakládají špatně - a než, že by účelově chtěli diváka emočně nahlodat, spíš mi to připadalo tak, že se nemohou rozhodnout, co vlastně natáčejí. Což byl asi můj největší problém s tímto filmem. Přesto rozhodně St. Vincent stojí za zhlédnutí. Poznámka na závěr: Naomi Watts zde vypadá naprosto šíleně! :D ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám radost z Billa Murrayho, konečně vystoupil ze škatulky herce jednoho výrazu, který pořád hraje ty samé postavy a konečně něco předvádí. Rolí "Svatého Vincenta" si evidentně zahrál s velkou chutí a výsledek je nad očekávání dobrý. Herecky je ostatně snímek silný, kupříkladu ruská angličtina Naomi Watts je neodolatelná. Pohodový, příjemný film s typickým americkým koncem, ale nad tím můžeme zavřít oči. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bill Murray v jedné ze svých typických rolí, obyčejných chlapů s flegmatickým výrazem ve tváři. Naomi Watts coby ruská prostitutka má fakt ránu:) Chris O'Dowd coby učitel přináší do svých hodin svérázný humor a Jaeden Lieberher se mi začíná moc líbit. Má v sobě stejný potenciál, jaký jsem viděla u Tye Simpkinse, když začínal. Miluj souseda svého v sobě vyváženě spojuje kombinaci letní komedie s přiměřenou dávkou dramatu. Závěrečná scéna sice možná hraje na city, ale činí tak dobře, že u mně se slzy v očích objevily. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně netradiční. Na dnešní poměry v kinech až nepatřičné. Možná už jsem sám tím vším zblbnutý, možná to při vší herecké genialitě vážně bylo vlastně o něčem bez něčeho. Každopádně bych rád na adresu sousedů mých vzkázal, že za prudiče Billa a šlapku Naomi bych je vyměnil dřív, než by mě dokázali znova nasrat a ještě bych je navíc osobně přestěhoval, kam by si sami řekli. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Pro dost lidí možná povrchní a prvoplánové a já se jim vůbec nedivím. Vyjma cca první třetiny, která přetéká sarkasmem a nevázaným hedonismem hlavní postavy, je to opravdu po americku dost hrané na city a slzičky, zejména pak ten vygradovaný závěr. Co však u mě osobně hraje silně ve prospěch vyššího hodnocení je, vedle jako vždy skvělého Billa, i celková ne nepříjemně melancholická atmosféra, díky níž se vám film a jeho postavy (samozřejmě, že zejména Vincent) dostanou docela hluboko pod kůži a jen tak na ně nezapomenete. A titulková scéna je vyloženě lahůdkou ... hlavně pro nás, co tak rádi Mr. Zimmermana. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama