Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 1

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (122)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne ne a ne, já si nemůžu pomoct, snažila jsem se, ale víc nedám. Sama Sheparda mám moc ráda, ale ten to tak nějak proklimbal a teprve až na konci se malinko zmátořil k nějaké činnosti, ale ve výsledku už bylo stejně pozdě. Jediné pozitivum vidím v tom, že Ríša může nosit náušničku, jinak nevím, co ho tak rajcovalo, že do toho všeho šel. Scénář byl podle mě děravý jak cedník, ale na mě nedejte, já tomu zase tak nerozumím. Jedna hvězda za hudbu, ta byla skvělá a druhou za úsměv Jima Boba Lucase. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pachuť pomsty je v první třetině téměř dokonalým atmosferickým thrillerem, který se ve zbylé části promění v lehce naivní a vykonstruované drama, které však oslní i nadále jako řemeslný skvost, stavící na parádní vizuální stránce a perfektním hudebním doprovodu, kteří dohromady tvoří jeden z nejlepších retro feelingů poslední doby. [75%] ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

A jak byste se u kolejí rozhodli vy? Hlavní postava svým způsobem. Jako několikrát během filmu, přičemž s pokročilou stopáží se její motivace stává čím dál víc hůře pochopitelnou a samozřejmě hlavně samoúčelnou. Směrem ke konci to také začíná být až příliš okatě „cool“ (a není nad estetiku rozmáznutého mozku, že), od „proměny“ (cca 10 minut před závěrem) to už bohužel chytne dokonce úsměvný nádech (především vyloženě směšný part otce a syna ve chvíli, kdy by to měl divák správně procítit ve vší vážnosti). Ale i když můj komentář nevyznívá příliš kladně, nezmínil jsem se ještě ještě o skvěle pasující hudbě a především o největším kladu filmu, totiž velké civilnosti. Hlavní hrdina se sice místy rozhoduje zvláštně (či zkratovitě), ale až do výše zmiňované chvíle to rozhodně není žádný akční hrdina, ba naopak, chová se jako docela obyčejný chlap, místy skoro nemehlo a srab, který by bez pomoci zařval už na začátku „akce“, a to mi bylo sympatické. Celkově to vidím na lepší 3*, k vyššímu hodnocení ovšem opravdu moc nechybělo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je varováním pro všechny, kdož si doma "dovolí" poprávu odkráglovat nějakou zlodějskou filcku. Já pořád tvrdím, že nejlepší je potom toho prasopsa naporcovat ve vaně, napytlovat a naházet rybám / spálit / zakopat. Jakmile zavoláte poliše, koledujete si totiž o malér... A navíc ti poliši... no nebudu spoilerovat, je to prostě všechno ještě kapánek složitější. Vlastně se celý film zvrhne v něco trochu jiného, než na co jsem ho zprvu tipoval; Cold in July je taková prazvláštní kombinace 8MM a Magnuma, nebo Texas Rangera. Trochu thriller, trochu parodie na thriller, trochu odlehčená country kriminálka... kdo se v tom má do čerta vyznat. Každopádně ale hodně zajímavá podívaná a finální švihlá přestřelka, s totálně švihlým setkáním otce a syna, je na pět. Jinak Michael C. Hall (aka Dexter) hraje fakt epesního balíka a vypadá jako ještě větší balík (knírek a hrůzostrašný sestřih - vizáž a la DDR nebo náš venkov před dvaceti járy). ()

Gyrphos123 

všechny recenze uživatele

Tak já musím říct, že film mě náramně potěšil. Nevím čím to, ale než jsem to šel zkouknout, měl jsem pocit, že by to mohlo být dobrý, a taky že jsem se nemýlil. Skvělý thriller, podle mého gusta, někdo tvrdí že to má pomalejší začátek, ale já to moc nezaznamenal teda, bavil jsem se po celou dobu. Skvělá hudba, která mi opravdu sedla, hlavní herec teda podle mě mohl být sympatičtější, ale to nevadí, trochu krve nám tu bylo taky dopřáno, né že by to bylo vyloženě originální, ale rozhodně to fungovalo. Vypadá to, že Jim Mickle se film od filmu zlepšuje, tak uvidíme jak se mu zadaří příště. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)
  • Autor knihy Joe R. Lansdale ve filmu ztvárnil cameo roli kněze na hřbitově. (Jardismo)
  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama