Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 4
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (1 018)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tramtadada a je to tady, suverene nejdebilnejsi film z MCU je na svete. Hlavni prednost filmu je zaroven jeho nejvetsi slabina. Spider-Man je totiz prezentovanej proste jako 15ti letej pubertak, kterej vicemene na co sahne, to posere, nechce poslouchat dospely a vlastne jen tak saskuje a neumi jeste poradne ovladat svoje schopnosti. Coz je fajn zmena oproti vsem tem nahlaskovanejm bouchacum. A dokud to je vedeny jen v rovine dobry soused Spider-Man, kdy se chlubi, ze zachranil kocku a pani mu dala svacinu a hraje to na ne moc vaznou notu, tak je to docela zabavny. Jenze jakmile zacne nejaky vazne mineni tema nebo dospelacka akce, je to zaroven nejvetsi slabinou filmu. Clovek si pak tak nejak uvedomi, ze vlastne veskera akce byla videt v ukazkach a film v podstate nema moc co nabidnout, za dve hodiny se tu vlastne nic moc nestane. Co se tyce hercu, Holland je pro roli naprosto perfektni a stejne tak Keaton ma charisma na rozdavani, bohuzel zaporak, kteryho vyfasoval, je spis trapnej a tak trochu do poctu, aby se nereklo, ze Spidey nema zadnyho superprotivnika. Kdyby to byla 40 minutova epizoda serialu, tak nereknu ani popel, ale roztahnout to do 130 minut je fakt smrtici, casto jsem jen uzivane koukal na hodiny. Lepsi 2*. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Náš dobrý soused Spider-Man je konečně doma a ač mu ta cesta trvala déle, než naprosté většině opilců, návrat stál za tom Tom Holland perfektně kombinuje jak roli Petera Parkera, tak i Spidermana (Toby byl dobrý Parker, Garfield Spiderman, ale ani jeden nezvládal obě role dostatečně přesvědčivě). Marvel zabrouzdal opět do jiného žánru a po vesmírných hrátkách a mystickém Nepálu nám naservíroval nefalšovanou středoškolskou jízdu. A rozhodně je to dobře, protože přesně tohle tady chybělo. Hrdina, který má své problémy jak v reálném, tak i superhrdinském životě. Watts ve filmu umě pracuje s detaily, které v minulých sériích nebyly dotažené (nad parkem se prostě na lanech houpat nebudete, protože tam lana nemáte kde vystřelit - přesně nad tím jsem dumal před filmem!), nebo byly úplně opomíjeny (kde Spiderman jen tak vytvořil svůj oblek - místní "homemade" se svářečskými brýlemi je špice). Vulture je v podání Keatona skvělý a scéna v domě Liz a autě před plesem je jedním z vrcholů thrilleru - beze srandy). Finále pobaví a motivace postav nejsou tupé a nucené. Castingy super, jen Flash neměl být Flashem (tohle prostě není komiksový Flash), ale nějakým náhodným floutkem. MJ je snad je Marvelácký vtípek a Captain dovedl do dokonalosti to, co na něm fanoušci nenávidí. Je vidět, že si to uvědomují i tvůrci (jen začínám mít strach, aby ho nenechali žít a nezabili v Avengers Tonyho - to by fanoušky mnohem více zasáhlo). Hudba je průměrná, ale modernizace původního soundtracku u úvodní MCU sekvence naprosto geniální a téměř z ní mrazí. Spidey se Marvelu jednoznačně povedl a já jsem spokojený. Půjdu nakonec ale o hvězdu dolů. Sice se jedná o nejlepšího Spideyho, ale hluchá místa tam jsou. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trvalo to sice patnáct let a byla zapotřebí šestice pokusů, ale nakonec se přeci jen podařilo převést Spider-mana na plátna ve zdařilé podobě. Sice to není Spider-man jako spíše Iron Man Junior, ale stačí i to. Někdy se více zadařily parkerovské středoškolské osudově melodramatické patálie, jindy zase spíše Spideyho akrobatické eskapády. Až Waits však zvládá obě polohy tak, že působí jako dvě spojité nádoby, což jde ruku v ruce s tím, že vůbec poprvé dualita Parker/Spidey nepůsobí jako dvě nesouvisející postavy, ale jen jako puberťák Parker bez/s lyžařskou kuklou přes ksicht, který má mnohem větší ambice a ideály než na co má aktuálně schopnosti. Přesto nejlepší inkarnací Spideyho zůstává ta od Insomniaců. Škoda jen zdlouhavé nepřehledné finální noční akce, nulového prostoru pro tetičku May, ignorovaném pavoučím smyslu a nutnosti roubování na „Avengers MCU“; je to tu příliš cpané do popředí a není to zapotřebí (jakkoli výchovná videa Kapitána Ameriky za trochu té trpělivosti stojí). Jinak si Waits s látkou pohrává, srší to nápaditými detaily (à la obtíže mimo městskou zástavbu), sidekick neotravný, humor funguje, záporák je funkční včetně motivace, padawanský (ne)origin dobře pojatý a vůbec se jede na sympaticky uvolněné vlně „nezachraňujeme svět a nepadají u toho mrakodrapy, ale zato umíme vytvořit dusno mannovských proporcí ze setkání s fotrem před maturiťákem". ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta mě dost štvalo, že se točí nové a nové adaptace Spider-Mana, ale na tohohle jsem slyšel jen skoro samou chválu, tak jsem sám sebe překecal. Vtipné je to dost, akce byla záživná, ale nemůžu si pomoct, i já, který jsem viděl jen Raimiho snímky, se pořád nemůžu zbavit pocitu, že co se týče pavoučího muže, je to stále variace téhož. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci dovzdělávání světa Marvelu jsem si dal toto a tvrdě jsem padl na hubu. Ukázalo se, že Spider-Man po upgradu Supermana je moje nejneoblíběnjší komiksová postava ze všech komiks světů. Tady mě vysloveně sral, tak uřvanej idiot co nic neuměl, ale do všeho se montoval to bylo fakt úmorný. Nejlepší akci obstaral IM při zachráně lodi, fandil jsem Vulturovi co to jen šlo. Ne opravdu, pubertální superhrdinové nejsou pro mě. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Při stěhování základny Avengers se Happy Hogan (Jon Favreau) ujištuje, že je naložen i Thorův (Chris Hemsworth) magický pásek. Ten se jmenuje Megingjörð a je darem od Odina (Anthony Hopkins). Vlastností pásku je, že v případě velkého nebezpečí dvojnásobně zvětší Thorovu sílu. (Charpy)
  • Natáčení začalo 20. 6. 2016 ve studiích v Atlantě v Georgii a skončilo 2. 10. 2016 ve městě New York. Natáčelo se také v Berlíně v Německu, v Los Angeles v Kalifornii a ve Washingtonu D.C. (Varan)
  • Jacob Batalon hraje kamaráda Petera Parkera (Tom Holland), Neda Leedse. Ten byl původně v roce 1964 v komiksu „The Amazing Spider-Man #18“ (jeho debut) blonďák a s Peterem se poznal při práci v Daily Bugle. Byl také jednou z postav, které vystupovaly pod kostýmem Hobgoblina poté, co mu vymyli mozek. Postava Neda z filmu je po vizuální stránce inspirována také postavou Ganka Leeho, což byl pro změnu kamarád jiného Spider-Mana – Milese Moralese. O něm jsme se mohli poprvé dočíst v komiksu „Ultimate Comics Spider-Man Vol 2 #2“ z roku 2011. (3T)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama