Reklama

Reklama

Monsters - Temný kontinent

  • Velká Británie Monsters: Dark Continent
Trailer 1

V tomto akcí nabitém pokračování, které se odehrává deset let po událostech úspěšného sci-fi Zakázaná zóna od režiséra Garetha Edwardse, se mimozemské příšery rozšiřují na Střední východ. Ve snaze snížit jejich počty byla do jedné nejmenované blízkovýchodní země umístěna americká armáda, která odtamtud pravidelně provádí kobercové bombardování pouště. Kromě velkého množství obřích mimozemských mrtvol má jejich počínání za následek také děsivé ztráty na životech obyčejných lidí. Armáda proto vede válku na dvou frontách - bojuje proti povstalcům vyzbrojeným pancéřovkami a improvizovanými výbušninami, ale i proti monstrům, která se prohánějí kolem pouště. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

S původními Monsters to nemá nic společného, a jestli to něco - ale hodně, hodně vzdáleně - připomíná, tak Apocalypse Now. Prostě vojenský film s partičkou mladých rekrutů z amerického slumu, a jeden velitel, kterému hrabe. Místo Jižní Ameriky Střední východ. Nic víc. Zklamání. První díl stál na nejistotě a všedních situacích, do nichž zasahuje nevšední prvek. Tohle je o ničem a monstra jsou zde v podstatě jen do počtu. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Trošku postrádám smysl a cíl tohoto filmu. Nebýt těch málo mutantíků mohlo to být výborné drama o válečném konfliktu někde na středním východu. Takhle to na mě působí jako násilné a nesmyslné napojení na první díl, který těžil z nízkého rozpočtu a napínavé atmosféry tzn. byl úplně někde jinde. Kdyby dnešní doba nebyla plná válečných konfliktů a terorismu mělo by to u nezaujatého diváka nejspíš úspěch, takhle tj hodně velký přešlap... ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zatímco Edwardsovo úvodní kapitola sázela na nenucenost a atmosférické road divadlo, Dark Continent se zpočátku pokouší vydat mariňáckým směrem, který budoucí sérii posílá do filmových pekel. Jediné co se dá vyzdvihnout je syrovost a špína, která na vás vyskakuje z každého okénka. Jinak je to skrz na skrz podprůměrná nuda o partě zakomplexovaných jednodušších zmrdečcích, kterým po pár minutách filmu vážně nepřejete nic pěkného, natož abyste se s nimi mohli ztotožnit. Green se pokusil vsadit na úspěšnou notu Districtu a fatálně vyhořel. Dobře mu tak! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film, ačkoli se tváří pokračování filmu Monsters, je v první řadě psychologické válečné drama a teprve až poté velmi volné pokračování zmíněného filmu. Žánrově je to někde úplně jinde. Zatímco "jednička" byla civilní road-movie, "dvojka" se zaměřuje na skupinku vojáků čelících hrůzám války. Yeah, natahované to skutečně trochu je a zasloužilo by si to o půl hodiny zkrátit, ale rovněž si to ani zdaleka nezaslouží 39%. Režijně trochu nevýrazné a kamera je občas otravně roztřesená, ale herecké výkony jsou v pohodě, hudba je též v pohodě a CGI je rozhodně více než v pohodě! Emzáci tu jsou opět spíše jakousi kulisou, ta pravá monstra se totiž skrývají někde úplně jinde. Při sledování jsem si nemohl nevzpomenout na velice podobně podhodnocený Outpost 37. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát méně, protože ten film je až neskutečně roztahaný, ale přece jen jsem docela zíral na to, jak je povedené CGI. Ty triky tu byly dobré a prostě vypadaly dobře. Jako kdyby to byla mainstreamová produkce. Jen by to chtělo trochu zkrátit stopáž, trochu předělat scénář a šlo by to ještě výš. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Gareth Edwards, režisér prvního dílu, nebyl spokojen s tím, jakým směrem se tento film vydal. Mimozemšťané v původním filmu splynuli s přírodou, zatímco v tomto se spíše snaží ovládnout svět, což je úplný opak. (Johnny.ARN)
  • Když seržant ke konci filmu ohrožuje rodinu, vojín ho zezadu střelí do pravé dolní části zad. Po několika výstřelech rána zmizí. (Johnny.ARN)
  • Na konci filmu, když Frater (Johnny Harris) střelí muže do hlavy, je krev na zdi místo červené modrá. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama