Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestry Walkerovy: Isabel (Kate Hudson) a Roxeanne (Naomi Watts). Jedna žije v Kalifornii, druhá v Paříži. Isabel přijíždí za Roxy do Paříže, aby jí byla oporou v poslední fázi očekávání potomka. Romantické dobračce Roxy právě v této nejnemožnější chvíli dává manžel-ničema jménem Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) kopačky. Rozvod visí ve vzduchu. Mezitím se Isabel zamiluje do ničemova strýce. Rodinný skandál pokračuje a americký idealismus a nepotlačitelný duch sester Walkerových se střetává s francouzskou rafinovaností, intrikami a neústupným racionalismem rodiny Persandových, která zplodila darebáka Charles-Henriho. Předmětem sporu je také obraz v hodnotě kolem milionu dolarů, který vlastní Roxy. A pak - docela náhle - zločin z vášně přeruší veškeré kulturní střety a otevírá nové možnosti pro vzájemné porozumění.

Dvě Američanky v konfrontaci s pařížskými intrikami, lidskými vášněmi a stylem života: výsledkem je komedie o odlišných zvycích, mravech, vztazích k penězům a sexu. "Rozvod po francouzsku" přináší inteligentní zábavu na kontrastech mezi oběma národy v morálce, milování, jídle, pití a stolování, v celém životě. Režisér a spoluscénárista James Ivory (Howards End) použil bestselleru Diane Johnson a natočil komedii s lehkým morálním podtextem, kterou prosvětlily Kate Hudson a Naomi Watts v rolích sester Walkerových a také Glen Glose v roli Olivie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chtěl podívat hlavně kvůli své oblíbenkyni Naomi (jenže ta zde neměla pořádnou příležitost ukázat svoje herecké kvality). No na komedii mi to připadá málo vtipné, na drama málo dramatické (možná snad s výjimkou konce) a na romantický film je zde málo lásky. Jak už někteří napsali, je tu moc postav, jejichž charaktery nejsou příliš dobře vykresleny, takže ani nemáte pořádnou šanci se do někoho vcítit, s někým sympatizovat. Navíc je to moc dlouhé a chvílemi jsem se nudil. Bohužel pro mě je to jen průměr. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kristova noho!!! Načo toto kto natočil??? Polovicu filmu som dúfala, že celá tá motanica má nejaký význam a aj potom som si ešte myslela, že to bude mať pointu....ale nemá! Už dávno som nezažila taký pocit premárneného času ako po zhliadnutí tohto filmu. Teda, väčšine hercov v tejto zlátanine sa už prihodili aj horšie počiny, ale na ich mieste by som sa s Rozvodom po francúzsky nechválila! Jedna hviezda za kostýmy a výpravu, že bolo na čo sa pozerať...lebo inak nebolo na čo. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

...šmarjá, to byla taky komedie? No: že bychom od Ivoryho čekali víc, už psát nebudu, film má hlemýždí tempo, málem jsem usnul, naštěstí se to v závěru obrátilo, (po scéně na kolečkových bruslích), ovšem konec mi přišel jako trapný deux ex machina, nebýt několika evrpoských herců (myslím teď hlavně Thierryho Lhermittea a Stephena Frye), bylo by to ještě horší, ale s radostí zjišťuju, že Kate Hudson má dost ze své matky... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Toto majú na svedomí James Ivory a Ruth Prawer Jhabvala? Od nich som zvyknutý na úplne iný level, toto je jednodznačne to najhoršie, čo som od nich videl. Ani to hviezdne herecké obsadenie príliš nepomohlo. Keď film nemá poriadny dej a nevie, či chce hovoriť o rozvode, nevere, milenke staršieho muža, predaji obrazu, rodine, žiarlivosti a vražde... alebo o Francúzsku a jeho mentalite. V konečnom výsledku to je o ničom. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Paříži. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu (1997) Diane Johnson. (Terva)

Reklama

Reklama