Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 1

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Krásný životopisný film. Snímek nemá hluchá místa a bavila mě jak část o dětství a trénování s plody, tak svět velkého fotbalu. Jeho příběh jsem neznal, možná o to víc mě upoutal. Každá a nejen sportovní legenda si zaslouží min. takový film. Vždyť není většího jména v historii tohoto sportu, než právě Pelé! Dokonce se této podívané podařilo napravit mé hodně pochroumané (ne)sympatie k této fotbalové velmoci a to je co říct. (Poděkujme oscarovému herci Neymarovi.) Nechyběl ani emotivní závěr, takže jsem dostal vše, co jsem mohl chtít. Také jste si všimli samotného Pelého před vypuknutím finále MS? Sice scifi, ale stejně potěší. A k první předním komentujících jedna poznámka. Místní sestava antisociálů odborně hodnotí film o fotbale, který možná neviděli ani v televizi, tak to je gól. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

A proto miluji filmy, tohle byl neskutečně výborný fotbalový snímek, příjemná hudba , dokonalé realné prostředí, užasne drama nahoru dolů, film mně držel v takovém napětí že chvílemi sem měl pocit že ono mistrovství se hraje a já fandím před obrazovkou, úžasný pocit ve mě vyvolal tenhle sportovní film, Tohle nemělo chybu nikde vůbec nikde.Bez těch parádních triku by fotbal nebyl tak krásny. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Kdybychom nevěděli, jak film dopadne, byl by ještě mnohem lepší... I tak ho ovšem považuju za jeden z nejlepších sportovně-životopisných filmů vůbec...Mně se líbilo zejména to, kdy se vracíme do Pelého dětství, kdy ještě neměl přezdívku Pelé a hrál mezi slamy. Vadu filmu vidím v tom, že byl až téměž zbožtěn a ostatní hráči jsou notně upozaděni (koneckonců to produkuje Pelé, takže se není čemu divit). Taky nevím, jestli zpomalené záběry jsou to pravé, ale zase soukromí a dětství s rodičibylo opravdu zachyceno skvěle (sám Pelé říkal, že viděl otce plakat jedinkrát v životě, a to když Brazílie prohrála titul v roce 1950 před 200tisici diváky na stadionu Maracaná v Rio de Janeiru)..Symbolicky film vznikl v roce 2016, kdy Neymar rozhodl penalty na Olympijských hrách v Riu, taktéž na stadionu Maracaná a Brazílie prvně vyhrála Olympiádu a kruh se uzavřel...A samozřejmě jsem si všiml camea Pelého v hotelu...95% ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři hvězdičky. Fotbal miluju a Pelého příběh je sám o sobě velmi silný, zároveň se ale pořád nemůžu zbavit dojmu, že se z toho dalo vytřískat trochu víc. Víc vtáhnout do děje, podnítit víc emocí u diváka (ač některé scény byly dechberoucí, to zas jo) a ukázat trochu víc fotbalu. Nevím, jestli to bylo střihem, scénářem nebo čím... Dobové záběry každopádně top! ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Vzal jsem na víkend nějakou prácičku, takže jsem samozřejmě místo toho hrozně prokrastinoval. Když už jsem se chtěl zvednout ze křesla, tak začlo v telce tohle a já jsem si řek, že to je ideální způsob jak strávit další 2 hodiny. Nejsem zrovna kdovíjakej fotbalovej fanda, ale i tak mě to celkem bavilo a dozvěděl jsem se pár věcí, co jsem (o fotbalu, Pelém, Brazílii...) nevěděl. Takže ztráta času to určitě nebyla, formu sportovní pohádky ale tolik nemusim. #v16veSlumu #v17NaMS (65%) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Když dá malý Pelé (Leonardo Lima Carvalho) první gól ve finálovém zápase, tak muž pověsí na tabuli jedničku. V následujícím střihu jí ale věší znovu. (Duoscop)
  • Finálový zápas v turnaji skončil 6:5 pro Kings. Bosonožky přitom vstřelily také šest branek. Byla to tedy remíza. (Duoscop)
  • José Altafini (Diego Boneta) si vytvoril svoju prezývku Mazzola podľa talianskeho futbalistu zo štyridsiatych rokov Valentinovi Mazzolovi. Turnaj v roku 1958 bol zároveň posledným Altafinovým výstupom v brazilskom drese, keďže od roku 1961 reprezentoval Taliansko. (toi-toi)

Reklama

Reklama