Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

''Než jsem stihnul zmáčknout spoušť, zasáhl mě blesk, uštkla kobra a já omdlel!''Neskutečně zábavná píčovina, která i přes svůj rozpočet vypadá líp než mraky dnešních, rádoby moderních filmů.Pocta 80. filmům, hudbě, hrám a celkově té dnes již zašlé pro většinu lidí směšné době.Já vyrůstal na VHSkách dabovaných jedním hlasem, nejvíc se pařil Street Fighter a Double Dragon, uši nám rvala synťáková hudba a všechno bylo fajn, i ta Coca-Cola měla větší šmrnc....to už se nikdy nevrátí, takže děkuji pane Sandbergu za tenhle ujetý hype.80%. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Odmítám být shovívavý, protože nejde o celovečerák a vzniklo to za pár šupů. Pár dobrých nápadů ano, ale promícháno s hodně zabahněným balastem, kterému nění konce. Takhle to přesně dopadá, když si na filmotvůrce hraje někdo vlastně hodně nadaný, kdo si myslí, že to půjde bez potu a krve hned na jedna plus. Vlastně jsem se dvěma hvězdami hodně shovívavý, protože tohle je ryzí shit... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže. Vlastne moment. Dozvedám sa tu, čítam superlatívy a nechápem, čo primälo desiatky jedincov siahnuť po najvyššom hodnotení. Chápem, že v tom vidia ( a počujú - vďaka tomu najlepšiemu na tomto kúsku - a to soundtracku ) nostalgickú bonboniéru plnú odkazov na časy dávno minulé. Odkazy plné akcie, krvi a hlášok. Lenže tvorca až príliš žije v dnešnej dobe, aby dodal filmu to pravé kúzlo 80´s kinematografii, až príliš tlačí na pílu, až príliš overthetopuje a robí z diela paródiu a nie homage. Menej je niekedy viac - hovorí sa. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Űbercool padnutí nad kolena nad tím nejbéčkovějším z osmdesátých let, plné absurdních nápadů, kde je všechno neskutečně přestřelené a hlavně - neskutečně zábavné. A plné ukopnutých hlav a policejních triceratopsů. Stopáž je výborná, ale bohužel, i tak se během půl hodiny oběví pár věcí, které nedokázali držet linii geniální pocty, ale sklouzly do lepkavé trapnosti, obzvláště pokaždé, když se objeví Hitler, nic co říká, nebo dělá není vtipné, je to jen a jen debilní a díky tomu dokázala tahle kníratá zrůda Kung Furymu odprznit jednu hvězdičku (spolu s chybějící gradací, neboť i přes nespornou originalitu tu chybí opravdový vrchol). PS: a momentálně to má 88%, což je jasný důkaz krypto-nacistického spiknutí a Pomo musí být členem! PPS: Další důkaz? Díky Pomovi jsme to mohli vidět na čsfd filmovém víkendu v kině! A bylo to boží! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Švédské krátkometrážní překvapení druhého dne filmového víkendu, unikátně na velkém platně. Je to pěkný, parodický, dynamický a ironický hold filmům osmdesátých let dvacátého století. Jen se bojím, že stopáž je tak akorát a délka celovečerního filmu by to zkazila. Cameo Björna Gustafssona opět super, ten člověk umí dobře drobně plakat. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Film je možné pozrieť si zdarma na oficiálnej stránke: www.kungfury.com. (Gothar)
  • Sci-fi rukavice, která se objevila i v upoutávce, není jen filmovou rekvizitou. Jde o Nintendo Power Glove z roku 1989, první herní ovladač se snímáním pohybu. Přímo pro rukavici vznikly jen dvě hry a ovládání bylo obtížné, takže se příliš neuchytila. Přesto se z ní ale stala kultovní hráčská záležitost. (Mates2106)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama