Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 3

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (566)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevšední, mimoňský a záměrně suchý humor, který tak skvěle fungoval ve Flight of the Conchords působí v celovečerním filmu tak nějak planě - bez chuti. Možná je to tím, že ho není tolik, možná je to tím, že scény obsahující vtípky ne vždy ladně zapadají do zbytku příběhu a možná je to tím, že tato hra na pseudo-dokument očividně nemá žádné větší ambice než s lehkým úsměvem zabít necelou hoďku a půl. Dovedu si představit, že spousta diváků bude touto neobyčejnou jednohubkou nadšena, ale já jsem byl minut. 5/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Inu, co bychom tam dělali. Prostě jen tak náramně vtipně čurákujeme, točíme Interview s vampyjem, popichujeme ve vile Vladka Napichovače, honíme si Nosferata a předvádíme, jak by mohl vypadat Tvajlajt, kdyby se ho nechytla braková, grafomanská kráva. Novozélandký skvost, který šarmantně a neotřele vrací všem těm homopýrům a vlkogejům jejich dobré jméno. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

S okamžitou platností požaduji přihození šesté hvězdy na hodnotící stupnici, jelikož o páté bylo rozhodnuto dříve, než odbila patnáctá minuta a nějak si nedovedu představit, jaké zvraty v ději i vtipu by mé rozhodnutí dokázaly zvrátit. Tuze roztomilá upírská hříčka točená formou pseudodokumentu, ve kterém se s námi partička krvelačných tvorů podělí o zážitky ze svého běžného, nočního života... a nečekejte jen bohapusté vysávání bezbranných obětí, tihle spolubydlící mají svoji úroveň, zrovna jako nějaký ten vrtoch a také spoustu obyčejných starostí, podobných těm našim, o čem svědčí i kuchyňský rozpis služeb na mytí nádobí, jen nemají tolik naspěch, přirozeně. Filmová lahůdka, kterou slovy nepopíšeš, Taika Waititi je nápaditý hýřil, který dokáže "fakta" o nadpřirozenu naprosto přirozeně, a hlavně neskutečně zábavně, převést do zatraceně sympatické formy. Herci do jednoho parádní, smíchu plný hrnec, super triky, rozkošná angličtina... prostě Nový Zéland jede a já mám nového kluka do topky, i kdyby už nikdy nic dalšího nenatočil (jenže natočil a dají-li producenti, určitě ještě natočí). ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Haleluja! Ani ve svých nejdivočejších představách, které kromě jiného zahrnují kapesníčky, Indulonu a DVD s nejlepšími epizodami Chcete mě?, bych nedoufal, že někdy spatřím film o upírech, kde se nebude žádný podvyživený metrosexuál s plochým ksichtem a potřpytkovaným análním věncem snažit vymrdat vlka a během celé stopáže suše mentorovat o tom, proč je vhodné, aby stodvacetiletý geront s oblibou v menstruačních koktejlech brousil tupou teenku, které v herectví zdatně konkuruje konferenční stolek a odstředivý odšťavňovač. Inu, stalo se a já jsem nadmíru spokojen! Žádná kamarádka se na to se mnou sice dívat nechtěla, protože bez Patizóna a Cukety to prej není ono, proto jsem na to čuměl zoufale sám, s kartónem džusu v krabičkách, v jednodílném pyžamu s delfíny a trenýrkách s motivy My Little Pony, nicméně jsem se chechtal, muhehe, a film si užil. Pokud tady existuje dáma, která by mi chtěla dobrovolně dělat společnost a dívat se na filmy se mnou, postačí mi do pošty poslat přihlášku, kde vyplníte hloubku a opotřebení svých tělesných otvorů a uvidíme, co se dá dělat. A pokud se dokážeš bez problému nasoukat do mého oblíbeného kostýmu postarší čivavy, nemusíme řešit už nic. Ale nesmíš být chodící parní turbína v leginách! Ale jako jinak nic proti hnusným holkám, to vůbec, mír svině. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupine dokumentaristov sa podarilo preniknúť do upírskej komunity, ktorá žije v meste Wellington na Novom Zélande. Bola im zaručená bezpečnosť, aby mohli natočiť dokumentárny film o životnom štýle troch vampírov. Deacon, Viago a Vladislav sú spolubývajúci. Každý z nich má inú povahu, ale svorne a spoločne si užívajú svoj upírsky život. Novo zélandským filmárom poodhalili svoje súkromie a prezradili, čo robia v temnotách. "What We Do in the Shadows" **** ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Bylo natočeno okolo 125 hodin materiálu, který byl převážně improvizací herců. Proces editování, který změnil film na finální délku 86 minut, trval téměř rok. (MarLin)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama