Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (448)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miloučký rodinný film podle klasické dětské literatury, která se zatím ale v českých končinách příliš nezabydlela. Příběhy medvídka z nejtemnějšího Peru jsou přeci jenom příliš těsně spjaty s Londýnem a koloniální poetikou. Albatros zkusil jednu knížku v roce 2000, po deseti letech dala Paddingtonovi znovu šanci Mladá fronta (poprvé s ilustracemi Peggy Fortnum), ale skutečně zájem vyvolává v našich končinách klasicky až film. Ten, natočen velmi zručně, vsází na jistotu a zaujme i fanoušky tak širokého hvězdného spektra jako jsou jména Nicole Kidman a Gwen Stefani. Kidman vsadila na novou variace záporačky, jakou si zkusila naposledy ve Zlatém kompasu. Nové plavé mikádo a perverzní sklony jí sednou s přirozeností jí vlastí. A Stefani nazpívala s Pharrellem nový song do titulků, aby svým posluchačům připomenula, že je sama taky maminečkou. Suma sumárum tedy žánrové překvapení, které lze doporučit. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Má to celkem slušnou hudbu a hrozně fajn závěrečné titulky. Tedy já vlastně nevím, jaké jsou, protože jsem to vypnula ještě před jejich příchodem, ale celou dobu jsem se na ně těšila. Závěrečná koulovačka už byla nad mé mentální možnosti. Tak prostinké, že hloupější to snad ani být nemohlo. A místy lepkavější, než mnohokráte zmiňovaná marmeláda. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neexistuje milejší film za poslední roky, než je Paddington. Paddington je prostě roztomilouš největšího ražení. A taky se na něj moc hezky kouká, protože rozbije a vošahá všechno, co mu pronikne do zorného úhlu jeho očí. Na druhou stranu tahle pohádka kombinovala reálný svět s tím kresleným tak, že jsem si neustále říkal, proč nikomu není divný, že ten medvěd mluví a chová se jako člověk. Na tu myšlenku už jsem sice asi starej, ale roztomilost je tak výrazná, že každé dítě musí slintat blahem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se s rodinkou vypravili společně do kina. Já po letech letoucích. Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, jen že to je něco rodinného (a myslel jsem si, že čistě animovaného). Ale tak, co by člověk pro dítě neudělal. No a pak jsem si to užíval od začátku až do konce. Je to sranda, vizuálně hodně dobře zvládnuté. Pravda, je to docela vykrádačka šilhající po mnohých vzorech, což ale v tomhle případě nijak zvlášť nevadilo. Popkulturní odkazy (Indiana Jones, Mission: Imposible) mi v podobných filmech začínají být trošku protivné, i když si uvědomuji, že to je zřejmě úlitba dospělejší části publika, aby si to užilii oni. Ale celkově hodně fajn zážitek. Rodiče Brownovi (hlavně matka) byli skvělí. Hodně mě potěšilo, že s eve filmu nezpívalo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ak máte deti, tak je Paddington jednoznačná voľba. Pravdepodobne spadá do kategórie rodinný a detský film viac ako hociktorý animák, napriek tomu, že je z prevažnej časti hraný živými hercami a digitálny je iba medveď a snáď ešte holuby...Ten sa po technickej stránke vážne vydaril a deti si ho okamžite zamilujú. Humor je fajn a Nicole Kidman si svoju mrchu očividne užila. Náš malý syn pri sledovaní ani nedýchal a oči mal vypleštené na maximum, až sme sa občas smiali viac z jeho výrazu ako z filmu. To však znamená len jediné a to, že ho film max. zaujal. Navyše bluray i dvd disk obsahuje i slovenský dabing, čo je pri animákoch a niektorých rodinných filmoch už pravidlo a to je len dobre. V rámci žánru a z pohľadu diváka, pre ktorých je film v prvom rade určený je to určite plný počet. Z pohľadu dospelého by som ani ja menej ako štyri hviezdy nedal. 100%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Medvídka Peddingtona namluvil v ukrajinském dabingu tehdejší komik a herec Volodymyr Zelenskyj, jenž se stal v roce 2019 prezidentem Ukrajiny. Jeho hlas mu propůjčil i v pokračování z roku 2017. (morgos)
  • Knihy Michaela Bonda o Paddingtonovi boli preložené do 30 jazykov, po celom svete sa predalo približne 30 miliónov kópií. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama