Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (600)

juta 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, Shyamalan si nechává překvapení až úplně nakonec a né jinak tomu bylo zde. Díky FF to sice nemá takovou atmosféru jako jiné jeho projekty, ale jde si svým způsobem vlastní cestou. Už od začátku je jasné, že u babičky a dědy není něco v pořádku a to se právě projeví ke konci filmu, který má z mého pohledu jednu významnou perličku, kterou bych já osobně nechtěl nikdy zažít a to je samozřejmě scénka s plínou. ech... :D ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ne, není zpět... Mysteriozní thriller s prvky hororu a přístupností PG-13 (ehm), ve kterém 70 minut sledujeme "tajuplné" dětské prázdniny, u jejichž sledování držíme větry u scén jako: hra na babu, procházky po okolí, objevování tajuplnosti naprosto prázdné stodoly, přípravy a točení absolutně nezajímavého rodinného filmu. Většinu této hororové pasáže vyplňuje dětská selfíčková exhibice před kamerou a napětí v podobě "podivných" prarodičů hraje jen druhotné housle. Když se člověk už začíná ptát sám sebe, co navrátivší se "mistr" Ind shledává a vydává za zábavné, nastane posledních 15 minut, ve kterých se "něco" konečně seběhne, a to "něco" je tak strašné, že člověk jen nevěřícně čumí na to prozaické a fádní vysvětlení, kdy celé ty mysteriozní 2/3 (dětského) filmu tajně doufal v invazi mimozemšťanů, posednutí ďáblem nebo cokoliv skutečně tajuplné a přitom zůstalo jen u těch posraných plen a zápletky hodné dvacetiminutové povídky. 56% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $65,206,105Tržby Celosvetovo $98,450,062Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,934Tržby za predaj DVD v USA $3,256,132║ domáce video od Shyamalana, ktoré je ďaleko pozerateľnejšie než x ďalších, čo ročne vzniká, hlavne s tou hororovou tématikou, tu sa pekne pohral z očakávaniami a ponúkol, príbeh s pevnými nohami na zemi, z časti aj uveriteľný, dejom ktorý na daný druh filmu neponúka nejaké zbytočné nudné pasáže a necháva diváka v napätí a očakávaniach, v pohode priemer /60%/ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ne, není zpět, ale konečně není ani úplně beznadějný a dokáže do žánru FF přinést jakési uvolnění napětí z přepracovanosti. A to pomocí dětských hrdinů. Zázraky se dějí. Shyamalan měl originální nápad, vybral velmi schopné děti, dva sympatické staré lidi, hyperaktivní matku a pak už to stačilo správně zamíchat. A mimo ten divný nápad nechat toho kluka rapovat (v těch momentech u mě užívání si filmu vždy zlověstně rychle klesalo) a ne tak zcela fungující emocionální výlev děvčete (který působil, jako že tam je snad jen kvůli tomu, aby ukázal její herecké schopnosti - a to musím uznat, ta by měla mít před sebou dobrou kariéru, sympatická, hezká, skvěle hrající), všechny ostatní fungovaly asi zamýšleným způsobem. V takovém případě je pan režisér možná blíže svým kořenům než by se na první pohled zdálo, protože dokázal zamíchat humorně působící věci tak, že nakonec působí velmi znepokojivě a nepříjemně. Pointa mě překvapila, rozhodně dobře zvolená, tím druhým směrem by to ztratilo mnoho. Ve finále taková jednohubka, ale hezky upečená v prostorné peci, takže se s ní může vyklubat i něco víc. Schovka rules! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Shyamalan ve formě a The Visit má náběh na nejlepší horor roku. Film se jasně vysmívá především Paranormal activity, ale i většině fádním duchařinám a to bez použití jakýchkoliv efektů, CGI či masek dokáže dokonale děsit pouhým párem seniorů .(It Follows pouze nechápavě kroutí hlavou). Film se rozbíhá poměrně rychle, lekačky, děsivé, znepokojivé a mrazivé scény na nás Shyamalan valí už od čtvrtiny stopáže, za což má velké plus, bál jsem se, že něco uvidím až posledních pár minut. Natočeno je to autenticky, Found Footage forma neleze na nervy, žádný šumivý, nekvalitní a epilepsii vyvolávající obraz se nekoná, sekvence s babčou jsou velmi děsivé ( Hide a Seek či závěrečná scéna s peřinou lahůdka) a závěrečný pro mne naprosto nečekaný a šokující zvrat patří mezi nejlepší twisty letošního roku. Shyamalane tohle byla jízda za málo peněz !! Story 8/10, Atmosféra 10/10,Lekačky 8/10 Gore 1/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Zábavnost 9/10. 90% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Ze dne na den a dokonce i během dne se v různých scénách rapidně liší množství sněhu, který pokrývá dům a přilehlé okolí. (Alfréda)
  • Režisér M. Night Shyamalan prozradil na Twitteru, že si připravil tři verze filmu. Jedna z nich byla čistě komedie, druhá čistě horor a třetí, kterou nakonec použil, byla něco mezitím. (hansel97)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama