Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Z filmu, na který jsem se relativně těšil a mohl být i docela dobrý, se vyklubalo zklamání roku. Příběh je v zásadě velice prostý, ohraný a nic moc originálního nepřináší. A ačkoli se trochu cítím jako pokrytec, když jsem ochotný čtyřkovat a pětkovat asijské řezničiny, kde mají vojáci zbraně o velikosti zahradního nábytku a tady bych měl kritizovat stylizaci Římanů, kteří vypadají spíš jako Imeprials ze Skyrimu nebo jiného divokého fantasy, ale je to tak. Zároveň celý běh filmu mi nebyl po chuti, protože vytváření multikulti utopie na hranici Asie a Evropy, kde každý ze smyšlených národů střídavě zpívá, tančí atd., aby ukázal svou svébytnost, podkreslené tklivou až smutnou hudbou, mi přišlo prostě naivní a nevhodné. Korunuje to otravný skrček v pozici následníka trůnu římské říše. Takže ač casting výborný a vcelku pěkná choreografie soubojů, Římani a další nedostatky mě bili do očí natolik, že o můžu ohodnotit maximálně jako zbytečná hloupost. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zprodukovaný mišmaš plný přehnané asijské tragiky a přepálených emocí. Cusack a Brody jsou v roli příslušníků římských legií jako pěst na oko, ovšem v soubojích vypadají skvěle (tvůrci HRY O TRŮNY by se mohli učit jak při souboji nasnímat totální paka tak, aby vypadali jako ultimátní killeři). 50% ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény pôsobia úchvatne (kolesové stroje, armády), ale väčšina filmu aj tak pôsobí hrozne lacno a B-čkovo. Podporuje to aj hlúpučký príbeh, primitívne dialógy a v neposlednom rade aj herci. Cusack je úplne mimo, akoby sa v tomto filme ocitol omylom vďaka stroju času, absolútne tu nepasuje, ako Riman vám nebude pripadať ani po litre vodky. Ale ani Jackie mi tu až tak nepasoval, vzhľadom na vek už sú tie súboje preňho trošku moc. A ani tá vážna rovina mu absolútne nesedí, keď prednášal vážny monológ za zvukov monumentálnej hudby a stekali mu slzy po tvári, nemohol som sa udržať smiechu, ale nechceného. Takže vizuál tak na pol plynu (nedá sa to porovnať so spektáklami Yimou Zhanga) a obsahovo veľká bieda. A ten spev, či už chlapčeka alebo rímskeho vojska, ktorému by závidel nejeden špičkový spevácky zbor... Malá to byť paródia, alebo sa niečo vážne nepodarilo? ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně rozporuplnej film. První půl hodinovku jsem myslel, že to ani nedokoukám. Nakonec jsem byl statečnej a dal to do konce. Potom se totiž začalo něco málo dít. Je tu však několik aspektů, které mě nenechávají klidným a neskutečně mě se*ou. Především nechápu smysl zpomalených záběrů a střih. Nechci se vytahovat, ale i já bych to dokázal líp ve Windows Movie Makeru! Scény se mezi sebou kolikrát prolínali tak, že jsem v tom měl nemalej zmatek (připomíná mi to 47 róninů). Další anomálií je výkon Johna Cusacka, který se tu tváří jak žák 1. třídy na zápisu. No a kamaráčov mezi Římany a ping-pongáčema? To by se Caesar obracel v hrobě. Brody se svým hárem, za který by se nemusel stydět ani člen Kelly Family, je tu taky jak pátý kolo u vozu. Prostě se do této role nehodí, přestože z něj ta svině přímo chrčí. Celý film tak drží jen šermující děda Jackie, kterej byl hlavním důvodem, proč jsem se na to vůbec díval. Ani nevím, proč to hodnotím tak vysoko. Přestože je to neskutečně špatně technicky odvedené, nějak mě nutí to tak nezatracovat. První část je na odpad, střed filmu na slabé 4* a "neočekávaný" konec na 2*. No, co víc dodat.. snad jen to že doufám, že nebude pokračování. Nebo? Možná by bylo fajn koukat jak se k nové Obranné jednotce připojí Vikingové a Apačové, aby bojovali proti zlým Maorům a Aztékům! Debilita by to byla stejná! ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od filmu zábavu, v podobě alespoň průměrných válečných scén, bez historické přesnosti, zato s poutavým příběhem, kde se nebudu nudit. Chan s Cusackem odvedly dobrou práci, ale filmu cosi chybělo, takhle to musím označit za historickou slátaninu, která nijak nevybočuje ze slabšího průměru. 55%. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Film mal v Číne premiéru vo formáte IMAX 3D na čínsky Nový rok. (mh825)
  • S rozpočtom 65 miliónov amerických dolárov ide o tretí najdrahší film v histórii čínskej kinematografie. (mh825)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama