Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Helgeland musí psát jen scénáře, protože jakmile je za kamerou, tak to nemá drajv a výsledek je nijaký. A u takovéhle retro gangsterky je to škoda dvojnásob, jelikož forma OK, životních mouder/pravd málo, Chazze Palminteriho ještě méně a dějová struktura filmu je jenom aby nějaká byla. Jinak je to ONE-MAN-SHOW Toma Hardyho který je brilantní a ještě brilantnější. Kdybych si chtěl pustit v jeden večer předskokana a hlavní chod, dám si Legend a třeba Goodfellas. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy exceluje ve dvojroli v této jinak bezzubé, natažené a místy i hodně nudné gangsterce, která se režisérovi zcela vymkla z rukou. Nebýt děravého scénáře a olbřímí stopáže, bez zaváhání bych tomuto filmu udělil plný počet. Bohužel, ani výborný Tom Hardy nemůže tomuto filmu pomoci z jeho hroutícího se piedestalu. Je to veliká škoda, jelikož film měl velký potenciál a pro mě, jakožto fanouška Hardyho a gangsterských filmů, byl i jeden z nejočekávanějších. „Me and my brother, we're gonna rule London!“ ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv si Hardy svojí dvojroli užívá, scénář filmu ho po devadesát procent svojí stopáže nenechá pořádně rozjet (zřejmě proto, že se tvůrci drželi až moc skutečností) a my tak musíme čumět sto třicet minut na rádoby cool dobovku, která má k dobrý gangsterce stejně daleko, jako Revenant ke komedii. Příběh sám o sobě navíc není dostatečně zajímavej, nemá směr ani pevně stanovenej cíl, takže se táhne, aniž by věděl kudy, natož aby došel do uspokojivýho finále (kéž by to bylo založený na nadsázce, nebo měl film alespoň pořádnej styl). Kterákoli z epizod seriálu Peaky Blinders je lepší a zajímavější gangsterkou, než Legend (a je tam jak Hardy, tak Paul Anderson). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy se cejtil na dvojroli a tak se také dvojrole dočkal. A nutno dodat, že dva bratři, rozdílní kriminálníci, se mu víceméně povedli. Jen je škoda, že opravdový dech film chytá až ke konci, kdy se celé to impérium postupně rozkládá. V tu chvíli Legendy zločinu zužitkovaly celý ten jinak ne úplně výrazný příběh a připravili si pro něj poměrně tragické vyústění. A to bylo dobré. Hlavně proto, že ten příběh psal sám život. Až mi z té lidské tragédie bylo na konci vysloveně smutno. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako som sa bola dočítala, tak bratia Krayovci boli pekné kvietky a myslím si, že tento film sa tomu venoval veľmi vlažne. Ale zase je to gangsterka, ktorá má štýl. Aj vďaka svojmu krásnemu vizuálu a určite aj vďaka perfektnému soundtracku (v bare, kde spieva Duffy, by som ja sedela asi každý večer). A Hardy chameleón? Že je krásny chlap to som vedela, vedela som aj, že je výborný herec. Ale tu bol ešte krajší a ešte lepší a hneď dvakrát. Vskutku príjemná oddychovka, nenudila som sa. 3,5* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Vo viacerých scénach, ktoré sa natáčali v Londýne, je možné vidieť moderné CCTV kamery či plastové okná na okolitých budovách či domoch. (MikaelSVK)
  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama