Reklama

Reklama

VOD (1)

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (369)

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Co se týká předlohy, Viewegh si zřejmě léčí nějakou svou existenciální krizi a krmí čtenáře, posléze pak diváky, nějakými rádoby psychologicko-sociálními sračkami obyčejného Čecha. Veškerý děj je založený jen na pubertálních erotických problémech, které neustále perou na veřejnosti jak špinavý prádlo, načež se dozvíme, že vybíjená ve smyslu "všichni proti všem" znamená - všichni nesnáší všechny. Postavy Vybíjené zřejmě odráží tvůrcovu rozháranou osobnost v hluboké životní krizi pramenící z jeho "zazenitního" věku. Škoda času, škoda peněz českého kinematografického fondu. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nejsem vieweghovský fanoušek, proto jsem šla na promítání s určitým předsudkem v sobě. A odešla jsem aniž bych si z toho odnesla jakýkoliv hlubší prožitek, ačkoliv film jako takový je řemeslně dobře zvládnutý a nikoliv bez zábavných momentů. Bohužel jsou ale tyto momenty protkány unylým a po polovině filmu velmi otravným fňukáním o tom jak to ošklivý holky mají blbý a jak vztahy lidem nevycházejí podle představ. Humor Genzera a Suchánka je už poněkud obstarožní. Zato mladí představitelé hlavních postav neudělali i přes svou relativní nezkušenost ostudu. Shrnuto a podtrženo, dívat se na to určitě dá, výraznější nuda nebyla, ale jinak je to film bez jakékoliv náboje. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Kapka vtipu tam je, jinak moc nechapu ten zbytecny nadech dramatu, ktery nakonec stejne k nicemu nevedl. Dalsi z rady tech filmu, ktere jsou o nicem, nic neresi a brzy se na nej zapomene. Sokol je solidni herec, ale ta rada beckovych filmu, ve kterych ucinkuje je neprehlednutelna. Alespon na Krainovou, potazmo na Bartosovou je radost se divat... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Na dnešní přednášce věnované termínům ´obsah´ a ´význam´ se budeme zabývat filmem Vybíjená. Jen krátce, nebojte. Věděl by někdo, jaký má tento film obsah a význam? Názorně vám to předvedu: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Ano, správně. Obsahově je o ničem a význam nemá žádný. To je pro dnešek vše, látku považuji za probranou. Na příští přednášce se společně zamyslíme nad tím, proč se Vieweghovi filmuje každé hovno rozmazané po papíře. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak takový průšvih se dal čekat, ale doufání v to, že občas nějaký český snímek překvapí vás přeci jen donutí se občas na český film podívat. Ani oblíbení herci nedokázali zvrátit tu neskutečnou blbost, kterou nám naservíroval pan Niíkolaev. Tlachání o naprostých blbostech, nezajímavých osudech, bez vtipných momentů. Tady se asi myslelo jen na vybrání pár korun z peněženek diváků, jinak si vznik tohoto filmu nedokážu vysvětlit. A Viewegh by se měl občas pokusit napsat něco úplně jiného, protože ty jeho příběhy jsou stále na jedno brdo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v průběhu srpna a září 2014. (Terva)
  • S návrhem na obsazení tria z kultovního seriálu Partička (od r. 2011) přišel producent Rudolf Biermann. (Terva)
  • Londýnskou předpremiéru navštívil také Woody Harrelson. Ačkoliv snímek nijak nekomentoval, byl patrně s filmem spokojen, protože po jeho skončení zůstal na besedu. Americký herec se na promítání objevil díky producentovi snímku Rudolfu Biermannovi, se kterým se zná od své návštěvy festivalu v Karlových Varech. (Zdroj: novinky.cz) (oje)

Reklama

Reklama