Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ty bláho - dvě hodiny koukám na Julii Roberts, která se změnila v Mickey Mouse, na chlapa, který 13 let miluje jednu babu a ona jeho, a on ji nedokáže pozvat na rande, a na případ, který je víc o trestu než o vině, takže ten konec je očekávatelný. Zvláště když zjistíme, že film jen klame tělem a dvě časové roviny jsou zde jen aby zmátly pozornost a příběh vypadal víc cool. Ta zápletka, vlastně ani ne zápletka, ta malá zašmodrchanina, na dvouhodinový film nestačí, tož je nutno diváka neustále otupovat - pomalým tempem vyprávění, zbytečnými náznaky, jež nikam nevedou, zkrátka, jen aby si divák nevšiml té povrchnosti, těch nepropracovaných charakterů, strachu říct víc o fungování kriminálního oddělení... A s těma očima jsem to taky nějak nepochopil. Vlastně postavy se nikam nevyvinuly, a ten konec - jen se pokývalo hlavou, jo jo, a hotovo. Přišlo mi to i herecky chvílemi zbytečně hysterické a přepjaté. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nesnášim filmy,kdy od začátku filmu znáte pachatele.Většinou pak přijde nějaký překvápko,a pokud je dost překvapivý,a šokující,tak to alespoň částečně zlepší můj pocit z filmu.Herecky poměrně dobrý,zejména Ejiofor hraje výborně,jenom mě serou ty tvůrci s neustále vraženou nohou na brzdě.Množství pomalejch scén v tomhle filmu je až neuvěřitelně vysoký.Naopak akce nikde,ani maličkej náznak.Jenom taková jednohubka,a do popisku bych spíš než thriller napsal drama.Bavilo,ale jít pod voknem Blake Lively,už stojim na parapetu.50%. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Reklamná kampaň pri Secret In Their Eyes láka na to, že sa v ňom po prvý krát zišli pred kamerami Julia Roberts a Nicole Kidman. A ja pýtam, a čo ako?! Po pozretí filmu je však jasné, že na nič iné sa tu lákať ani nedalo. Je totiž škoda, že sa takéto herecké mená museli zísť práve v takejto až televízne pôsobiacej kriminálke/dráme, v ktorej ani jedna nedostala možnosť nič predviesť. Kidman hrá vyslovene mdlú a zbytočnú postavu bez jedinej zaujímavej scény a Roberts má za celý film jednu silnú scénu (s nájdením dcéry). Inak je Secret In Their Eyes nevýrazný film s nevzrušivou kriminálnou líniou a nefunkčnou drámou, kde aj napriek slušnému námetu vám nie je ľúto ani jednej postavy, respektíve sa o ňu nie je možné výraznejšie zaujímať. Samotný príbeh, ani jeho rozuzlenie by nemuselo byť v rukách lepšieho režiséra (viem si predstaviť napríklad Finchera, ktorý by z toho dokázal urobiť majsterštyk) zlé, ale v tomto podaní to nedokáže ani raz strnúť. Nakoľko ani pôvodný argentínsky film El Secreto De Sus Ojos nepovažujem, aj napriek získanému Oscaru, za žiadne veľdielo, na americký remake som sa celkom tešil. Ten však nakoniec neponúkol nič, akurát teroristickú líniu zbytočne a prvoplánovo napasoval na udalosti z 11. septembra, pretože nič originálnejšie tu nikoho evidentne nenapadlo. CELKOVO: 2* (4/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek neustálemu prelínaniu dvoch časových období, musím uviesť, že žiadny chaos divákovi počas sledovania tohto thrilleru nehrozí. Samotný príbeh pomerne uveriteľný, avšak od tohto žánru očakávam omnoho viac, ako len nápadité rozuzlenie. Atmosféra nulová pričom akcie bolo taktiež pomenej. Každopádne, pozerať sa to dalo a vyslovená nuda nehrozí. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh v podstate nadpriemerný, ale v tomto scenáristickom rámci sa to dostalo až príliš často do slepých uličiek a podivných okolností, ktoré popierali logiku a chceli navodiť sugestívny pocit divákovi, aby sa jeho myseľ vydala úplne iným smerom a aby tak finálne tajomstvo bolo zároveň nečakaným prekvapením. Čo vlastne aj bolo, lenže pri spätom pohľade späť potom nechápem celé to divadlo a prenasledovanie tých ľudí vygenerovaných z nejakých 13 rokov starých fotografií. Inak, herecké obsadenie výborné, hoci Juliu Roberts som v tom zúboženom stave depresiami ubitej ženy ani nespoznal. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Při výrobě filmu zemřela matka herečky Julie Roberts, která se vrátila k natáčení 5 dní po její ztrátě. (Spidey3)

Reklama

Reklama