Reklama

Reklama

Devátý život Louise Draxe

  • Kanada The 9th Life of Louis Drax (více)
Trailer 3

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie... (Bioscop)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (93)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Těžkopádně pomalé. 1) Líbil se mi 12letý Aiden Longworth (Louis) a 37letý Aaron Paul (otec). 2) Ovšem tento fakt jsem musel pracně dolovat ze svých poznámek, protože jsem po pár týdnech po zhlédnutí si zaboha nemohl vzpomenout, o čem snímek byl. Nepomohly ani fotky, ani komentáře. Až trailer mi osvěžil paměť. Takhle si tedy zapamatováníhodný zážitek z filmu nepředstavuji. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve, že se francouzský hororový řezník Alex Aja, na jehož filmy jsme se před deseti lety třásli jako nadržené stepní kozy, úchýlil k točení filmů, na jejichž samotnou existenci v době mezi kino premiérou a vydáním na BluRay zcela zapomenu. Louise Drax mě prostě nijak moc nelákal a nemastný, neslaný film to nakonec vskutku je. I když se zde Aja o něco zajímavého snaží, jde mu to o poznání hůř, než když nechával masakrovat americkou rodinku zdegenerovanými hornickými kanibaly. Největší průser je, že rozuzlení je jasné zhruba ve třicáté minutě, ale scénář jej jako překvapivý twist předkládá zhruba v minutě sté. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Více se mi Aja zamlouval v živelnějším zpracování před desítky lety, kdy nám servíroval Hills Have Eyes či High Tension, ale poslední dobou jako by vyměknul. Sice servíruje nápadité žánrovky, ústřední nápad mi příjde zajímavý a rozhodně by byl ještě zajímavější kdyby chlapec neležel celý film v kómatu. Jamie Dornan je snaživý. Dalo se na to koukat. 60% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Zprvu až komedií, rodinnou vztahovkou, záhy dramatem, fantasy, až se to nakonec dostane k thrilleru. Třebaže překvapí jak moc "burtonovsky" se film ze začátku jeví, každou další minutou zájem diváka uvadá a z kómatu se dostane až při hypnóze. Nelze upřít snahu, ale tady Aja vcelku ujel. Nedaří se mu budovat správnou snovou atmosféru a vůbec neví jak režijně uchopit tak žánrově rozmanitej spletenec. Obsazení je navíc strašně suchý, bez charakteru a příběh - byť s potenciálem - je scenáristicky utopenej ne úplně talentovanym hercem, kterej až doposud nic nenapsal. Příště by to chtělo potlačit ambice a zkusit něco tématicky jednoduššího. Od dvou hvězd to zachraňuje moc pěknej, ale trestuhodně nevyužitej soundtrack. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film který by chtěl být zajímavý a mohl by být zajímavý,jen by to musel dělat jiným způsobem.Minimálně takovým,který udrží divákovu pozornost a nebude ho uspávat 3/4 stopáže.Je asi jedno,jestli je to průhledné nebo ne,protože ani solidní pointa nedokáže zachránit fakt,že 95 minut z celkové stopáže je to prostě nuda.Aja má určitě na víc...40% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Když Jamie Dornan a Sarah Gadon měli natočit svůj první polibek, Jamie trpěl střevní chřipkou a Sarah měla zase angínu. Oba se nakonec rozhodli, že scénu natočí, a dokonce jeden druhého ještě víc nenakazili. (ČSFD)
  • Verzi filmu připravoval i režisér a scénárista Anthony Minghella, který ale zemřel v roce 2008, týden po odstranění nádoru v krku na mandlích. K jeho práci se vrátil syn Max a dokončil scénář pro film. (mrborn2lose)

Reklama

Reklama