Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (648)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V prvním díle se utíkalo z labyrintu, teď se pěkně po teenagersku utíká od problémů. Zkouška ohněm zachraňuje příběhovou prázdnotu neustálým pohybem, akcí (i když třeba útěk z obchodáku byl ustřižený až to bolelo) a "zvraty" (logiku ponechme stranou). Na téhle sérii mě halvně zajímají dvě věci, první je, zda to celé dopadne opravdu tak, že vlastně ty teenageři jsou "ti špatní", kteří pro lepší život pár mladých obětují ostatní lidstvo (aneb mládí vpřed, i přes hroby předchozí generace) nebo to bude jen (pseudo)kritika farmaceutických korporací, které pomocí nemoci ovládají a manipulují s lidskými životy. Tak jako tak, mě to zajímá. Už jen proto, že tady hlavní romance není vůbec standardní! Konečně! PS: útěk z obchodáku mi hned připomněl jeden scénář z Left for dead 2... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pokuď bych si měl, z těhle nových teen filmových sérii, vybrat jednu, která je fakt dobrá, tak to bude právě Laybyrint. Asi je to tím, že to v sobě kombinuje postapokalyptickou budoucnost se vším úskalím, mladou bojovou krev, která bojuje za sebe a za všechny, kteří to potřebují, nějakou tu lehkou romantiku, různorodou akci a opravdu dobré herce. Navíc mně tenhle film utvrdil, že O'Brien co by herec, se prostě nehodí na role, drsných nemilosrdných zabijáků viz American Assassin on na to nemá jednak postavu a za druhé, nehodí se na to ani povahově. Ale tyhle akční, dobrodružné filmy, ty se k němu hodí, v těhle filmech mně baví. On by se výborně hodil, na mladého Indiana Jones, nebo mladý Han Solo, tyhle typ rolí mu jde. Ale tenhle díl, byl zatím pro mně nejslabší, ano je sice fajn že se dostavili clickeři, ale až na útěk z města, působily spíš jen na efekt. Film je takovej roztahanej a ze začátku se i dost vlekl, ale pak jako dobrý, on tenhle je takové nutné zlo, je to výplň mezi tajemnou jedničkou a válečnou trojkou. No Vražednou léčbu se těším a snad to bude, takové jaké to prezentují trailery, toť jest válka proti C.H.A.O.S.U. . ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzestupná tendence. Spálená zem vypadá lépe a akce je prvotřídní. Raplové jsou jak přes kopírák ze Světové války Z, ale na film pro děcka jsou děsivý až až. Ball má režii pevně v rukou, ale občas mu příběh (mimochodem od knížky razantně odlišný) hodí klacek pod nohy. Herecky stále poměrně sympatické a vedlejší role si najaté "hvězdy" přímo užívají. Třetím dílem to příjemně zakončete a budu spokojen. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování kvalitního prvního dílu - Maze Runner se tak cementuje na pozici jediné young adult adaptace, kterou stojí za to sledovat (druhé, pokud mezi ně budeme počítat i Harry Pottera). Příběh už nemá tak přímočarý tah na branku, logicky, vše je tu mnohem složitější než jen útěk z Labyrintu, a tempo tak hlavně v závěru trochu trpí, ale pořád jde o zručně odvyprávěné řemeslo, kombinující dystopické příběhy totalitních konspirací se zombie řežbou v postapokalyptickém světě. 8/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

S podobně zaměřenými knižními "young adult" sériemi se v poslední době doslova roztrhl pytel. Mají jistá specifika, díl od dílu se může dost zásadně změnit žánr a to, co funguje na papíře, nemusí fungovat na plátně. Druhý filmový díl Maze Runner (z pravděpodobně plánovaných čtyř) na tom není úplně špatně například oproti Rezistenci. Úplně se změnilo prostředí, podmínky a dystopický svět se rozevřel v celé své komplexnosti. Naštěstí se tvůrci nerozhodli příliš zabředávat do zákonitostí fikčního světa a jsou bez větších výjimek přímočaří, jak jen to jde. Hrdinové stejně jako v prvním Hobitovi nedělají nic jiného, než utíkají. Útěky a honičky jsou to naštěstí nápadité a člověk nemusí přemýšlet nad nějakým hlubším poselstvím, které tam stejně není. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama