Reklama

Reklama

Zatracená noční dřina

  • Česko Nikdy není pozdě (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

V malém bistru se nad ránem setkává skupinka mladých lidí, kteří slouží noční šichty. Sean dělá lapiducha v nemocnici, Jodie pracuje u pásu, Lenny v telefonní centrále a Vincent jako skladník v obchodním domě. Všichni mají oprávněný pocit, že vedou zbytečný život plný nudy, ale nevědí, jak z toho ven. I lásky, které prožívají, jsou tak trochu bezvýchodné, a vlastně ani nevědí, zda se společné posezení u skleničky nebo nad pizzou dá nazvat přátelstvím. Vźdyť se téměř neznají! Neplánovaná nevěra však zamotá vzájemné vztahy natolik, že všichni čtyři musí vystoupit z ulity, v níž se skrývají před životem. Někdy je totiž třeba začít věci řešit a ne před nimi utíkat. (spiegelman)

(více)

Recenze (47)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Noční šichty v naprosto nudné práci musí být zatraceně otravné... Naštěstí v tom nejste sami a můžete si aspoň vždycky pokecat s podobně trpícími známými... Geniálně pohodové dílo s poněkud melancholicko-depresivním pohledem na život vás jednak neuvěřitelně rozesměje, ale i donutí zamyslet se nad prázdností vašeho života. Úplně náhodou jsem na Zatracenou noční dřinu narazil v pozdních večerních hodinách na čt2 a zvláštní atmosféra filmu mě hned zaujala. Nechtěl jsem si kazit potencionální zážitek z pohodového filmu sledováním od půlky a ještě v českém znění a po dlouhém sebepřesvědčování se odtrhl od obrazovky a šel ihned film "sehnat" v původním skotském zvuku. Rozhodně doporučuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když už patříte k těm "vyvoleným", co chodí na noční, jistě by jste ocenili kvalitní film na tohle téma. Tahle "uplkaná" záležitost vás ale dokonale otráví svým postojem k tématu, potažmo životním hodnotám. Chvíli se ty sáhodlouhé dialogy o ničem dají poslouchat, ale je to film, a ne rozhlasová hra. Statická podívaná vás tak dozajista ukolébá dříve, než vám vaše noční skončí. A pak už si na nic z filmu nevzpomenete. Klady: v prvních fázích se film jevil jako téměř "undergroundová" záležitost + potencionální postavy. Zápory: nepříjemně ukecaná záležitost + statické pojetí + nulová psychologie a vývoj postav s potencionálem + nudně a "televizně" zrežírované + dokonalá nuda. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Čtyři pracovníci, čtyři různé životy a přesto mají něco společného. Noční směna v práci mění jejich život v poflakování se po barech, přemýšlením o tom, kde by mohli být kdyby neměli zrovna práci. Tahle komedie splňuje přesně požadavky na zábavu, která neurazí, ale zároveň zase tolik nenadchne. Zasloužená tří hvězda... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jako notorický nespavec vím, že noc je jako stvořená pro přemítání o smyslu života, rekapitulaci osobních (ne)úspěchů a zároveň trochu náměsíčný nadhled nad tím vším. Hrdinové tohoto filmu se takhle noc co noc scházejí nad kafem, analyzují události svého života a navzájem neznají ani svá příjmení. To je trochu jako z mého života a proto mám ten film rád. A teď řeknu kacířskou větu: mám ho dokonce o něco radši než Ztraceno v překladu na stejné téma. Tak, je to venku. 80% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Všichni makaj v noci, viděj se denně v jednom podniku na kafi, ale nepovažujou se zrovna za kamarády. To všechno změní jedno vychrápání se, který nakonec částečně vyřešilo situaci. Oddechová komedie o jedný partě, která musí zjistit, že je víc než známost. Mě to oslovilo, páč taky občas makám v noci, na noční směně. Když se moc neděje, můžu přemejšlet nad spoustou věcí a pohled z vokna v půl třetí ráno se zapálenym cigárem bych za nic nevyměnil. Občas je to depresivní, ale když jde člověk ráno centrem a vidí lidi jak letěj do práce a škol, je to zajímavej pocit, protože sám jde spát. A makat denně od osmi do čtyř? To neni nic pro mě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Většina scén byla natočena ve skotském Glasgow, tunel na konci filmu vede pod řekou Clyde. (Marek#33)

Reklama

Reklama