Reklama

Reklama

Šílenství Debory Loganové

  • Česko Šílenství Debory Logan (více)
Trailer

Studentka medicíny Mia (Michelle Ang) konečně našla zajímavé téma pro svou práci. Rozhodla se s pomocí několika přátel natočit dokument o projevech Alzheimerovy choroby. Několik následujících měsíců budou sledovat každodenní boj s touto nemocí v rodině Loganových. Deborah Logan (Jill Larson), která je v péči své dcery Sarah (Anne Ramsay) a nedávno jí byla tato choroba diagnostikována, je více než vhodným studijním materiálem. Je tu však háček, nad Deborou postupně přebírá kontrolu i něco jiného než tato choroba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

domirovec 

všechny recenze uživatele

Šílenství Debory Loganové ze začátku působí jako ne moc zajímavá found-footage záležitost, jejíž celý nápad vychází jen a pouze z projevování Alzheimerovy choroby. Postupně však hodně rychle zjišťujeme, že film vcelku hodně rychle eskaluje z obvyklých, typických a ne příliš záhadno-děsivých věcí na věci poměrně děsivé. Je však nutno podotknout, že očekávat od The Taking něco víc než jen v podstatě typický found-footage snímek je v tomto případě dost špatně. 3/5 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko mladej študentke Mii pred pár rokmi zomrela matka na Alzhaimerovú chorobu, rozhodla sa, že ako študentka medicíny, za pomoci pár kolegov navštívi rodinu Loganovcov, kde natočí dokument o prejavoch tejto zákernej choroby, ktorá postihla aj domácu pani Deborah Logan. Odstupom času si však všetci uvedomia, že nie všetkému sú na príčine samotné symptómy. Musím povedať, že som veľmi milo prekvapený z tohoto F.F., ktorý ma zaujal najmä svojou originálnou myšlienkou. Nepamätám sa totiž, že by som doposiaľ videl niečo podobné. Veľkým plusom je pomerne rýchly spád, asi dve slušné lakačky, no najmä (!) atmosféra, ktorá mi miestami celkom slušne zvýšila tep. V závere sa objaví jedna parádna, humusácka scéna, z ktorej ma fakt striaslo (fúúúúj!), takže ja nemôžem inak, len prejaviť spokojnosť - 55%. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Přiznejte, že většina z vás celý život čeká na chvíli, kdy kohout zakokrhá a vy již nebudete muset vylézt z pelíšku, protože vás stát zaopatřil starobním důchodem. A je jedno, jestli se živíte jako topič nebo key account manager v továrně na prcgumy. Mám ale jednu smutnou zprávu, přátelé! Ještě předtím zjistíte, že se pochcáváte už i před obědem, cestou od špajzu k bidetu bloudíte a manželku oslovujete Václave. Obvoďák ani nezvedne oči od chorobopisu, aby vyslovil nemilosrdný verdikt: dar přítele Alzheimera. Něco podobného se stalo i paní Deboře. Jenže když se přidají i takové symptomy jako levitace, telekineze a zvracení žížal, stane se průběh choroby oříškem pro nejednoho ostříleného diagnostika a s léčbou by si věděl rady snad jen doktor Kevorkian. Tady bude asi na vině nějaký démon, no nebo co. The Taking by byl jen dalším průměrným filmem, kde se posedá, leká a blábolí o indiánské mytologii. Jenže herecký výron Jill Larson, o které jsem nikdy neslyšel, ho povyšuje na jeden z nejlepších hororů za poslední roky a v subžánru hororů o jeblých důchodcích dokonce na jednoznačně nejlepší. Ta paní mě vylekala pokaždé, když se mihla v záběru a spodky jsem si musel vyměnit, i když si jenom vařila v kuchyni kafe. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Taking je ve všech směrech průměrnou jednohubkou, ve které děj odsýpá podle té samé šablony, kterou jsme mohli vidět v mnoha dalších found footage hororech předtím. Snad jediná věc, ve které tento snímek vyčnívá z té dlouhé řady found footage hororů je finální scéna s hadí hlavou, která mě vážně ohromila a dodala snímku nový, děsivý a zcela originální faktor. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ale jóó. Já ty FF moc nemusím, ale nedávná mega pecka Pod zemí mě strhla a říkal jsem si že další FF tak výborný nebo aspoň z části tak dobrej zas dlouho nebude. A hele, The Taking je opět celkem solidní podívaná. Není to pecka jako Pod zemí, ale koukalo se na to dobře. Slušný psycho s bábou !! Místy jsem zavíral oči. 4*. Spokojenost. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (5)

  • Film bol venovaný babičke Denise Robitel, režiséra Adama Robitela, ktorá zomrela 17. septembra 2012. (EvilMatus)
  • Film nebol premietaný kritikom. (BoredKid)

Reklama

Reklama