Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měla pocit, že ten film neví, co vlastně je. Komedie s trapnýma hláškama, nebo vážnej film o vážných věcech. Dát do toho humor... a proč vlastně ne. Ale myslím, že ten vulgární se fakt nehodí. Rozdělila bych ho na dvě ne stejně velké poloviny. Doopravdy mě vtáhl do děje až tak v posledních cca 40 minutách, kdy se tam taky začal mnohem víc objevovat Freeman (a vlastně i díky němu jsem si to pustila). Jo, jsem ženská, romantika a tak, ale o tom ten film (si myslím) fakt nebyl. Znovu to vidět mě nijak neláká, ale je tam spousta věcí na zamyšlení, což se mi na první pohled moc nezdálo že bude. A to se vždycky počítá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já jsem v tom nenašel žádnou nosnou kostru. Hlavní hrdinka přijede do Afghánistánu, skamarádí se tam s ostatníma novinářema a prostě tam jen je a občas střihne nějakou reportáž. Jo, hodně se tam paří, sem tam si to tam někdo s někým rozdá, nebo o tom aspoň mluví, ale to něco, co by film táhlo nějakým směrem, tady prostě není. A to je na těch skoro dvou hodinách znát. Neobstojí to ani jako obžaloba absurdity války, což podle mě ani nebyl primární cíl. Film se tak musí spolehnout na herce, což mu vychází a na odlehčenou atmosféru kontrastující se závažností situace na Blízkém východě, což mu vychází jen občas. Čekal jsem víc. 50% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bláznivá, zapomenutá válka? Sure, akorát bez svižných dialogů, sympatických postav a srozumitelného děje. Tina Fey se hodně snaží, leccos i zachraňuje, scénář ale nikdy jasně neřekne, jestli je tohle jen naivní reportáž z války v Afghánistánu, cílená jako komedie ženám po čtyřicítce, nebo zodpovědný pokus o drama z války, jasně se vyhraňující vůči její absurditě. A to balancování mezi obojím bohužel nikdy tak zcela nechytne. Navíc dávám obrovský palec dolů za nevyužitou Margot Robbie. Pff. To se prostě nedělá. 5/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Moderní adaptace klasiky Good Morning Vietnam, která je ovšem katastrofálně nepovedená. Jistě, pár světlých momentů to sice má, nicméně ani to zcela nezastíní fakt, že se po většinu času jedná o jedno velké "WTF". A to ani nemluvím o zcela promarněných potenciálech postav Margot Robbie či Billyho Boba Thorntona. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie z Afghánistánu? Je to tak. Novinářka po čtyřicítce, která ve své životě nevidí smyslu, vyrazí do Kábulu v touze po změně. Změní se všechno. Příběh je všechno jen ne realistický, ale to v tomto případě vůbec nevadí, jelikož by to ani soudný divák neměl očekávat. Je ale napsaný docela dobře, napůl jako parodie, napůl ale vážně. Ten náhled na věc je dost podivný, ale nějakou záhadou to pro mě funguje. Skoro jsem se nenudil a většinu času i bavil. Banální příběh, který bývá obvykle zasazen do New Yorku v zimě nebo tak něco, trapný a nudný, na pozadí Afghánistánu dostává úplně jiný náboj. Takže verdikt zní: slušná romantika a zároveň i docela dobré drama o krizi středního věku. 75% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)
  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama