Reklama

Reklama

Křížová palba

  • Velká Británie Free Fire (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1978, jsme v americkém Bostonu a všechno ovládá maskulinita a boj o nadvládu. V opuštěném skladišti se se setkávají dva irští gangsteři (Cillian Murphy a Michael Smiley)  s dvojicí překupníků zbraní (Armie Hammer a Sharlto Copley). Mezi nimi leží tři bedny zbraní a dva žoky peněz. Potom začnou létat první kulty a obchodní jednání se promění v zoufalý boj o přežití. Režisér Ben Wheatley se při přípravě filmu řídil zejména svojí láskou k drsným kriminálkám ze staré školy a jeho cílem bylo vytvořit film, který bude podobně drsný, sevřený a stylový. (Morien)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to vtipnej začátek - zábavné dialogy party stupidních idiotů s roztodivnými akcenty, atmosféra postupně houstne a člověk jen čeká, kdy se to celé posere. No a jakmile se to zvrtne, film vrcholí závěrečnou přestřelkou. Problém je, že onen vrchol nastane po dvaceti minutách a přestřelka trvá dvě třetiny stopáže. Vtipné dialogy ustanou a postavy už prakticky nevypouští nic zajímavého, jen na sebe křičí, do toho po sobě naslepo střílí a je to prostě celé děsná nuda. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Spousta plazení a střílení, ale hlavně obrovská dávka stylové zábavy. Ben Wheatley se po High Rise vrací do sedla a přináší komorní akční komedii o nevydařené ilegální předávce zbraní. V celých devadesáti minutách filmu se jen těžko hledají hluchá místa, od začátku filmu až po začátek akce se představuje jedna zajímavější postava za druhou,každá z nich je jiná a má odlišný smysl pro humor, takže pro film tohoto typu esenciální chemie mezi postavami funguje naprosto dokonale. Na to až začne jít do tuhýho není potřeba dlouho čekat, navíc má Wheatley schovaných pár es v rukávu, které postupně vytahuje a i přesto, že několik z nich je předvídatelných pořád dodávají filmu šťávu a naruší děj filmu tak, aby se z toho nestala pouze nudná přestřelka. Velmi slušné herecké obsazení, které je po úvodních 20 minutách rozděleno na dva tábory, do sebe začne střílet a to nejen zbraněma, ale hlavně slovně a černý humor dostává zelenou. Škoda trochu nepřehledného skladiště, v kterém se odehrává 98% děje filmu, chtělo by to pár overhead shotů, aby se divák mohl lépe zorientovat v prostoru. Jinak není moc co vytknout, prostě devadesát minut zábavy .72% ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Dialogovou přestřelku vystřídá ostrá přestřelka. Lepší byla ta dialogová. Casting potěšil, Sharlto Copley byl top. Ke konci to ztrácelo dech a na konci naposled vydechlo s průměrným koncem. Ale čert to vem, díky hercům a jejich chemii to sedlo a i hudbu jsem slyšel a užil. Je to lehkej nadprůměr, ale ty 4* si to tady zaslouží. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley prostě umí a po geniálním A Filed in England doručil opět skvělou podívanou, která po celou stopáž nabízí skvělou kombinaci napětí, humoru a hlavně pořád baví. Sice příběh který je stavěný jen o prodeji zbraní kdy to celé eskaluje na jednu velkou přestřelku, která trvá celý film, může dávat pocit že to brzy začne nudit, ale opak je pravdou. Wheatley dokáže  udržet divákovo napětí a to i přes to že tu nejsou žádné flashbacky či větší stavba děje. Ano sice se tu odkrývají postupně nějaké nové informace, ale na ně s prominutím sere pes. Celé to baví hlavně díky skvělým quirky postavám, výborným hláškám a tím že se to nebere ani trochu vážně. Nemluvně o tom že hudba jako vždy u Wheatleyho filmů je znamenitá a skvěle zvolená. Hlavně ta skladba od Johna Denvera dala zejména jedné scéně skvělý šmrnc! Takže parádní žánrovka, která mě fakt strhla! ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Ďalší žánrový zárez pre Wheatleyho tentokrát v absolútnej dramaturgickej jednoduchosti funguje práve na základe jeho jednoduchosti a hlavne schopnosti tvorcu pracovať v dĺžke deväťdesiatich minút s priestorom, zvukom a skvelým fyzickým herectvom predstaviteľov tak, aby každý fuck, cunt a samoúčelne rozmliaždená lebka prišla v presnom timingu a celé to príjemne zabavilo. Koncept vyťažený na maximum, možno dokonca aj o krok viac než by iní zvládli. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Ben Wheatley řekl, že jednou z inspirací byla skutečná F.B.I. zpráva o přestřelce v Miami. (SONY_)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Reklama

Reklama