Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

Happens 

všechny recenze uživatele

Dramatický život Dolores, okolo které se docela točí vraždy, neb je obětí životních cyklů - obětí různých tyranů, které sama na sebe vábí jak magnet a když je myš zahnána do kouta, co udělá? Jo. Skočí na Vás, když už není kudy kam, otočí se, sebere zpanikařenou odvahu a napadne Vás. Libovka Kingovka, není to takové to Céčko - ale není to ani Shawshank/Zelená míle/Osvícení. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvostné. Týmto prívlastkom by sa dal označiť nejeden faktor tohto filmu. Celé je to predovšetkým o hercoch, ktorí predviedli naozaj krvopotné herecké vystúpenie. Kathy Bates je pani pľacu od začiatku do konca (oscarová nominácia sa asi stratila v bermudskom trojuholníku), záverečný výstup Jennifer Jason Leigh som sledoval s otvorenými ústami a David Strathairn si užíval najmä opilecké scény. Príbeh postavený na banálnej pointe je podľa Kinga a následne budúceho oscarového scenáristu postavený na hlavu, prekrútený odpredu dozadu a potom naspäť, aby dal následne filmu dokonalý tvar a súhru. Pointa je postupne známa prakticky od stredu filmu, no príbeh má stále čím prekvapiť. Atmosferické napätie sa ženie k divákovi počas celého filmu, nudy, či slabšieho miesta sa nedočkáte a niektoré scény sa mi naozaj asi vryjú po kožu, dokonca nechýbajú ani podarené brutálne hlášky. 95%. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Verím tomu, že kniha musela byť skvelá. Postupne sa nám odkrývajú tajomstvá života Dolores Claiborne. Nič iné jej nezostáva, a všetkým okolo nej, iba priznať si pravdu, postaviť sa jej a začať konečne žiť. Filmom s Kathy Bates som sa od Misery vyhýbala, lebo zahrala to tam tak bravúrne, že mi začala parádne liezť na nervy. Tu bola tiež skvelá, možno o kúsok lepšia bola Jennifer, ktorá je na takéto role ako stvorená. Ako bonus výborná hudba. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný, vymyšlený a natočený film. Nejdříve jsem si říkala, že mě to asi nebude bavit, ale nakonec mě to hodně mile překvapilo. To nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Kathy Bates je dokonalá, Jennifer Jason Leigh úžasně divná, Christopher Plummer skvělý hajzlík na facku a David Strathaim tomu jsem věřila všechno. Herecké obsazení tomu dává laťku hodně vysoko. Atmosféra filmu je ale taky velké pozitivum. Příběh samotný je super, líbí se mi to retrospektivní prolínání s přítomností, hodně to pak vysvětluje chování postav. Vážně jsem moc mile překvapená a věřím, že film nevidím naposledy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stephen King pro tenhle román zvolil formu nepřerušovaného monologu hlavní hrdinky a pro mne z toho byla jediná jeho kniha, kterou jsem se nemohl prokousat. Adaptace naštěstí má klasickou dramatickou konstrukci, soustředěnou režii, perfektní hudbu a vynikající obsazení s famózní Kathy Bates v hlavní roli. Možná že Judy Parfitt měla být vykreslena jako ještě větší mrcha. Možná bych měl ještě pár dalších připomínek. Ale při rozhodování mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami jsem dal na celkový dojem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • V konečné verzi filmu nebyla zahrnuat scéna, v níž Dolores (Kathy Bates) rozbije celou sbírku nádobí její tchyně. Dalším rozdílem oproti knižní verzi je také počet dětí Dolores. V knize má 3, zatímco ve filmovém zpracování má pouze jedno. (Dlee)
  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Společnost Castle Rock koupila od Stephena Kinga práva k natáčení za $1.500.000. (D3VIL)

Reklama

Reklama