Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 2

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (76)

venalce 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na to, že příběh je prostinký právě tak, aby ho děti skously, tohle je prostě nádhera. Fantazii se meze nekladou a tenhle svět je tak víc než kouzelný. Možná je ho až škoda pro takový dětský příběh, tohle by si zasloužilo přinejmenším Pixar a nějakou tu silnější nosnou linku. Nápadů je tu na rozdávání, tenhle svět má neskutečný potenciál, každý zdejší tvor by si zasloužil vlastní příběh. Už dlouho jsem neviděla něco tak krásného a překypujícího fantazií. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka s hlubokými poselstvími lehce naznačenými, ale pro děti to stačí. Někdy stačí do dětské mysli zasít semínko a časem vyroste... Měsíc a podvědomí jsou spojité nádoby. Podvědomí k nám promlouvá skrze sny. Strachy z podvědomí vylézají i do denního vědomí, pokud se s nimi nepracuje a soustaně se potlačují a zlehčují. Jsem ráda, že se dělají takové moudré pohádky, podobně jako Ledové královstí. ()

Reklama

MIRAS133 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený animák, který zaujme především příběhem. Tahat se se sluncem a s měsícem napříč zeměkoulí a strážit je. To musí být tvrdý oříšek. Je zde velmi zajímavý svět a dobře udělaní tvorové (noční i denní). Navíc přítelkyně našeho nočního kamaráda svíčka je také velice dobře vymyšlená. Když ji budete chtít umlčet, můžete prostě jen zhasnout :D Opravdu stojí za vidění. 4* ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Než jsem na tento film vyrazil do kina, tak jsem si přečetl recenzi, na kterou jsem někde narazil a z té mi uvízlo v paměti, že: "hlavním důvodem, proč na Muneho jít je svět a prostředí, kde se to odehrává". No a je to vlastně pravda. Příběh je totiž velice jednoduchý, předvídatelný a musím říct, že se mých emocí příliš nedotkl, postavy mě také tak úplně neoslovili a třeba Sohona jsem po většinu filmu příliš nemusel. V hlavě mi uvízl kromě Muneho a Ciry už asi jen Splín, který byl svou povahou jako robot Marvin ze Stopařova průvodce po Galaxii. Co se mi ale opravdu hodně líbilo byl ten svět, jeho barvy, jeho nápady, jeho fyzika a logika, tohle vše mělo své kouzlo. Stejně tak všechna ta stvoření co zde žila od obrovských "chrámů" až po roztomilé "chlupaté tenisáky" a nejrůznější "křížence" (nejčistší stvoření na planetě - jehně s ptačí hlavou a parohy...). Takže místo sledování jednoduchého příběhu u kterého jsem povětšinou věděl jak to bude dál mi pozornost odbíhala na nejrůznější detaily a zákoutí této krásné planety. Také musím ocenit změnu animace když naši hrdinové vstoupili do "Říše snů" bylo to překvapivé a líbilo se mi to. Když to shrnu Mune pro mě byl po většině stránek slabší průměr, ovšem ty nápady a nádherné prostředí to u mě vytahují na mírný nadprůměr - 6,2/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ona ta legenda a celá mytologie je slušně postavená, na začátku přehledně odvyprávěná včetně načrtnutí jednotlivých charakterů a hlavních i dílčích zápletek. Nicméně s tím vším, co film na začátku odprezentuje, se v dalším dění pracuje dost ležérně. Hlavně v rámci zákonitostí jednotlivých překrývajících se světů. Jednou někdo zmrzne, podruhé ne. Jiný se zase ochladí, podruhé ne. Jeden do druhého světa "nemůže", druhému to nevadí, jednou se jeden druhého dotknout nemůže, podruhé ano, přičemž film to ani ono nikterak nevysvětluje. Bohužel touto četnou zmateností je Mune - Strážce měsíce srážen mezi průměrné anímáky a to zamrzí, protože jinak jde o ambiciózní a zábavný kus. ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama