Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 3

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (198)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Zalubil sa pomaranč do Darinky mandarinky a natočil si dokument sám o sobě, jakej je hroznej Báro Gangstro z Petržalky. Nedá se mu ale upřít, že nějaký to ojro navíc vydělal a ukazuje ve velkým stylu, že si to po piči užívá a že ty potápěčský brejle z dílny Lojzy Vytóna nekoupil na vietnamské tržnici.Nejsem žádnej skalní fanda, takže mě to minulo o světelný roky a uniká mi smysl celýho tohohle časosběrnýho cigánskýho Boyhoodu. Ta jediná hvězda, kterou jsem si dovolil tomu nadělit je za to, jak Charlie Babbitt udělal vtip. "Patrik mi napsal smsku, slušnou, byl v tom cit " .(Darinka) "Rád som sa s Tebou stretol, ty kurva špinavá ". 19% P.s.:Opravdu na to někdo šel do kina? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Skôr je to hraný dokument ako čistý dokument, våčšinu času sa tam každý na niečo hraje. Rytmus na drsného a zásadového, režisér na nestranného, rodičia na prísnych ale chapavých. Len Darinka sa mi zdala prirodzená, ale možno je z nich najlepšia herečka. Rytmusov coming out o svojom pôvode musí byť vo veľkom štýle, zdôraznený celovečerným filmom a tiež vedeckými dôkazmi, to bolo dôležité. Tvári sa, že dokument o sebe nechce, ale pritom ho strašne chce, dokonca sa nechá natočiť pri zobudení, a to je dosť prekérna situácia. Jedna hviezda za nudný dokument a druhá za to, že predsa len v Rytmusovi niečo bude, keď to dotiahol tam, kde je, a určite na tom nemá zásluhu jeho otec alebo rodina, len on sám. ()

Reklama

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Známý raper Patrik Vrbovský je právě v těchto dnech zabořen do odborné vysokoškolské literatury a pečlivě se připravuje na státní závěrečnou zkoušku, díky které v případě úspěšnosti završí své magisterské studium… ne, počkat, to je chybně. Tak znovu. Známý raper Patrik Vrbovský se nedávno nechal slyšet, že svoji neziskovou humanitární organizaci nechá rozšířit i do zahraničí, aby tak jeho finanční, materiální, vzdělávací, osvětovou a duchovní pomoc mohli čerpat i ve světě… kurva, zase špatně. Ach, už vím! Známý raper Patrik Vrbovský si nechal udělat na levou kozu novou tetovačku Ježíška... jo, teď už to dává smysl. Loni došlo na poli kinematografie k tak zlomové události, že o ní psal kdekterý deník od New York Times, přes S jógou ku zdraví, až po Feru Lakatoše se svým blogem MarryMePatrik.sk - do kin totiž dorazil kultovní dokument Rámus: Syfiliskový sen. A snad by i trhal rekordy v tržbách, kdyby většina Rámusových fanoušků nebyla zavřená. Ale ti ostatní uvědoměle odnesli do místního kovošrotu veškerý obsah své lednice, protože jim někdo prozradil, že v potravinách je železo, a švihali podpořit svého nejoblíbenějšího cirkusáka zakoupením lupenu. Příběh je to vskutku dojemný; sledujeme osudovou cestu neschopné cigánské solviny, která odmaká sotva dvě směny u mekáče, aby zjistila, že práce nebude to pravý ořechový. A tak začne své spřízněné kohortě mongoloidních lopat recitovat oduševnělé básničky ve stoprocentním rýmu (čo ti jebe čo ti jebe, na gebulu ti to jebe) a zarobí takové peňazy, ze kterých se nám, nulám bez Breitlingů, závistí převrací čínská polívka v žaludku. Ono se není čemu divit. Rámus je jediný frajer, který se narodil až v pěti, poněvadž věděl, že ty první čtyři roky budou nuda a jeho mrzká grupa ho za to uznává. To ostatně můžeme zpozorovat i v některých záběrech; davová hysterie při jeho nástupu na pódium by se dala přirovnat k situaci, kdy donesete do pavilonu retardovaných šimpanzů talíř sušenek. Já teda ty Rámusovy autistické cákance naživo ještě neslyšel, protože jednak se s Hamánkem neúčastním soutěží o lístky na jeho koncerty a jednak jsem alergický na blbečky, ale nemyslím si, že v reálu by to nesrozumitelné blekotání znělo nějak líp. Pro dobro našich dětí bych proto doporučoval příští koncert situovat do areálu nějakého hezkého tábora, ideálně koncentračního. Aby tento komentář měl aspoň nějakou informační hodnotu - aktuální Barmský kurz: 1 USD = 6,5 kyatů. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Po dlhej dobe sa do kín dostáva opäť niečo slovenské, zo Slovenska, o Slovákovi - o Rytmusovi. Ja patrím medzi jeho fanúšikov, to že tento film vznikol ma celkom potešilo, aj ked´ to určite nieje niečo čoho by som sa nemohol dočkať tak preto som si nerobil ani žiadne ilúzie o tom aké to bude skvelé. Ako Rytmus povedal " neni som z toho v pi*i, ale som príjemné prekvapený". Tak by som to zhodnotil aj ja. Je to celkom dobrý dokument, dobre sa to pozerá, rozoberajú sa tu jeho vzťahy s rodinou, kariéria nieje prvoradá. Je tu pár zaujímavých situácií, celkovo sa to dobre pozeralo, aj ked ma to nejak extra nenadchlo. Po skončení filmu to totiž vo mne žiadnu emóciu nezanechalo, Rytmus tu ukázal aké mal vztahy a že to nemal lahké a nejedného hejtera alebo človeka ktorý ho príliš nesleduje presvedčil že nieje iba ten raper ktorý v každej piesni nadáva a hreší. Takže pre mna dobre pozerateľný slovenský dokument ktorý si niekedy ešte pozriem, ale na vyššie hodnotenie to nevidím. ()

venison odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohé, ale takovouhle bídu tedy ne.. O Rytmusovi jsem neměla nikdy valné mínění, ale je vidět, že jsem ho vždycky spíše přeceňovala.. Respektuji to, jak se umí prodat, nikoliv jako hudebníka.. Chápu, že si jako populární osobnost střeží soukromí, ale naivně jsem předpokládala, že se tímto počinem chce alespoň trošku otevřít světu.. Něco jako jak se chlapec ze sídliště celebritou stal aneb slovenská verze amerického snu.. Nene, tady se celou dobu řeší, že si v rané dospělosti všiml, že je asi nejspíš Rom, postavil si na tom celou kariéru a teď by si to jen chtěl geneticky potvrdit.. No a když to zjistí, tak je šokovaný.. Samozřejmě, že následně pátrá po své biologické rodině z větve otce.. Když se dopátrá, tak musí ještě dál za svými kořeny až mezi nedotknutelné do Indie.. Měl to být děsně zajímavej doják s konečným rozhřešením, ale na mě to působilo děsně povrchově a bulvárně.. Dokument jsem přeskákala až na konec, který byl jedna velká komedie.. Čekala jsem, že si o něm udělám mnohem lepší obrázek, že překvapí (párkrát se mi to třeba v 13. komnatě stalo), ale že si o něm udělám mnohem horší závěr jsem bohužel netušila.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)
  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)

Reklama

Reklama