Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Čekal jsem více. To už je na tom žánr tak špatně, že i tahle oschlá jednohubka dostává uznání? Má to celkem hezkou výpravu a lokace, celkem sluné herecké výkony a temnou notu. Na druhou stranu hlavní "hrdinka" mě spíš celý film iritovala, než cokoli jiného, a ostatní postavy to moc nezachránily, protože někdo zapomněl, že by jim mohl dát trochu hloubku a zapracovat hlouběji na vzájemné interakci. Navíc k nesympatické a otravné holce tu máme další problém - prapodivná skladba tempa filmu, která poskakovala jako detektor lži při vyprávění Vicky Pollardové. V neposlední řadě celý příběh - obsah filmu - ve mně vyvolal pocit, že jsem zrovna viděl něco, co mělo dvacet minut, a ne skoro dvě hodiny. Ještě teď dumám, jak se jim to podařilo takhle nenápadně roztáhnout. Mám teď trochu pocit, jako když otevřete velký balík chipsů, a v něm, kromě vzduchu, jsou jen dva chipsy. Dal bych dvě hvězdičky, ale za zvolený žánr přivřu oči. Což je mnohem příčetnější rozhodnutí, než tomu dát čtyři hvězdičky za to, že "hrdinkou" post-apo filmu je malá holčička (co je to za dementní komentář?). Každopádně lehké doporučení fanouškům žánru, ostatním jen ve velké nouzi. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chtěla bys kočku, Mel ??" - "Už jsem jednu měla.." ;) Ačkoli přeživší lidé pro mutanty jako Pandora, totiž živá mrtvá Melanie, neměli výraz, mě napadají hned dva, ale pro tenhle malý velký biják.. Totiž jednak famózní, coby adaptace skvostné Careyho mnohovrstevnaté dystopie, a druhak inspirativní, s ohledem na poměrně vytěžený zombie subžánr.. Podobně progresivní snímek tu totiž nebyl od Zombielandu, který však k žánru přistupoval naprosto odlišně.. Cynické, temné a naprosto dechberoucí !! Talentovaný Colm McCarthy překvapil i uchvátil.. A Glenn Close znovu dává vzpomenout na své nejlepší a zejména trestuhodně nedoceněné role.. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá myšlienka, ktorá by chcela rozviesť svoj svet ešte aspoň v jednej časti, ale k nej nikdy nedošlo. Videné v čase vydania na trh. Dnes by to svojou pomalosťou asi už moc neobstálo, ale zasa na druhú stranu, malo to aspoň slušné obsadenie, takže pokus o niečo viac bol zjavný. V súčasnosti je tu jeden amatérsky brak so zombie tématikou za druhým a 99% z nich sú fakt že sračky od amatérskych tvorcov, ktoré som kedysi vedel sem tam stiahnuť a pozrieť aspoň s pomocou pretáčania, ale dnes mi to už nestojí za námahu a márnenie svojho drahocenného času, ktorý radšej venujem buď niečomu novému a poriadnemu, alebo radšej overenej starej klasike, ktorú som nejaký čas nevidel. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a skličující zombie drama. (Já vím, obvykle všechny zombařiny jsou skličující, ale tady to platí dvojnásob.) No uznejte sami, že když je hlavní hrdinka malá zombie holčička (samozřejmě speciální, kdy umí myslet i mluvit), je to poněkud bizarní. Už jen samotné vyprávění klasickýho příběhu o přežívání je pojat poněkud odlišnějším a více netradičním způsobem, než na jaký je člověk zvyklý z jiných Z. filmů. Nečekejte nějakou nadupanou akci, tenhle film více spoléhá na atmosféru. A i když se to občas trochu táhne, jedná se o zajímavý a dobrý kousek. Hudba je zde bizarní jakbysmet. Slabší 4* ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Svět je sužován škaredou epidemií, která přeměnila většinu Homo sapiens v krvežíznivé bestie připomínající zombies. Helen však nic nevzdává a byť jí chtějí děti pokousat o každé přestávce, pořád se je snaží něco naučit. To se nelíbí nejenom šéfové základny (Glenn Close), ale ani vojákům, kteří by neposlušné prcky nejraději zastřelili a zakopali. Samotná pointa vás možná trochu naštve, ale žánrový nadprůměr budete spolehlivě čuchat celou dobu. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama