Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Podobně intenzivní a originální lekačku jsme v kinech snad ještě neměli a těžko si v dnešní hororové konkurenci představit účinnější způsob, kterak divákům maximálně znepříjemnit návrat domu potemnělými ulicemi. Od začátku se jede na plné obrátky a bez zbytečných řečí je nám servírována inteligentní duchařská zápletka okořeněná tak hustou atmosférou a natolik děsivým bubákem, že bych si i zachrochtal blahem nemít ze samé nervozity stažené hlasivky. Plus bezchybná gradace, díky níž zlo nepřestává ani ke konci děsit, rozumná stopáž a samozřejmě naprosto odzbrojující kráska Terasa Palmer, jejíž zásluhou jsem ani nedýchal i v těch méně vypjatých scénách. Zbytečné si stěžovat a skuhrat, víc už snad chtít ani nemůžeme.... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal pro mě 100% hororu.Sandberg se po několika schopných krátkometrážích ukázal jako dost možná největší naděje současného hororu a nástupce Jamese Wana, kterému dochází dech, hlavně kvůli druhému Conjuringu, kde Wan nesmyslně tlačí na příběh přepálenou stopáží na úkor strašení.Sandberg dokázal v 81 minutách perfektně, trefně a zcela jednoduše díky pár fotkám, záznamům a pohledům do minulosti vysvětlit vše podstatné a zbytek filmu se soustředil jen na strašení...efektivní a neskutečné strašení.Hlavní potvora je naprosto dokonalá, atmosféra svazující a lekačky infarktové a i když mají neskutečnou kadenci, prostě se neopakují a neomrzí.Každý záběr v rodinném domě je děsivý, i když jen koukáte do rohu pokoje, kde je trochu tma.Všichni jsme se někdy báli tmy, nebo ještě bojíme a tady víte, že tam ta svině prostě číhá, ukrytá ve tmě aby vás z nenadání dostala třeba ze stropu (geniální scéna).Najde se určitě pár chybiček, otazníků a předvídatelnost děje je bohužel taky poměrně vysoká a velice rychle uhadnutelná, jenže...scénář je dobrý, herecké výkony všech skvělé, Teresa Palmer je neskutečná kočka, hlavní příšera nemá obdoby a Wanovu jeptišku strká do kapsy a celé je to podpořené údernou stopáží a vynikajícím zvukem a hudbou.Nemám až na pár drobností k tomuhle hororu jedinou výtku a z kina jsem odcházel velice, velice bledý.Pro mě horor roku, možná i několika let a opravdu přemýšlím nad další návštěvou kina.Pro mě je Sandberg teď tvůrce, od kterého hodně čekám a věřím, že Annabell 2 vyšperkuje, stejně jako pokračování Lights Out.99%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když ve svém pokoji narazíte na Teresu Palmer, hned nezhasínejte. A ani případné umírání neřešte. Okamžiky s ní si patřičně užívejte. Tak jak to udělal režisér David Sandberg. Jen nechal zapnutou kameru, moc hezky nalíčenou herečku uvedl do patřičně ponurého filmu a vůbec po ní nechtěl sexuální výkon. Jedná se o velice korektní film. Skoro si přejete, aby takový nebyl, aby v něm teklo hodně malinové šťávičky, aby maminka na pohovce nedělala tatínkovi ty neřestné věci, když se tak trochu u filmu nudí. A on ten film tak pomalu graduje. Přitom má jen krátkou stopáž. Provedení démona na standardní úrovni. Přístupnost tenhle horor samozřejmě devalvuje. Finální část má náboj, ale nad vším trůní nablblost levných béčkových filmů. Hloupý závěr samozřejmě nevyjímaje. Až vás zase jednou navštíví Teresa, určitě nechte rozsvíceno. Je dost možné, že si přivede i nějaké to strašidlo. Zkuste jí udělat radost a dělejte, že se hrozně moc bojíte. Hodnocení: 6/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sandberg se pokusil natočit celovečerák ze svého úspěšného krátkometrážního snímku a celkem se mu to povedlo, přestože to není úplně ideální a mohlo se z toho vytřískat ještě trochu víc. Filmu dodává šťávu Teresa Palmer, která byla jen trochu divně namalovaná, ale jinak některé lekačky fungují a některé situace dokážou navodit pravou hororovou atmosféru. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi rád by som tentoraz dal lepšie hodnotenie, ale nemôžem. Na to, že sa jedná o americký komerčný horor, ktorý sa objavil v kinách a ešte k tomu ho nenatočil James Wan má až prekvapivo kvalitné hororové scény. Zase určite sa nejedná o nič desivé a navyše aj tento základ, keď sú postavy v bezpečí len vo svetle už bol použitý viackrát, ale aj tak mi všetky tieto hororové sekvencie prišli výborne zvládnuté, sú dostatočne napínavé a aj rozmanité a síce vrchol dosiahne film hneď vo svojom úvode, táto sekvencia sa mi páčila najviac, ale ani ostatné moc nezaostávajú a napríklad finále je tiež dosť úderné. Ale film nanešťastie úplne zbytočne sklamal v ostatných aspektoch. Aj na pomery žánru je až príliš krátky a tak sa vôbec nestihne plnohodnotne rozvinúť zápletka a celé pozadie ohľadom samotného ducha, ktorý je inak tiež vzhľadom dostatočne nepríjemný. A podobne sú na tom aj postavy, všetky sú sympatické, pričom ich ešte k tomu tvoria slušní a známi herci, hlavne ženské duo Teresa Palmer a Maria Bello, no dosť ma bavil aj priateľ hlavnej hrdinky a nesklame ani chlapec, ale opäť nedostali taký priestor, aký by som chcel. A režijne a technicky je to samozrejme úplne bez problémov a som veľmi zvedavý, s čím príde David F. Sandberg nabudúce. Takže Lights out si kvôli hororovým scénam s radosťou pozriem znovu, toto je úplne iná liga, než drvivá väčšina konkurencie, ale jednoducho celé je to tak nahustené a zbytočne rýchle, že som si to nestihol ani poriadne užiť a už prišlo finále a koniec. Keby sa na to išlo pomalšie, napríklad po vzore japonských ducharín, ktoré tento žáner poriadne nakopli a v Hollywoode z toho ťažia dodnes, mohla to byť výborná žánrovka. 68% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)
  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama