Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (102)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek, opravdu klobouk dolů, také konečně nějaké propojení dějových linek za pomocí Foltesta a Addy, také moc hezký souboj se strigou a nová Yenn je přesně ta Yenn jak byla popsaná i v knihách. Jen ta Ranuncul mi nesedí, vždyť vypadá jako věštkině z potulného cirkusu, sice hezká, ale to nestačí. ... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kterak Geralt ke strize přišel je prakticky naprostý základní pilíř zaklínače Geralta. I když si opět neodpustím rytí do spousty ubraných a někdy přidaných či pozměněných věcí daného příběhu (stojím si za tím, že předloha je prostě lepší), konečně sledujeme vědmáka při nějaké náročnější práci. Konečně se rozjela i linka Yen a kupodivu oproti skvělému Geraltovu dobrodružství nezaostává, jen ten časoprostor mi úplně nesedí, měl jsem za to, že Yennefer je minimálně stejně stará jako Geralt, tedy 100+, ale tady to vypadá jen na poměrně zachovalou padesátnici. Naopak další čarodějka, Triss, to je prostě velký špatný casting. Anna Shaffer se prostě do role Triss nehodí, ne snad protože není zrzka (to ani od Sapkowskeho není - což je škoda, protože její herní podoba je naprosto dokonalá), obličej, vlasy nemající daleko k plnohodnotnému afru, snad jen hlas mi nevadí. Romilda z Bradavic je hezká, ale totálně se do této role nehodí a spolu s uspěchaností je pro mě casting to nejhorší, u Triss mi to vadí asi nejvíc. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj se strigou tvoří tak nějak původ celého zaklínačova příběhu, takže jsem rád, že ho nevypustili. Triss je tu poprvé a vypadá stejně hrozně jako v trailerech. Striga vypadá taky hrozně levně. Ještě se mi vážně nelíbí Foltest - má to být vysoký, štíhlý, pohledný a svérázný král. Přerod Yennefer nebyl nejhorší ale byla tu zase spousta totálních trapasů které diváka hned musí trknout - třeba: "Yennefer si vážně nechá dobrovolně vytrhnout vaječníky? Vždyť to úplně podkopává celou tu její pozdější snahu o hledání léku na neplodnost! ... Geralt roztočí řetěz svisle a hodí ho, ale před ním stojící strigu to omotá vodorovně kolem pasu... wtf? A proč ho ta striga všude pořád hází po stěnách, místo aby ho zakousla?" Místy jsem si připadal jak v akčním béčku s Van Dammem. Kladné body dávám za vizuálně moc hezké přírodní i hradní sekvence, př. temná chodba královského hradu. Mínus body zase za příšerné kostýmy (Trissin kožíšek). Oproti předchozímu dílu jsem při Geraltových sekvencích konečně cítil nějakou tu zaklínačskou atmosféru, to je ale malá útěcha. 40% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slubny zaciatok epizody. Temnejsia atmosfera, herecke zosobnenie Triss tiez fajn. Zial linia s Yennefer a jej premeny a vystupy mi uz uveritelne neprisli. Niektore skratkovite riesenia a dokonca i par kulis a kostymov mi prislo dost rusivych a takmer divadelnych. Samotny suboj prelinany s "pracou estetickeho chirurga", ktory mal byt asi krvavy a sokujuci ma moc nedostal. Dufam, ze tieto nedostatky sa v dalsich dieloch odstrania. Necakal som ich v tomto type serialu. Zacina sa to takmer podobat na spackany Mec pravdy. Dost ma to vyrusovalo. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linka se strigou v pohodě. Ve hře však tuším následovala schéna kde se získala kartička :) Tance čarodějů a výběr mágů působil divně. Jak s huličského opojení. Yennefer ale v pořádku. Triss hrůza a děs. Po rajcovní zrzce z her ani památka. Místo toho bubák. Ani král bubáka nechtěl. Nelíbí se mě ale časový posun, kdy Geralt je tak o 40 let napřed před Yenn. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)
  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) ví od Velerada, jak Striga vznikla, zatímco v seriálu se to dozvídá postupně. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama